https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/Fear-and-Greed index je na 27, a BTC je iznad $50k
kad je u januaru stigao do $42k, Fear-and-Greed index je stigao na 95, ne mora nista da znaci, ali deluje da trziste nije sigurno sta ce biti dalje, pri cemu je FG vec nestao sa trzista
Uh kako je rast cijene BTC-a od 10% jučer uzrokovao današnji rast F&G indeksa. Danas je na neutralnih 50. Mislim da je dosta ljudi oprezno jer se BTC muči s probijanjem granice od $60k. Istina, na kratko je cijena probila tu granicu ali brzo se vratila. Ali mene ionako (previše) ne zanima cijena BTC-a jer sam skroz u altovima. Samo nek BTC bude stabilan da altovi krenu još jače. BTC dominance se vrti oko 50% ali mislim da je na pad najviše utjecao Elon sa svojim DOGE.
samo da ETH probije dominance 20%, ne mora drugo
salu na stranu, mada mislim da ETH moze da stigne do 20%, vidi se da probijanje ATH ide sporo u ovom trenutku, i zato i ne ocekujem da pad bude preveliki, odnosno eksponencijalni rast bi moglo da prati -70% - -80%, a ovakav rast, bar iz mog ugla, nije eksponencijalni
s druge strane, dosta altcoina se nije ni osvrnulo na ovaj pad BTC, nego samo ide ka gore, sto je isto solidan znak
zanimljiva ce biti ova godina, nadam se i pozitivna na kraju