gablay bugun foruma girmesine ragmen cevap atmamis. Acikcasi bu durum biraz endise verici. Dolandiricilik olmasa bile ortada ciddi bir rakam varken alicinin bu sekilde magdur birakilmasi hic hos bir durum degil. Umarim en kisa zamanda tatmin edici bir aciklama gelir.
Ayrica escrow icin EAL her zaman onerilir.
EAL anladığım kadarıyla çok fırsat bulamıyor. Bir kez rica etmiştim, o gün için BTC değeri alım için epey iyi bir seviyedeydi. EAL müsait olmadığı için escrowsuz işlem yapmak zorunda kaldım. Ayrıca donanımhaber forumlarını da takip eden varsa, eski üyeliklerin şifrelerini tahmin edip dolandırıcılık olaylarında kullanan şerefsizler var. Hangi amaçla olursa olsun, ticaret yaptığınız bir forumda kolay tahmin edilebilen şifreler kullanmayın.
EAL muhtemelen çok yoğun. FootballCoin kampanyasını, daha kim bilir neler yürütüyor. Ben de bir sefer rica ettim, cevap alamadım. Bana kalırsa HİÇBİR yerde kolay bir şifre kullanmayın. Aynı şifreyi de kullanmayın. Bence bunu kullanın, ben çok memnunum:
http://keepass.info/ (Edit: Bu program bir şifre yöneticisi. Otomatik şifre oluşturup, AES şifreli bir veri tabananında saklıyor. Siteye tekrar girince otomatik yapıştırıyor. Android, vs. multiplatform. Lastpass gibi alternatifleri bol ama ben bundan memnunum.)
Bir Escrow örgütü mü kursak? Türkiye Yeddieminler Cemiyeti falan. 10-12 kişi bir grup oluştursun, escrow denilince herkesi bunlardan birine yönlendirelim. Bilelim ki bunlar bilinen, itibarlı, gerçek hayatta birbirini tanıyan insanlar. Biri diğerine kefil, bir bütün olarak sağlam bir yapılar.
Böyle bir şey olursa bence sıkıntı olmaz. Benim de arada bir yeddiemine ihtiyacım oluyor, kimden isteyeceğimi şaşırıyorum. Ne kadar ücret vermem gerekiyor, vs...
Bir örgüt kuralım, 50 kişi değil, 5-10 kişi seçelim, belirli bir ücret tarifesi ile bunlar nöbetleşe çalışsın. 5 tane de şikayetler ile ilgilenecek vatandaş seçelim, jüri. Bunlar da gelirden pay alsın. 2-3 ayda bir genel kurul gibi bir şey yapıp, gerekirse başka isimleri hep birlikte oy çokluğu ile "atayalım".
Mesela bu insanlar iletişim ve kimlik bilgilerini moderatöre ya da ne bileyim bir yerlere versin, kaçacak yerleri olmasın.
Hepimizin bilmesine gerek yok ama birileri bilsin. Arkadaşlar bence örgütlenmezsek bu tip şeyleri yaşamaya devam edeceğiz. Açıkçası ortada daha alışveriş yokken bile tatsızlıklar çıkıyor.
Artık bu işe bir STANDART getirelim. HEP BİRLİKTE.
Sonuçta bu dijital para işi ile uğraşanların %90'ı buralarda. O zaman bu işe çeki düzen verme sorumluluğu taşıyan herkes burada. Türkiye Kripto Para Topluluğu gibi bir dernek kurabiliriz.