Pages:
Author

Topic: Referandum [Anket] - page 12. (Read 20982 times)

hero member
Activity: 1680
Merit: 529
March 18, 2017, 01:39:02 PM
tabi ya kazanamiyinca hile yaptilar 1 sinifa giden cocuklar vardir ya hani. bir kere kendinizi elestirin bir kere yuzunuzu su millete donun. neden hukumete alternatif olamiyorum diye bir sorun. bu ulkeyi kuran parti chp ama o partinin milletin gozunde geldigi duruma bir bakin hele. neymis hayir mis. neden hayir cunku diktatorluk gelecekmis, eee siz meydanlarda senelerdir diktator demiyor muydunuz cumhurbaskanina bu ulkenin basbakanina. yoksa yalan miydi o soyledikleriniz. hah siz burada kendinizi kandirin.evet diyorum cunku guclu bir yurutme istiyorum. secim kampanyasi icin temel atip kacan hukumetler degil. 280 tur donup cumhurbaskani bile secemeyen meclisi degil. ne cabuk unuttunuz gecmisi ulkenin her yani devam ettirilmemis proje doluydu. at temeli kac at temeli yallah. maksat bir sey yapiyorum desinler. ne cabuk unuttunuz istanbulun cop daglarini. millet para gordu para son 10 senede millet para gordu. tatile cikmayi ogrendi, donunu ayakkabasini yamayan millet nike, adidas giymeye basladi. yurtdisina akin etti. millet para gordu ama sizler o parayi da kiskandiniz ülkenin bir kac forumunda sozlugunde ekonomik boykot dediniz hukumetin gitmesi icin ekonomik kriz cikarmaya calistiniz. tuketmeyin alisveris yapmayin diyenleri bile okuduk yazik. tek istekleri var parmaklarinda oynatacaklari hukumetler yemezler bu ulke 1920 ler 1950lerde olan 20-30 milyonluk bir ulke degil. nufus olmus suriyelisiyle 85 milyon. boyle bir ulkeye guclu bir model gerek tek bir model o da baskanlik. bu yuzden EVET.

Senin beynin sulanmış arkadaşım kusura bakma ama siz hep kendi kafanızda bir şartname önünüzde ve buna istinaden ilerliyorsunuz diyebilirim. Bence yanlış yöndesiniz. Kendimden örnek veriyim işkura bir git bakalım kuyruk var kuyruk millet iş bulamıyor he bazı insanlar var yok değil hani şu işi yapmam diyen bizim gibi insanlar iş bulamıyoruz turizm sezonu gelsin'de aç kalmayalım diye bekliyoruz bir işkura kayıdım ve başvurum 2010 yılından beri var ne arıyorlar ne soruyorlar her defasında soruyorum yok.

Adamların işi gücü rant olmuş başka bir şey değil ilk önce o rantları yapacaklarını şu insanları halkına bir baksın derim. Ben öyle insanlar gördümki adamlar mühendis olduğu halde işini yapamıyor. Zaten bu suriyeliler geldiğinden beridir tamamen tıkandı her şey önümüzü resmen kapattılar desek yeridir biraz aynanın diğer tarafını görelim tek tarafını değil yani savunuyorsunda neyi savunuyorsunuz hiç bilmiyorsunuz açıkcası.

Akp yapmadı demiyoruz yaptı ne yaptı duble yollar yaptı %80 zaten isviçredir çocuklarıdır oğludur hepsinin banka hesaplarında paralar var dolu diyebilirim bir çok gemisi var oğlunun üstüne. Bakın bunları bütün akpliler kabul ediyor tamam sonuçta o zamanlar başbakan olacak tabi diyor atacak para biriktiricek yapacak gemiler alacak gayrimenkuller alacak ama hepsini bizim ödediğimiz vergilerle yapıyorlar. Hiç baktınmı acaba kaç tane vergi ödüyoruz emlak vergisi,kira vergisi, gelir vergisi,gss prim vergisi bunuda vergiden sayalım bunuda sonradan sıkıştırdılar. Damga vergisi, Akaryakıt vergisi neyse ben bu kadarını saydım gerisi daha bir çok vergi var bu kadar vergi ödüyoruz. Kısacası devlet fazlasıyla bizden alıyor her sene vergilere zam geliyor bunuda herhalde bilmeyen yoktur.

Diyeceğim şu ki asgari ücret 1400 tl oldu falan filan bunları geçelim alım gücü zaten düşük bu bile yetmiyor normal bir insan gibi yaşamak bu ülkede gerçekten zor kim adidas nike falan giyiyor kardeşim pazarlara git bak %90 çoğu kesim pazardan giyiyor bende pazardan giyiyorum.

