Manchester United'ın oradaki verilen golü kesinlikle tartışmaya açıktı. Aslında mevcut kuralları incelediğimizde şöyle bir durumla karşılaşıyoruz. Ofsaytta olan oyuncu topa hareketlense bile topa dokunmadığı ve karşı takımın savunmacısını bir şekilde kısıtlamadığı sürece ofsaytta olmayan başka bir oyuncu topla buluşursa ofsayt olmuyor.
Bu pozisyonda bu durum var mıydı yok mu orası çok tartışmalı tabi. Bir açıdan baktığınızda savunmacılara engel oluşturmuyor gibi geliyor ama başka bir açıda da farklı hissettiriyor. Bence VAR sezonun en zor kararlarından birisini vermiş oldu.
bazen kurallar çok sık değişiyor, hatta "futbolu daha güzel hale getirmek söylemiyle" neredeyse her sene durmadan değişiyor; ben bu yüzden bu tip detayları takip etmekten sıkıldığım için artık onlarla ilgilenmiyorum ama bu pozisyon hakkında goygoy yapsam da aslında kurallara göre hakemin kararının bir açıklaması olduğunu tahmin ediyordum. tabii, tüm bunlara rağmen, city'nin yenilgisini açıklayabilmek için bu pozisyonu bahane olarak kullandım (bizimkisi tamamen psikolojik). :)
ayrıca, bazı pozisyonlar gerçekten gri... bu gibi pozisyonlarda hakemin takdir hakkına saygı duymak gerekiyor. maçın içinde o atmosferde ve o ortamda ince bir karar veriyorsa kime artı ya da eksi yazdığını çok fazla önemsemiyorum. ayrıca ve ayrıca, city'de işler yolunda gitmiyor, orta sahalar bu sene defansif açıdan çok zayıf ve takımın gol yollarındaki bütün sorumluluğu haaland'ın üzerinde; yani, o pozisyon ofsayt olarak değerlendirilseydi city bu yıl ligde daha iyi bir konumda olmayacaktı ya da bütün bu saydığım sorunlar ortadan kalkmayacaktı. ona ya da buna bahane bulmadan önce biraz kendimize bakmamız gerekiyor...