Kad smo kod toga i da ne otvaram novu temu, da li neko zna da li postoji jos neki lokalni kripto payment gateway osim Payceka?
Mislim da nema lokalne konkurencije, ali ima iz Slovenije i druge payment gateway opcije koje rade globalno.
Možda samo BitcoinStore ima potencijal napraviti nešto slično.
Nedavno sam sasvim slučajno naletio na tvrtku FIMA Plus d.o.o. iz Varaždina (fimaplus.com). Prema navodima na njihovoj web stranici tvrtka nudi usluge kripto mjenjačnice (
FimaExchange) i plaćanja kriptovalutama (
FIMA Pay). Osobno nikada prije toga nisam čuo za tvrtku a nakon kratkog istraživanja saznao sam da je tvrtka dio FIMA grupe a direktor tvrtke je kontroverzni poduzetnik i financijski stručnjak Milan Horvat (najveći pojedinačni vlasnik dionica Zagrebačke burze) a koji se u medijima spominjao u raznima aferama i optužnicama (npr. Podravkina afera 'Spice').
Što se tiče usluge, tvrtka nudi trgovcima sljedeće opcije za prihvaćanje plaćanja u kriptovalutama online i na fizičkim lokacijama:
- Web aplikacija
- Kripto POS terminal
- Widget integracija
- API integracija
CjenikZa trgovce koji će koristiti FIMA Pay uslugu za prihvaćanje kripto plaćanja u trgovačkim i ugostiteljskim objektima pomoću naše web aplikacije, POS terminala ili će u potpunosti integrirati payment gateway u svoj POS software pomoću API-ja. Također za online trgovce koji koriste naš widget ili potpunu integraciju na web stranici pomoću API-ja.
Otvaranje korisničkog računa je besplatno.
Transakcijske troškove pokriva trgovac, a oni iznose fiksnih 3% od ukupnog iznosa računa.
| Usluga | Naknada (u HRK) |
| POS Terminal (po izboru) | 1.500,00 / uređaj |
Da se razumijemo, ovo nije reklama niti preporuka. Samo prenosim informacije koje sam pronašao na njihovoj web stranici.
Od nekih drugih rješenja iz našeg okruženja, pada mi na pamet GoCrypto (
https://elly.com/crypto/en/) od slovenske tvrtke ELIGMA d.o.o. GoCrypto je zanimljiv jer nudi mogućnost integracije sa njihovim Elly POS sustavom pa trgovci imaju all-in-one rješenje za sve oblike plaćanja.