Adamın dolandırıldım demesi yetmez. Bende şimdi diyeyim ki; @jemedipras beni dolandırdı. Paramı çarptı. Böyle bir konu açayım. Adama sormazlar mı? hani nasıl dolandırdı arkadaşım? Yolladığın paranın kanıtları nerede ? Eğer bunu kanıtlayamıyor veya konu açtığım alanda belge sunmuyor, sunamıyorsam savım laftan öteye gidemez.
"burada kendini mahkeme sananlar hala delil falan soruyor. " demişsin. Soracak tabi millet. Yoksa doğru olan sorgusuz sualsiz "Ben dolandırıldım" diyen şahısa inanmak mıdır ? Ya dolandırıldım diyen yalan söylüyor ise? Bu ihtimali düşünmekte gerekir.
Kendi dediğin gibi; Kimin kim olduğu belli değil iken, kimin ne yapmaya çalıştığı belli değil iken bu soruları sormadan birine inanmak doğru olmaz.
Kişi belkide hiç dolandırılmamış ve dolaylı yollardan kendisini dolandırdığını iddaa ettiği kişinin iletişim bilgilerini ele geçirmek isteyen birisi veya onu gerçek hayatta bulmak, öldürmek, yaralamak isteyen bir düşmanı / hasmıda olabilir. Dediğim gibi; ihtimaller ve olasılıklar sonsuz. Biraz ince düşünüp empati kurmak gerekir.
Ben yarın bu forumda ; Dolandırıldım arkadaşlar bana yardım edin, şu kişinin iletişim bilgilerine ihtiyacım var der isem ve insanlardan bir talepte bulunur isem . Maduriyetimi somutlaştırmak için ortaya laftan fazlasını koymam gerekir.
Söylediklerim her iki tarafıda koruyan yöntemlerdir. Bunda taraf yoktur.
iyi de kardesim hem bunlara duzenbazdir diyorsun hem de forumun gediklisi olarak simdiye kadar bunlara ne bir negatif trust basmissin ne de bir uyari yapmissin. simdi ne hakla kendini mahkeme yerine koyuyorsun. nedense butun kotu ihtimalleri hirsizi korumak icin gundeme getiriyorsun ama is dolandirilani veya ilerideki potansiyel kurbanlari korumaya gelince ortada yoksun.