Što ima novo u kripto [27.10.2023.]Isprike što kasnim 2 dana.
1. Bitcoin je prije 3 dana dostigao $35,280, najvišu cijenu u 2023, nakon što je skočio 22% u posljednjih 7 dana zbog očekivanja ETF-a. $BTC je +80% od početka godine.
2. Orakl $TRB je skočio 220% za mjesec dana i 844% u posljednja 3 mjeseca. $LINK je skočio 52% za 7 dana i danas dostigao $11.78.
3. Meme i neki DePin projekti isto lijepo skaču. $PEPE +86% za 7 dana.
4. Broj dugoročnih BTC holdera je dostigao rekordni broj ali je količina koju deponuju na burze za sada mizerna, što je dobro.
5. Rekordnih 3.4k tokena je delistirano sa berzi u 2023 godini. Prošle godine je delistirano 3k, pretprošle 1.5k.
6. Mastercard i kripto platni procesor MoonPay su ušli u partnerstvo za Mastercard Send i Click to Pay.
7. LSD će rasti na drugim mrežama jer LayerZero planira da preko OFT standarda premošćava Lidov wstETH na Eterijum, Avalanche, BNB i Scroll, kako bi se koristio DeFi i na njima. OFT ne mintuje i ne spaljuje vrapovane tokene već ih šeta kroz svoj decentralizovani komunikacioni protokol.
8. 10k NFT trejdera dnevno ima na tržištu. Obim NFT trgovine je počeo da raste sredinom oktobra.
9. Poligonov $POL je od danas na glavnoj mreži.
10. Polkadot otpušta 30% zaposlenih.
11. Deutsche banka je koristila mrežu pokrenutu u Davosu, UDPN, da odradi svap između USDC i EURS stabilnih tokena sa partnerom.
12. Marinade je počeo da blokira UK korisnike. To je najveći DeFi na Solani, u kom je zaključano $248M, a na celoj Solani $350M.
13. Sa druge strane, Solanini kompresovani NFT-evi (cNFTs) su postigli dobar uspeh u Q3 (45M je mintovano).
14. Gnosisov TVL se duplirao za manje od mesec dana, zbog MakerDao (Spark) eskpanzije.
IZVOR - Telegram vijesti:
https://t.me/bitbalkan (2325 pretplatnika)
BitBalkan vodi Maria Matic, najbolja kripto analiticarka na Balkanu, a i šire. Podržite i zapratite Telegram @bitbalkan
Balkan P2P - OTC | NO KYC | 5000+ članova:
https://t.me/KriptovaluteTelegramDosle su majice za najbolju P2P grupu, pa tko zeli, javi mi se na telegram @EdoFazlinovic. Nije ih ostalo još puno. ��