Ma gdje smo zaključani kao psi u kavezima? Ja živim i radim normalno kao i dok nije bilo korone. Jedino što je drugačije je da kod ulaska u dućan i vrtić stavim masku. OK, različiti smo pa možda kod nas postoje neke zabrane koje ne doživljavam, ali stvarno ne vidim razliku između danas i vremena prije korone (osim svakodnevnih pitanja "jesi se cijepio").
Ne gledam nas kao jedinke u Hrvatskoj - znaš da te promjene ionako do nas zadnjih dođu. Gledaj malo što se događa vani, to ti je tvoja sutrašnjica.
U Australiji ne možeš izaći van 10 dana ako jedna osoba u tvom gradu ima pozitivan test, Nizozemci segregiraju društvo i ne dopuštaju necijepljenima ulazak u restorane i kina, ubrzo će u nekim zemljama uvjet za zadržavanje posla biti to da imaš Covid pass - što graniči s fašističkim režimima.
Svi koji žele zaštitu mogu se cijepit, oni koji ne žele riskiraju da umru i to je to. Al više ne možeš ni umrijet kako ti želiš nego kako ti Veliki Brat kaže.
I da, samo mi nemojte o liječničkim troškovima. Jer onda nećemo liječit ni alkoholičare ni pretile, žderat 3 kile slatkog svaki dan je isto izbor osobe čije liječenje ja financiram.
Čisto da napomenem - cijepljen sam. Trebalo mi je za put i kao što sam rekao, generalno imam ok mišljenje prema cjepivima. Al ovo je ugrožavanje ljudskih sloboda, o tome ne bi trebalo biti nikakve dileme.