Buraya yazılcak çok şey var'da siyaset yeri değil bence birazcık neye nasıl baktığımızı bilmek lazım tek bir yere odaklanmak yerine kafamızı çevirmek ve dünyayı tamamen görmek lazım.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
March 18, 2017, 11:09:39 AM
alinti yapmak istemezdim ama gelen para ile ilgili yilmaz ozdil in dunku yazisindan bi kesit almak isterim.
su akp doneminde devletin 140bin adet tasinmazi satilmis.
Sümerbank satıldı. Seka satıldı. Limanlar komple gitti. Et Balık gitti. Eti bakır, gümüş, krom satıldı. Seydişehir alüminyum gitti. Maden sahaları satıldı. Tekel satıldı. Türk Telekom, Arap oldu. Tüpraş satıldı, Erdemir satıldı, Petkim satıldı. Araç muayene istasyonları satıldı, şeker fabrikaları satıldı, santrallar satıldı, elektrik dağıtımı satıldı, dereler satıldı, baraj satıldı, ormanlar satıldı. Türkiye demir çelik işletmeleri satıldı, Oyakbank, Finansbank, Denizbank, Şekerbank, Dışbank, liste çoook uzun, yerli bankalar yabancıya satıldı, borsa payıyla birlikte Türk bankacılık sisteminin yüzde 70'i elalemin eline geçti. Güya “helal satış sertifikası” aldılar, İngiliz bankasından iyi mi! Sigorta şirketleri gitti, sigortacılarımız Fransız, İspanyol, İngiliz, Alman, Amerikalı, Bahamalı sigortacımız var. Telsim satıldı, gübre sanayi satıldı, özel hastanelerin çoğu gitti, hipermarketler gitti. Millete ait marinalar, feribotlar, oteller, sosyal tesisler satıldı. Tuzlalar satıldı. Ne porselen fabrikası kaldı kardeşim, ne kundura fabrikası.. Devlete ait 140 bin adet taşınmaz satıldı. Metrekaresini bilmediğimiz, açıklanmayan, halktan gizlenen miktarda toprak satıldı. Mesela, şehircilik bakanına soru önergesi verildi, “5.5 milyon metrekarelik alana sahip olan Hatay şehrimizin yarısından fazlası, 3.7 milyon metrekaresi neden yabancılara satıldı?” diye soruldu, cevap verilmedi. Olağanüstü hal ayağıyla, Meclis'i devre dışı bırakarak, THY, Ziraat Bankası, Halkbank, TPAO, Botaş, PTT, Türksat, Borsa, Çaykur varlık fonuna devredildi. Elde avuçta ne varsa satıldı

nasil kurulduklarini merak ediyorsan yazinin ilk bolumunu okumani oneririm.
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/dikili-agac-1739383/
member
Activity: 118
Merit: 10
March 18, 2017, 10:16:30 AM
adamın nick'i rte 
boşverin kime ne anlatıyorsunuz 
bir teyze  demiştiya ben tayyibin götünün kılıyım diye 
o geldi aklıma  nick'i görünce
buda o teyzelerden biridir Cheesy

