Ali stvarno ne vidim način kako CBDC može biti konkurencija Bitcoinu, Etereumu ili nekoj drugoj kriptovaluti.
Ne mogu nikako biti konkurencija kriptovalutama.
Državne digitalne valute su jednostavno logičan sljedeći korak koji državama daje još veći uvid u potrošačke navike i imovinu građana. Još manje slobode i još jedan korak bliže velikom bratu.
Zapravo potpuno suprotno od onoga što kriptovalute predstavljaju.ne bi se slozio sa ovim, generalno je to tako, ali ukoliko neko otkrije tvoju BTC (ili neku drugu adresu), moze da vidi sve transakcije koje si ikada napravio, i poveze sve sto si radio
a povezati adresu sa osobom nije bas preterano tesko, dovoljno je da neko ko ti je poslao uplatu kaze da si to ti
ima nacina da se to sakriva, i da non-stop koristis miksere, ali i to je zamorna procedura, zar ne?
s druge strane, ocigledno je da privacy projekti i nisu bas u nekom naletu, mislim da vise nema ni jedan u top 20? cini se da ce to biti sledeci bull, kad ljudi koji sada ulaze shvate koliko je pseudo-anonimnost u stvari transparentna
cak i nemam problem sa tim, jer ne radim nista ni blizu problematicno, ali me nervira kad spomenem da nam treba televizor, i onda krene da mi iskace sa svih internet prozora, mozda je to sa kriptovalutama i dobro, vide da si platio nekoj prodavnici tehnike iznos koji je srazmeran ceni televizora, i prestanu da te dave reklamama
, ovako ne prestaje