Pages:
Author

Topic: Referandum [Anket] - page 8. (Read 20982 times)

sr. member
Activity: 644
Merit: 271
April 11, 2017, 10:34:42 AM
Bende oy kullanmayacaktim ama hakaretlerden  bezdim, ozellikle evet oyu verenlere hirsiz cahil satilmis koyun vb laflar, bu ulkede herkesin akrabasi komsusu var herkes hayir vermiyor kimse attigi oy yuzunden boyle hakaretlere maruz kalmak zorunda degil bende son haftaya evet oyu verecegim diyerek giriyorum.

Ya propaganda için partiden kaç para alıyorsan ben 100 lira fazlasını vereyim de sus. Yorma elini, klavyeni daha fazla...
sr. member
Activity: 490
Merit: 250
April 11, 2017, 10:14:00 AM
Twitterda rastladim,
"Venezuela'lı dostlarımızın Türk halkına bir mesajı var. Herkese ulaştıralım. Büyük bir hatadan dönelim!"

https://twitter.com/hakandinler/status/851766685996646400

Adam olmayanlar izlemesin acik net
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
April 11, 2017, 09:57:57 AM
Ülkemin geleceği için sandığa gideceğim ve EVET oyu vereceğim.

Bende oy kullanmayacaktim ama hakaretlerden  bezdim, ozellikle evet oyu verenlere hirsiz cahil satilmis koyun vb laflar, bu ulkede herkesin akrabasi komsusu var herkes hayir vermiyor kimse attigi oy yuzunden boyle hakaretlere maruz kalmak zorunda degil bende son haftaya evet oyu verecegim diyerek giriyorum.

Oy kullanmasanda zaten evet vermiş oluyorsun sen kendin için ülken için oy kullanıyorsun başkası için değil bu senin vicdanın ister evet dersin ister hayır bu senin kararın kimse seni hayır vermen için zorlamaz sadece evetçiler hep tek yönde bakıyor bu bir gerçek.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
April 11, 2017, 09:44:51 AM
Her ortam da hayır diyenlere, krala çıplaksın diyebilenlere ihtiyaç vardır.. #hayir
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
April 11, 2017, 06:08:49 AM
Paralı askerler doluşmuş buraya. Smiley
Hayır diyen teröristtir diye ortalarda dolaşan akıl hastasını ülkenin başına geçirdiğiniz yetmedi şimdi rejimi değiştirmek istiyorsunuz ve suçlular yine ulusalcılar oldu öyle mi? Yemezler gülüm, hadi başka kapıya.
sr. member
April 11, 2017, 05:58:37 AM

Bende oy kullanmayacaktim ama hakaretlerden  bezdim, ozellikle evet oyu verenlere hirsiz cahil satilmis koyun vb laflar, bu ulkede herkesin akrabasi komsusu var herkes hayir vermiyor kimse attigi oy yuzunden boyle hakaretlere maruz kalmak zorunda degil bende son haftaya evet oyu verecegim diyerek giriyorum.

Sizleri 2 evetle ugurluyoruz, klasik bir sozolacak ama, Patates lazim olursa haber ver ya da komur, makarna fazladan ayarlarim, yine dogru yolda oldugumuzu, sizlere bakarak anliyoruz
hero member
Merit: 504
April 11, 2017, 05:41:20 AM

newbie
Activity: 42
Merit: 0
April 11, 2017, 05:29:52 AM
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
April 11, 2017, 03:50:39 AM
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
April 11, 2017, 02:28:23 AM
Ben ilk defa bu seçimde oy kullanmıyorum, kullanacak olsaydım evet verecektim.
Bu konunun ilk sayfalarında evet vereceğimi belirttiğimde kinayenin aşağılamanın bini bi para.

kömürü makarnası kumanyası...
Dağdaki çobanı cahil cühelası.

Biraz kendimden bahsedeyim,
Evet bu yobazlara oy veriyorum ama yaşam tarzımız inancımız taban tabana zıt.
5 vakit içerim, ramazan dahil, kapalı değil "açık" kadın tercih ederim.
Fırsat buldukça araştırırım.
Hiç bir partiye üye değilim, hiç bir partiden makarna kömür bir kenera bayrak bile almadım.