bakınız
https://www.youtube.com/watch?v=W6rHU6JDJpQ
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
March 18, 2017, 08:47:15 AM
tabi ya kazanamiyinca hile yaptilar 1 sinifa giden cocuklar vardir ya hani. bir kere kendinizi elestirin bir kere yuzunuzu su millete donun. neden hukumete alternatif olamiyorum diye bir sorun. bu ulkeyi kuran parti chp ama o partinin milletin gozunde geldigi duruma bir bakin hele. neymis hayir mis. neden hayir cunku diktatorluk gelecekmis, eee siz meydanlarda senelerdir diktator demiyor muydunuz cumhurbaskanina bu ulkenin basbakanina. yoksa yalan miydi o soyledikleriniz. hah siz burada kendinizi kandirin.evet diyorum cunku guclu bir yurutme istiyorum. secim kampanyasi icin temel atip kacan hukumetler degil. 280 tur donup cumhurbaskani bile secemeyen meclisi degil. ne cabuk unuttunuz gecmisi ulkenin her yani devam ettirilmemis proje doluydu. at temeli kac at temeli yallah. maksat bir sey yapiyorum desinler. ne cabuk unuttunuz istanbulun cop daglarini. millet para gordu para son 10 senede millet para gordu. tatile cikmayi ogrendi, donunu ayakkabasini yamayan millet nike, adidas giymeye basladi. yurtdisina akin etti. millet para gordu ama sizler o parayi da kiskandiniz ülkenin bir kac forumunda sozlugunde ekonomik boykot dediniz hukumetin gitmesi icin ekonomik kriz cikarmaya calistiniz. tuketmeyin alisveris yapmayin diyenleri bile okuduk yazik. tek istekleri var parmaklarinda oynatacaklari hukumetler yemezler bu ulke 1920 ler 1950lerde olan 20-30 milyonluk bir ulke degil. nufus olmus suriyelisiyle 85 milyon. boyle bir ulkeye guclu bir model gerek tek bir model o da baskanlik. bu yuzden EVET.
Şimdi yazdıklarını okuduğumda sen sistemden şikayet etmişsin ve derman olacak olan çözün yolunu bu sistemi Akp nin getirdiği sistemde görmüşsün ümidini onlara bağlamışsın , şunları hatırlatmak isterim bu ülkeyi 14 yıldır tek başına akp yönetiyor ve isteyipte yapamayacağı şeyler yoktu ama gel gör ki bu şikayet ettiğin sistemde niyetin gerçekten ülkeyi kalkındırmaksa onların bu istekte olduğu şüpheli , İkincisi herkes para gördü diyorsun bankadan kredi çekip bol keseden atıyorsan o para bedava değildir bu para gördüğümüz dediğin paralar hep borç yarın bu hükümetin yaptığı işler tek tek sorulacak bizlere onun için AKP DEN BİR MENFEATİN YOKSA ARAŞTIR BEYNİNİ KULLAN DOĞRUYU SENDE GÖRECEKSİN BU ÜLKE HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
March 18, 2017, 07:01:20 AM
ya abı senın gıbıler ne yıyor ne ıcıyor cok merak edıyorum amk.bu kadar beyınsız olunmaz kı arkadas ya.yazdıklarına kendın ınanıyor musun gercekten ?
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
March 18, 2017, 05:57:27 AM
O modelin güçlü olduğunu başarılı olduğunu nereden biliyorsun? Tayyip dedi diye mi?
Araştır aklında maddeleri oku fayda ara için de. Rejim değişikliği mi şuan milletin ihtiyaç duyduğu.

Millet yine aç dolar olmuş 3.65 TL batmasın lar diye millete faizsiz kredi verip duruyorlar gör sen iki sene sonra kaç esnaf batacak...halk borçla yaşıyor Son on yıl da bankalara olan borçları hesapla nasıl artmış. Kredi kartı kredi limitleri düşüren akp milleti borç batağı yapıyor diyen akp Son bir yılda tam tersini yaptı ekonomik kriz olduğunu anlamsın enayiller diye
newbie
Activity: 5
Merit: 0
March 18, 2017, 01:16:52 AM
member
March 17, 2017, 09:53:03 PM
Nasıl evet önde olur?

Benim sülalemde ne kadar akp li varsa HAYIR verecekler... Aklım almıyor...

aklın almayacağı birşey yok aslında hocam bak şimdi...

Önceki her seçimde YSK'da   Fetöcüler vardı kazandılar.
Şimdi Fetöcüleri Darbeci diyip aldılar YSK'dan... onların Yerine Yine Kendi Adamlarını Bastılar...

Herkesin  kesinlikle oy kullanmaya gitmesi gerekiyor...
newbie
Activity: 50
March 17, 2017, 09:36:44 PM
Nasıl evet önde olur?

Benim sülalemde ne kadar akp li varsa HAYIR verecekler... Aklım almıyor...
member
March 17, 2017, 05:53:47 PM
bin kere EVET  Grin Grin Cheesy  komiksiniz kendi çalıp kendi oynayan insanlar gibisiniz referandum tahminim %60 evet Wink
komık olan sızın gıbı beyınsızler ıstee....anlıycaksınız ama ulke mahfolduktan sonra mk

AHAHA su hakaretlere bakin, iste bu yenilginin verdigi uzuntu tepkisi yazik.egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir elhamdüllilah millet ne derse o olacak.zoruna giden varsa millete küfür hakaret yerine kendini sorgulamayi bilmeli  Wink

Neden evet dediğinizi mantıklı olarak anlatın +2 evet benden...

evet diyenlerin mantıklı bir açıklaması yok. açık ve net.
sr. member
Activity: 448
Merit: 264
March 17, 2017, 05:49:48 PM
bin kere EVET  Grin Grin Cheesy  komiksiniz kendi çalıp kendi oynayan insanlar gibisiniz referandum tahminim %60 evet Wink
komık olan sızın gıbı beyınsızler ıstee....anlıycaksınız ama ulke mahfolduktan sonra mk

