Ja bih samo da onda ista pravila vrijede za sve. Uopće ne branim Tether kao takav, smatram da su crypto stablecoini veoma bitna stvar za cijelu industriju ali razumijem da treba biti određenih regulativa jer to inače smrdi na najveći rugpull ikada.
Mene samo zanima koja banka trenutno ima pokriće za išta što izdaje? Jer banke se upravo vode time da izdaju kredite na temelju imovine koja zapravo nije njihova, a pritom treba proći kroz 80 odobrenja njihovih glavnih direktora ukoliko se netko od nas usudi zatražiti isplatu NAŠIH 10 jebenih tisuća eura.
'Hmmm gospodine, jesam dobro čuo? DESET tisuća?? Pa pobogu, molim vas da dođete za 8 dana dok nabavimo toliko..'
U svemu tome jedino mrzim dvostruke standarde, mislim da je Tether jedno 60 puta pokriveniji od običnog dolara.
Nemaju banke pokriće, naravno. pa to i jest bio jedan od razloga nastanka Bitcoina...zato nam (po meni) ne trebaju ista sranja
kao i kod fiat valuta...i zato se stalno čudim kad je ekipa "bullish" kad u crypto ulaze razni sumnjivi "investitori" od kojih
navodno bježimo
Ako ćemo pravo; ni države nemaju pokriće i stalno "štancaju" novce kada im zatrebaju
Trenutno su na tržištu jako niske kamate na posuđivanje novca i svi se masovno zadužuju, i banke i države.
Koliko je to dugoročno održivo to je već pitanje
Čitam neke analize financijskih stručnjaka da vlada strah od povratka inflacije i nove globalne financijske krize.
Možda je i to razlog zašto neki institucionalni ulagači "-otkrivaju " crypto i ulažu u njega.