"Play to earn" tokenlerinin ekonomisi adaletsiz gelir dağılımı yüzünden sürdürebilirliği zor ve sistem belli bir yerden sonra tıkanıyor.
İlk girenler iyi kazanırken sonradan girenlerin daha çok yatırım yapması gerekiyor ve insanlar haliyle belli bir yerden sonra bıkıyor.
Ha bire yeni Play to Earn token çıkarken ilgiyi canlı tutmak ve token ekonomisini dengelemek zor iş.
İstisnalar dışında %99'u patladı. Bakalım Raca %1 lik dilime girebilecek mi.
Düşüş için diyeceğim 100X+ yapmış bir tokenin ATH'den 2-3X düşmesi bence normal.
Yükseliş trendinde , iyi kar oranında kar satışı yapmak her zaman en iyisi .
Herkese bol kazançlı günler dilerim.
Ben raca'nin oyununu oynamadım ama sonradan oynamak isteyenler için zor deniliyor. İlk başlayanlar epey güçlü oluyormuş. Ekip bu duruma bir çare bulmali. Mesela ustalar efsaneler yeni başlayanlar gibi bölümler olabilir.
B
Fiyat konusuna gelince bütün coinlerde düşüş var ama raca aşırı fazla saldı aşağıya doğru. Telegramdan cuma günü güzel etkinlikler duyurulacak vs dendi ama bir şey çıkmadı gibi.
BTc yukarı doğru gitmez ise düşüş devam edebilir. Kafamda bir hedef var eğer oraya gelirse ben de raca ile vedalaşacağım artık. Nasip ne olacak bakalım.
hocam zorluk kolaylıktan ziyade raca 0,0016-22 aralıklarındayken girmiştim ben ve o zaman ekip 200k racaya metamon satıyordu , o dönem risk alıp ya da akıllı davranıp metamon alıp oynayan bir insan için kaba taslak şöyle bir hesap yapabiliriz
1,25 milyon raca aldı diyelim (2.3bin dolar yapıyor dolar da 9,3tl falandı) 6 tane metamon yapıyor yani, 50 bin racayı da uraca yapar oyuna atar, sonrasında oyun bir ay önce falan çıktı 6 metamonla günde 2 yumurta kazanıyorsun bu hesapla ve düşüşün başladığı 10 gün önceye gidelim 20 günde 40 yumurta eder 110kdan gidiyordu bir yumurta 4,4 milyon raca oradan cüzdana attılar metamonları da 700kdan sattılar desek o dönem 800leri de gördü 4,2 de oradan geldi totalde 8,6 milyon raca ve athden değil de 0,01den bozdular diyelim bunu 86bin dolar yapıyor . Şuanda ise sürekli bir güncelleme ve belirsilik var bir gün yumurta parça sayısı azalacak diyorlar herkes yumurtaya abanıyor, sonra daha kolay hale geliyor, bir gün potion değerlenecek şekilde güncelleme geliyor sonra değişiyor. Bu tabloda metamon alıp oyunu girmek bana riskli geliyor , 2 gün sonra metamonun değerini ya da oyundan kazancı düşürmeyeceklerinin garantisi yok.
yani oyunu ilk başta oynayanlar parayı çekip ev ya da araba parası neyse çıkardılar , içerde kalanlara da o meşhur berat albayrak videosu gibi sakin olma telkininde bulunuyorlar , proje hala güzel gibi duruyor ama bu oyun bence çok hormonlu büyüdü ve şuan onun sakatlıklarını yaşıyor düzelmesi için biraz zamana ya da güzel bir habere ihtiyacı var.
En büyük pişmanlığım oyunu oynamamak en azından 200kya kıyıp bir metamon alsaydım çok daha güzel karla çıkacaktım, ben kutu satışları sayesinde oynamaya başladım kısa süre önce ona rağmen maliyetimi baya düşürdüm ve kârımı alıp kenarda beklemeye geçtim.