Čini mi se da već sada ima onih koji će ti i odbiti transakciju ako u tvojem lancu transakcija otkrije da si koristio neki mikser, zar ne!?
Prenaivno je vjerovati da postoji apsolutna anonimnost na Internetu ali da bi te netko baš išao istraživati i provjeravati, mora se tu ipak raditi o nekim većim iznosima novca koje prebacuješ.
Postoje i web sajtovi i usluge koje ce vam uskratiti vezu ako primete da koristite VPN, a to ipak nije zaustavilo popularnost VPN usluga i jos uvek su bar jedan korak ispred. Mislim da ce tako biti i sa mikserima, nikada necce postojati sto posto efikasan nacin da se oni izbace iz lanca.
A CBDC možda nije direktna konkurencija BTC i ostalim cryptovalutama ali sigurno će im oduzeti dio potencijalnih korisnika, onih koji preferiraju pravnu regulaciju i zaštitu države.
Mozda. Mislim da je to kao sa politikom. Kada se pojavi neka nova stranka, ona ce uvek "zagrabiti" iz birackog tela koje deli iste politicke percepcije i stavove. Koliko god neko bio razocaran SDP-om, sumnjam da ce ikada glasati za, recimo, Skoru ili Hasanbegovica. Tako ce i drzavne digitalne valute privuci deo korisnika koji su vec sada skepticni prema klasicnim kripto valutama.