Yerel bölümde kimse sorumluluk alıp kaynak başvurusu yapmadığı ve içerideki döngü belli konular dışında sıfıra yakın olduğu için yerelde merit kazanmak çok zor. Merit sistemi çıktığından beri yerel bölümde fazla özümsenemedi. Sanırım sistemi insanlara iyi anlatamadık.
Diğer yerel bölümlerde daha çok aktif kaynak olmasına rağmen yeni başvurular yapılıyor. Mesajların kalitesine baktığımızda hiçbirinin bizim bölümümüzden üstün olmadığını görüyoruz. Bunların yanında spekülasyon bölümündeki fiyat takibi gibi konularda yapılan absürt dağıtımlarla beraber yıllar içinde üyeler arasındaki kazanılmış merit sayılarında ciddi oranda fark oluştu.
Merit konusunda buradaki arkadaşlarımızın bazı eleştirilerine katılıyorum bazen sıradan düz hiçbir yaratıcılık katmayan mesajlara merit veriliyor bölümümüzde ama bazı local bölümlerde ya da globalde inanın burada en saçma dediğimiz mesajlardan daha saçma boş mesajlara çok daha fazlasının verildiğine şahit oluyorum.Bu forumda bizim geri kalmamıza neden oluyor.
Açıkcası benim aklımda kaynak olarak başvurma düşüncesi var ama localde benden önce bu işi hakkıyla yapabileceğine inandığım kişiler olduğunu düşündüğüm için bekledim ancak bu mesajı gördükten sonra insiyatif alıp yakın zamanda şansımı da denemek istiyorum.Buradaki arkadaşlar da karşı bir görüş bildirmeyecekse(örneğin kibar bir şekilde senden daha çok şansım olduğunu düşünüyorum bana öncelik ver v.s) başvurumu hazırlayacağım.Burada kaynağımızın çok az olduğu tüm forum tarafından bilinen bir gerçek zaten Ratimov'un gelip merit dağıtması bunun en büyük göstergesi o yüzden şansımızın olduğunu düşünüyorum.