Senin beynin sulanmış arkadaşım kusura bakma ama siz hep kendi kafanızda bir şartname önünüzde ve buna istinaden ilerliyorsunuz diyebilirim. Bence yanlış yöndesiniz. Kendimden örnek veriyim işkura bir git bakalım kuyruk var kuyruk millet iş bulamıyor he bazı insanlar var yok değil hani şu işi yapmam diyen bizim gibi insanlar iş bulamıyoruz turizm sezonu gelsin'de aç kalmayalım diye bekliyoruz bir işkura kayıdım ve başvurum 2010 yılından beri var ne arıyorlar ne soruyorlar her defasında soruyorum yok.
Adamların işi gücü rant olmuş başka bir şey değil ilk önce o rantları yapacaklarını şu insanları halkına bir baksın derim. Ben öyle insanlar gördümki adamlar mühendis olduğu halde işini yapamıyor. Zaten bu suriyeliler geldiğinden beridir tamamen tıkandı her şey önümüzü resmen kapattılar desek yeridir biraz aynanın diğer tarafını görelim tek tarafını değil yani savunuyorsunda neyi savunuyorsunuz hiç bilmiyorsunuz açıkcası.
Akp yapmadı demiyoruz yaptı ne yaptı duble yollar yaptı %80 zaten isviçredir çocuklarıdır oğludur hepsinin banka hesaplarında paralar var dolu diyebilirim bir çok gemisi var oğlunun üstüne. Bakın bunları bütün akpliler kabul ediyor tamam sonuçta o zamanlar başbakan olacak tabi diyor atacak para biriktiricek yapacak gemiler alacak gayrimenkuller alacak ama hepsini bizim ödediğimiz vergilerle yapıyorlar. Hiç baktınmı acaba kaç tane vergi ödüyoruz emlak vergisi,kira vergisi, gelir vergisi,gss prim vergisi bunuda vergiden sayalım bunuda sonradan sıkıştırdılar. Damga vergisi, Akaryakıt vergisi neyse ben bu kadarını saydım gerisi daha bir çok vergi var bu kadar vergi ödüyoruz. Kısacası devlet fazlasıyla bizden alıyor her sene vergilere zam geliyor bunuda herhalde bilmeyen yoktur.
Diyeceğim şu ki asgari ücret 1400 tl oldu falan filan bunları geçelim alım gücü zaten düşük bu bile yetmiyor normal bir insan gibi yaşamak bu ülkede gerçekten zor kim adidas nike falan giyiyor kardeşim pazarlara git bak %90 çoğu kesim pazardan giyiyor bende pazardan giyiyorum.
Buraya yazılcak çok şey var'da siyaset yeri değil bence birazcık neye nasıl baktığımızı bilmek lazım tek bir yere odaklanmak yerine kafamızı çevirmek ve dünyayı tamamen görmek lazım.