@GazetaBitcoin 100%👍😊
Hehe, thx! Imi place si ma amuza totodata cum raspunzi tu fiecaruia, cu un thumb up si un procentaj
oprit ca nu sunt lacom si na ma gandesc doar ca nu este corect sa minez eu tot ci fair este sa impart
Sincer, cu afirmatia asta m-ai dat pe spate. In sensul bun. Serios acum, rar asa oameni altruisti...
sunt convins ca nici peste 5 ani nu va sari de 1$ poate be moneda dar este singura dupa Bitcoin unde este specificat numele lui Satoshi …
Lol, pai atunci BSV (Bitcoin
Satoshi Vision) ce mai este? In plus, mai toate bifurcarile Bitcoin au apelat la numele lui Satoshi pentru a insela oamenii si pentru a-i atrage. Bitcoin Cash spune ca este adevaratul Bitcoin. BSV spune ca nici BTC nici BCash nu respecta adevarata viziune a lui Satoshi, ci doar BSV. Si, de cine e creat BSV? De Craig Steve Right, cel care incearca de ani de zile sa demonstreze (fara succes) ca el este Satoshi. Apoi, ce mai zici de toate celelalte bifurcari sau tentative de bifurcari? Bitcoin Gold, Bitcoin Silver, Bitcoin Clashic (Clashic!!!), Bitcoin Unlimited, Bitcoin SegWit 2x -- mai continui?
Imi pare rau sa iti spun, dar aici nu vezi padurea de copaci. Toti impostorii astia incearca sa profite de pe urma lui Satoshi si sa insele oamenii cu faptul ca "Bitcoin-ul lor" e cel adevarat. Dar asta e ca si cum iti vand eu tie Adria Cola si iti spun ca e Coca-Cola, intelegi?
am mai vb si cu alti fani crypto care mi-au spus ca poate fi o mare teapa sau un mare succes… eu nu am decat 2400 care acum chiar le pot folosi ca au fost confirmate ca cineva unul sau mai multi mineaza … na va tin la curent cand raman fara monede fara sa fac ceva asa din senin… este cert ca eu si varul meu sunt cam kamikaze dar poate avem noroc… ma intreb de ce totusi este minata?!! Clar este un interes …
biguy, problema principala nu este aceea daca te trezesti peste noapte fara monede, poate ai inteles gresit. Okay, se poate intampla si asta, dar riscurile sunt mai mici. Problema principala e ca tu investesti timp si bani in ceva neproductiv. Pretul echipamentelor, pretul curentului; pana chiar si
timpul din viata ta pe care il petreci studiind moneda aceasta -- toate acestea nu se justifica... Si nu se justifica intrucat daca tu ai mineri Bitcoin - de pilda - si ai pastra ce obtii timp de doi ani, in comparatie cu ce detii in moneda asta, pastrata si ea la randul ei vreme de doi ani, eu pot sa bag mana in foc ca vei fi mult mai avantajat daca vei ramane cu Bitcoin decat cu... altcoin-ul acesta.
Referitor la partea "Clar exista un interes" - pai exista interes pentru orice moneda nou aparuta, de la toti care, similar tie, merg pe premisa ca "au pierdut trenul Bitcoin" si spera ca moneda gasita de fiecare sa ajunga la 10x peste cativa ani. Toti minerii astia sunt niste oameni care isi pun o speranta in ceva iluzoriu.
Am nenumarati amici cu care am vorbit de-a lungul anilor - ori mineri, ori traderi. Si-mi spuneau: "moama, am gasit moneda asta, sigur face 10x" / "fii atent ce moneda noua am gasit, asta o sa rupa, uite ce proiect are" etc.
Absolut tuturor le-am spus: "luati, oameni buni, BTC, si pastrati-l. Asta e tot ce trebuie sa faceti.". Le spun asta din 2016. Acum, recent, cand m-am mai intalnit cu cate unul, am intrebat: "cat castig ai avut in toti anii astia?". Mai toti sunt pe pierdere. Apoi intreb: "te-ai gandit vreo data la ce profit ai fi ajuns daca ma ascultai si, in loc sa visezi la cai vezri pe pereti si sa investesti in toate shit coin-urile posibile, ai fi tinut doar BTC pana in prezent?" -- si aici toti suspina si spun "asa este, ai avut dreptate". Culmea e ca nici macar dupa ce au vazut ca am avut dreptate nu merg pe acest drum si viseaza in continuare la cai verzi pe pereti.