AHAHA su hakaretlere bakin, iste bu yenilginin verdigi uzuntu tepkisi yazik.egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir elhamdüllilah millet ne derse o olacak.zoruna giden varsa millete küfür hakaret yerine kendini sorgulamayi bilmeli  Wink

Neden evet dediğinizi mantıklı olarak anlatın +2 evet benden...
newbie
March 17, 2017, 04:22:26 PM
bin kere EVET  Grin Grin Cheesy  komiksiniz kendi çalıp kendi oynayan insanlar gibisiniz referandum tahminim %60 evet Wink

AHAHA su hakaretlere bakin, iste bu yenilginin verdigi uzuntu tepkisi yazik.egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir elhamdüllilah millet ne derse o olacak.zoruna giden varsa millete küfür hakaret yerine kendini sorgulamayi bilmeli  Wink
hero member
Activity: 868
Merit: 502
March 17, 2017, 04:17:02 PM
newbie
March 17, 2017, 04:13:30 PM
legendary
Activity: 1445
Merit: 1000
March 17, 2017, 03:18:14 PM
evet ile hayır birbirlerine çok yakın çıkacagini tahmin ediyorum Wink
Ben de öyle bir sonuç bekliyorum, burun buruna bir sonuç çıkacak muhtemelen.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
March 17, 2017, 09:17:16 AM
evet ile hayır birbirlerine çok yakın çıkacagini tahmin ediyorum Wink
sr. member
Activity: 546
Merit: 262
March 16, 2017, 10:20:39 PM
Hollanda olayından sonra hayır çıkma şansının çok azaldığını düşünüyorum kararsız seçmen tabanı daha çok milliyetçi kesim bana göre ama türkiye gibi bir ülke için seçime kadar daha çok gündem değişir bakalım
sr. member
Activity: 387
Merit: 252
March 16, 2017, 06:35:20 PM
Açık konuşmak gerekirse... https://www.youtube.com/watch?v=hX1YsMkhwXU
sr. member
Activity: 448
Merit: 264
March 16, 2017, 04:47:39 PM
şu resimde gördüğünüz vatandaşların kaçı gündemi takip ediyor? geçim derdine düşmüş, kimden bir fayda sağlasa onun peşinde koşuyor. evet çıkmasını vatanın bölünmesini belki bu sayede aklıselim hukuka hakkaniyete önem veren bir kesim bi özerklik kurar da en azından yaşanabilir bir toprak parçası bulabiliriz günümüz türkiyesinde.
tüm dünyaya hükmeden osmanlı gibi bir devletim olacağına kıbrıs kadar bir toprakta hak hukuk kişisel özgürlüklere sahip bir toprakta yaşamayı tercih ederim.

hayır çıkması temenni ederim ama hayır dan sonra ülkenin vahametini tahmin edemiyorum

dolar 4 tl olur, terör eylemleri kaldığı yerden devam eder, hünkarımız evet demediniz ondan oluyor bunlar der... Halkımız her zamanki gibi 1 kuru ekmek derdine düşer, cünkü onlar tüm yaşamını asgari ücrete bağlamış  onları bakış açısı asgari ücret kadar, neyse böyle böyle tarih tekkerrür ederek devam eder gider, Sonuç asgari ücret 1500 tl olacakmı tantanaları ile devam eder gider, ordan bi holiganda çıkar duble yol yapıldı hastaneler iyileştirildi der, bende bre gafil senin paranla sana hizmet etmeyecekte elin yahudisinemi edecek der çekilirim kıyıya...
Edit : referandum öncesi bombalar patlarsa şaşırmayın... Her şeyi bekliyorum ben artık...
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
March 16, 2017, 04:14:20 PM
şu resimde gördüğünüz vatandaşların kaçı gündemi takip ediyor? geçim derdine düşmüş, kimden bir fayda sağlasa onun peşinde koşuyor. evet çıkmasını vatanın bölünmesini belki bu sayede aklıselim hukuka hakkaniyete önem veren bir kesim bi özerklik kurar da en azından yaşanabilir bir toprak parçası bulabiliriz günümüz türkiyesinde.
tüm dünyaya hükmeden osmanlı gibi bir devletim olacağına kıbrıs kadar bir toprakta hak hukuk kişisel özgürlüklere sahip bir toprakta yaşamayı tercih ederim.

hayır çıkması temenni ederim ama hayır dan sonra ülkenin vahametini tahmin edemiyorum
Pages:
Jump to: