Zanimljivo mi je bilo pratiti ovu raspravu i ideje o ulaganjima u lego kockice. Ne bih se nikada toga sjetio
Inače, ja se držim savjeta kojeg sam dobio još prije više godina, da je naravno diversifikacija ulaganja važna ali da je prava diversifikacija zapravo ulaganje u različite klase ili vrste imovine.
Znači, ako ostvariš neku extra zaradu od kripto ulaganja, pametno bi bilo reinvestirati barem dio zarade u nešto drugo, što nema veze sa kriptom.
Može to biti zlato, lego kockice, možda nekretnine, investicijski fondovi i sl.
Ja sam ove godine slučajno bio na webinaru jedne naše domaće, vrlo ugledne burzovne firme u kojoj su predstavili mogućnost ulaganja u jedan domaći start up, koji ulaže u novu tehnologiju, a strateški plan je da oko 2024 ili 2025 nađe strateškog partnera ili preko IPO izađe na burzu.
Procjena je da će tada investicija vrijediti 20 puta više, što je povrat koji se više ni u kripti ne događa često i svaki dan, a također treba znati pogoditi i prepoznati pravi projekt.
S obzirom da ne očekujem da će btc do 2024 narasti 20 puta, odlučio sam jedan manji dio svojih btc uložiti u ovaj projekt i napraviti diversifikaciju.
2024 ćemo vidjeti da li mi je procjena bila dobra.