2000 öncesine kadar DSP 2000 den sonra AKP yi destekliyorum.
Mukemmel değiller ve Türkiye'nin layık olduğu kafa çok daha farklı olmalı. (Bunlar değil)

Tamam bunlar "yanlışlar" her fırsatta aşağılayan, hor gören, hakir gören savunduğu zihniyetten her zaman farklı hareket edenler çok mu doğru sizce?

Evet bu insanlar sefil, makarnaya, kömüre muhtaç, köylü ve çobanlar ayrıca cahiller.
Sizler demokrasiye, insan haklarına inanan eğitimli görgülü insanlarsınız.

Sosyalizme inanıp, devletin muhtaç vatandaşına yaptığı yardıma laf ediyorsunuz.
Demokrasiye inanıp, seçimde oy kullanacak halkın oyuna saygı duymuyorsunuz.
İnsan haklarına inanıp insanları aşağılıyorsunuz.
Birilerinin dik kafalı aşırı yobazlar olduğunu düşünüp aynısını yapıyorsunuz.

Bugün, siyaset malzemesi olan insanların inançları da, başımızın belası terör de birilerinin bu özgürlükleri insanlardan esirgemesinden kaynaklanıyor.
Bunların kim olduğunu sorgulayın ama o zamanlarda bu günah keçileri yoktu, bir çoğu doğmamıştı yada kısa donla geziyorlardı.

Takım tutar gibi babadan dededen fenerliyim le olmuyor bu işler.
Bir yerde bir yanlış varsa bu Vatan için yanlıştır, sırf sevmediğim biri yanlış diyor diye ona doğru diyemem.

Birileri bu işi öyle abartıyor ki, vatana ihaneti bile masum gösterebiliyor.

15 yıl önce bunlar geldiğinde Pakistan'a döneceğiz, İran olacağız denip kendi seçmenlerini bilediler.
Anayasa mahkemeleri davalar vs.
Demokrasiyi savunup hep yokuş.

Dediğim gibi kapalı kadın estetik gelmiyor ama hiç kimse birilerini zorla açamaz, kapayamaz.
Kimsenin haddine değil, 15 yıldır ülkenin başında yobaz dedikleriniz bile aksini yapmadılar. Çok ta fırsat vardı.

İğneyi kendimize, çuvaldızı başkalarına batıralım.

Kabul edelim bu ülkeyi bu hale hep beraber getirdik.
Belkide doğru sandığımız yanlışlarla.

Geleceğe umutla bakıp bunları istememiz çok normal ama geçmişe ve bugüne bakınca elimizdekinin en iyi kesinlikle bu.

Sosyalistten daha sosyal, insan haklarına saygılıyım diyenden daha saygılı.

Aydın kesim bile  karşısındakinin hak ve özgürlüklerini korumak istemedi. 15 yılın ardından sen hala özgürsün.

Yazılacak çok şey ver, ama tartışmaya gücüm yok, çok anlamsız geliyor saplanmış düşünceyle mücadele etmek.
Gider atom parçalarım daha iyi.

Konu takibini kaldırıyorum.

Vereceğiniz oylar vatana millete hayırlı olsun, ne oy verirseniz verin...

sr. member
April 11, 2017, 02:09:58 AM
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
April 11, 2017, 01:19:21 AM
Tahmini Türkiye goruntusu adı altinda verdigim tahminler kendi tahminlerim olup analiz kastigim uzun yorumumdaki anketler gezici anket firmasi sonuclarini temel aldim
 Aralik- ocak gezici anketi - 40( meclis tartismalari baslamadan)
Subat gezici anketi- 45 (meclis tartismalari)
Mart gezici anketi- 48 ( kilicdaroglu gaflari ve hollanda)
Nisan gezici anketi - 53,5 (denize dokecegizden sonrasi)

Oranlari yuvarlamis olabilirim, sonuc olarak durum bu. Bana %35-40 larda olan evet 4 ayda nasil %55 lere geldi aciklayabilirmisin? %15 oy artmis 4 ayda bu ne demek 7 milyon secmen demek ben orada bir analiz yaptim tekrar bir okuyun derim. %60 meselesine gelince boyle giderse yukselis son haftadayiz %60 olabilir dedim olur demedim.
Ocak ayıyla değil mart bugün itibariyle fikri değişen oranı %1 değildir. Evetmi desem hayırmı desem kararsızlarından oy aldılar onlarında çoğu akp liydi. Akp liler arasında hala kararsızlar var. Bence evet önde çıkacak ama bu dediğiniz gibi %15 artıs göstermedi.
hero member
April 11, 2017, 01:05:11 AM
Tahmini Türkiye goruntusu adı altinda verdigim tahminler kendi tahminlerim olup analiz kastigim uzun yorumumdaki anketler gezici anket firmasi sonuclarini temel aldim
 Aralik- ocak gezici anketi - 40( meclis tartismalari baslamadan)
Subat gezici anketi- 45 (meclis tartismalari)
Mart gezici anketi- 48 ( kilicdaroglu gaflari ve hollanda)
Nisan gezici anketi - 53,5 (denize dokecegizden sonrasi)

Oranlari yuvarlamis olabilirim, sonuc olarak durum bu. Bana %35-40 larda olan evet 4 ayda nasil %55 lere geldi aciklayabilirmisin? %15 oy artmis 4 ayda bu ne demek 7 milyon secmen demek ben orada bir analiz yaptim tekrar bir okuyun derim. %60 meselesine gelince boyle giderse yukselis son haftadayiz %60 olabilir dedim olur demedim.
sr. member
Merit: 262
April 10, 2017, 11:38:58 PM
Tahmini Türkiye seçim görüntüsüdür.
01.02.2017- %51 EVET
01.03.2017- %52 EVET
10.04.2017- %58 EVET
16.04.2017-    ?

Ben %57 üstü beklemiyordum ancak son aldığım duyumlara göre %60 görüldüğü söyleniyor, Erdoğan inanılmaz rahat biçimde miting yapıyor bunu görüyoruz kılıçdaroğluda bugün yaptıkları bazı anketlerde 1-2 puan Evetlerin öne geçtiğini söyledi, 3-5 puan kırptığını varsayarsak %58 çoktan görülmüş. Adil Gürün dediğine göre cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayınların çoğu Ak partiliymiş, bu yüzden gördüğüm hükümete yakın anketçilerin yaptığı anketleri yayınlamamasının nedeni Evetçilerin sandığa gitmeme ve rehavete kapılmaması için. Yani hükümet anketçilerinin bol keseden anket yayınlamamaları ve kesin Evet kazanır dememeleri bilinçli bir taktik.

Sonuç: Eğer ki söylenenler doğru ise %60 ve üstü süpriz olmaz.

Gördüğüm çelişkileri yazıyım hemen burda %60 üstü olabilir diyorsunuz hemen sonrasında 54-60 arası diyerek max sınırı 60 olarak belirtiyorsunuz. 2 ay sonra Kılıçdaroğlu yeni sistemde iki başlılık olur başbakan ve cumburbaşkanı anlaşamaz gafı sayesinde destek %45 oldu. yazmışsınız bu kaf 1 şubat tarihinden sonraydı yukarda 1 şubatta %51 olarak tahmin vermişsiniz hangisi doğru?

Not:Çoklu kişilik bozukluğuna sahipseniz sizden özür dilerim
hero member
April 10, 2017, 09:45:11 PM
Millete artık türlü hakaretler vs bunlar gereksiz. Uyanalım artık kimse her gün hakaretler yediği birinin tarafını tutmazdı tutmadı da çomarmış koyunmuş cahilmiş. Hala anlaşılamayan nokta şu %55-60 lık kesime sürekli bir aptal cahil yakıştırması var, arkadaşlar uzun zamandır bu süreci takip ediyorum chp oy toplayamıyor artık. Oylar üç parti arasında gidip geliyor mhp-hdp-akp 7 haziran ve 1 kasım secimlerine dikkatli bakin inceleyin karşılaştırın oyları sabit olan tek parti chp. Belli bir kemik secmeni var ve öyle kalmış. Bu şu demek kimsenin chp yi taktığı yok. Chp secmeni kendi calip kendi oynuyor. Kendi konuşup kendi dinliyor. Milletle arasında büyük problem var hatta bu ülkenin şuan %70 i chp ye asla oy vermem diyor anketlerde. Bakın  ben süreci takip eden bir vatandaşım ve belirli bir çıkarımım oldu o da şudur; kimsenin kafasında başkanlık yoktu zaten meclise mhp teklifi ile anayasa paketi geldiğinde destek %35 ti.
Chp meclisi kilitleyip eylemler yaptığında kavgalar çıkardığında destek %40 a çıktı. Kürsüyü işgaller milletvekili kavgaları bacak ısırmalar neler duyduk. Neler gördük.
2 ay sonra Kılıçdaroğlu yeni sistemde iki başlılık olur başbakan ve cumburbaşkanı anlaşamaz gafı sayesinde destek %45 oldu.
Chp milletvekili denize dökeceğiz lafından sonra %50 ler görüldü.
Son düzlükte kılıçdaroğlu kontrollü darbe deyince destek %55 oldu.

Nereye geleceğim, yapılması gereken anayasa görüşmelerinde keske sorun çıkarilmasaydı öyle ya da böyle zaten geçecekti ne gerek vardı gerginliğe?
Katkı sunulmaya ve öneriler getirilmiye çalışılsaydı anayada platformları kurulup sakince şu maddeleri düzeltebiliriz diye ek bir anayasa metni çıkarılabilirdi mecliste şu maddeler üzerinde düzeltme yapalım denilebilirdi ama onun yerine tümden hayır olmaz yaptirmayiz ettirmeyiz kötü oldu. Yahu mhp ve ak parti destekliyor zaten meclisten geçecek neden inat edildi ? Hele geçtikten sonra son aylarda yapılan gaflar ve konuşmalar tuz biber ekti.

Sonuç: %54-60 arası evet çıkacaktır. Bana kızanlarınız olabilir ama gerçekler bunlar.

hero member
Activity: 868
Merit: 502
April 10, 2017, 09:30:00 PM
anketler yanıltıcı bu ulkede ama % 60 cıkarsa ewet gercekten bu ulkede durulmaz amk ... yazık gunah gercekten
sr. member
Merit: 271
April 10, 2017, 07:29:35 PM
Şöyle bilinci yerinde olmayan, weed çekip gelmiş gibi hareketler yapan tiplerin verdiği oyla mi şimdi 80 milyonluk ülkenin geleceği belirlenecek? Yok abi ben almıyım böye demokrasiyi, benim bünyede alerji yapıyor aşırı demokrasi...  Undecided

https://www.youtube.com/watch?v=CER6GJF1ajQ
sr. member
Merit: 262
April 10, 2017, 06:29:26 PM
%60 filan hangi anketlerden duyuyorsunuz ben sizin aksinize hala hayırın önde olduğunu düşünüyorum.Cumhurbaşkanı rahat miting yapıyor yazmışsınız bence iyice saçmalamaya başladı Kılıçdaroğluna açık açık 15 temmuzda darbecilerle beraberdin dedi.(Evet çıksa bile %60 olcaksa hakikaten ülkeyi kapatıp gidelim arkadaşlar)Yalnız gerçekten ben çok üzülüyorum şaka gibi bir ülkeyiz.Burda evet oyu verecek bir arkadaş mesajımı alıntılayıp şu soruma cevap verebilir mi Kılıçdaroğlu sizce 15 temmuzda darbecilerle beraber miydi?
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
April 10, 2017, 02:43:18 PM
Tamam bu kadar yandaş, koyun ve TC vatandaşı Suriyeli varken evet çıkabilir ama %60 falan olmaz o iş. %60 Evet çıkarsa ülkeyi kapatıp gidelim, zaten bir hayır gelmez artık. Bu kadar geri kafalının arasında yaşamak her geçen gün zorlaşıyor.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
April 10, 2017, 02:34:28 PM
eger anketler dogruysa evet cıkarsa bu ülke gercekten bittmiştir en kısa zamanda bu ulkeden kacmak lazım artık......

zaten bunların bahcelıyı destekledıgı ulkede yasanmaz mk
Pages:
Jump to: