Zar je netko očekivao da će članak o kriptovalutama na Indexu biti originalan? Nemojte biti toliko naivni
Ja kad god pročitam članak na nekom od naših portala (ne samo Index, svi rade na isti način) automatski računam da je preveden s nekog drugog portala. Iskreno, ne znam kako nema tužbi za copyright ali očito im prolazi. Možda je to neki prešutni dogovor kako bi svatko svakoga mogao kopirati bez posljedica.
A dobro, možda se ipak gleda drugačije na tekst koji je prijevod originalnog članka, i u taj prijevod je ipak uložen određeni trud i tako se ujedno povećava krug ljudi koji će pročitati izvornu vijest, ali svejedno mi je čudno da ipak ne dodaju bar link od izvornog članka.
Da li je to stvar nekog internog dogovora ili ne, tko zna?
Inače, ne znam gdje zaista pronalaze sve te članke o crypto u zadnje vrijeme, i kako im se da sve to prevoditi i objavljivati, niti imam vremena to istraživati, ali danas su objavili baš pravu ''poslasticu''
Evo što je CHARLIE MUNGER, zamjenik milijardera Warrena Buffetta, ako je Index to korektno preveo i objavio, rekao nedavno o Bitcoinu na jednom poslovnom sastanku:
''Rekao je da mrzi nedavne dobitke bitcoina, tvrdeći da je valuta "stvorena iz zraka" i da je to način plaćanja za kriminalce.''''"Ne pozdravljam valutu koja je toliko korisna otmičarima i iznuđivačima", rekao je Munger. "Mislim da je cijeli prokleti razvoj te valute odvratan i u suprotnosti s civilizacijskim interesima", rekao je Munger, a prenosi Forbes.''Razvoj valute odvratan, suprotno civilizaciji... ovakve ''sočne'' izraze o bitcoinu nisam već odavno pročitao, izgleda da smo tu ekipu oko Buffetta baš ''dirnuli u živac''.
Ovo me je baš nasmijalo danas i uljepšalo mi je dan iako bi bilo lijepo da Index konačno počne bar objavljivati link od izvorne vijesti, da mogu vijest pročitati u ''originalu''.
Index kao da je u zadnje vrijeme u misiji ''ocrnjivanja'' svega što je u vezi s bitcoinom i cryptom.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zamjenik-milijardera-buffetta-bitcoin-je-odvratan/2273229.aspxEdit: Inače, sudeći po njihovoj vlastitoj anketi ispod ovog članka, čini se da im ova misija ''ocrnjivanja'' cryptovalura nije baš uspješna.
Na pitanje, Kakvo je vaše mišljenje o kriptovalutama?
55 % je odgovorilo pozitivno a 45 % negativno.
A komentari ispod članka su stvarno ''zakon'', preporučam pročitati