Tu, biguy, poti invata din greselile altora, sau din ale tale. In general e mai bine sa inveti din ale altora
De investitori din ce am inteles le doneaza alora nu le vinde pentru a “imparti puterea de decizie” asa am inteles ca ei nu vand ci incurajeaza minatul si participarea la programele lor de reward … asa am inteles … cum pot sa ne fure daca ne da moca… [...] anunt Daca imi vor fura monezile minate
Cum am scris mai sus, problema nu e ca iti fura monedele, ci ca iti fura puterea de hash, pe care tu o poti folosi multi mai eficient in alte scopuri... In cazul acesta nu iti fura nimeni (probabil) nimic din portofelul electronic. In schimb, iti da ceva cu valoare zero. Te bucura asta?
eu sincer parca nu va inteleg ati avea mai multa incredere in mine de exemplu Daca imi fac maine un cripto decat in MyCoin asta unde apare Satoshi consemnat?!! Sincer imi fac un cripto experimental daca chiar Satoshi asta a ajuns sa nu mai fie crezut desi credeti in el la BTC dar nu credeti in el la MyCoin! Care doamne iarta-ma este faza?!
Daca iti faci un proiect unde sa te folosesti de numele lui Satoshi atunci nu ar avea nimeni de aici incredere in tine. Ce fac aia de la MyCoin este josnic, dar nu vezi asta. Cum e posibil sa te folosesti de numele creatorului Bitcoin pentru a-ti populariza propriul altcoin? Asta inseamna ca nu esti capabil sa ti-l popularizezi singur, din moment ce apelezi la numele lui Satoshi. Mai mult, si la numele forumului.
Cum sa crezi in Satoshi la MyCoin? Serios, chiar pui intrebarea asta? Pai ce treaba are mai biguy Satoshi cu MyCoin-ul, in afara de faptul ca-i foloseste fraudulos imaginea? Incredere in codul Bitcoin avem. Am putea avea incredere chiar si in codul acelei monede, daca ar fi identic - poate nu siguranta codului e problema. Problema insa e ca ei se folosesc de numele cuiva, fara consimtamantul acelui om, pentru a castiga bani. Cum sa faci asta? Mai departe, daca ei folosesc codul Bitcoin asa cum este el, inseamna ca e o replica. Pentru ce ai nevoie de o replica a Bitcoin? Sa faci ce cu ea? Nu ai deja Bitcoin? Ok, au cod 100% sigur. Si ce? De ce ar avea replica asta vreo valoare? E o copie in acest caz, nu? Mai mult: daca Bitcoin ar fi fost marca inregistrata, ar fi putut fi chiar
plagiat! Ce parere ai de asta? Noroc ca pe Satoshi nu l-au interesat banii si a dat codul gratis tuturor. Acum altii incearca sa faca bani pe spinarea lui.
Jur ca imi fac moneda mea si daca si pe aia o sa o contestati atunci este clar … acceptati orice mai putin concurenta… [...] o sa fac o moneda experimentala sper sa am timp cat de curand si sa vad reactia … daca veti fi cu hate este clar ca MyCoin asta este a voastra descurajati minatul la ea pana va umpleti voi portofelele si cautati pe Ala dintre voi care a scurs informatia iar eu beneficiind de norocul prostului am aduso aici in discutie… [...]
Parca prea mi se pare ca incercati sa demontati orice in privinta ei ca e teapa ca nu valoreaza ca BitcoinTalk se dezice de ea, ca nu cumpara dar astia nu vand nimic pe bune si voi minati la greu [...] imi fac moneda mea experimentala
Eu unul chiar te incurajezi sa o faci
Nu ai fi singurul. Uite, IonCreanga
a creat moneda P.U.L.A.. In hyperlink gasesti topic-ul. Nu i-a reprosat nimeni nimic niciodata. Insa el nu a apelat la imaginea lui Satoshi, nici a altcuiva, pentru a-si promova produsul. Asta este o chestiune de etica si, in unele cazuri, de lege. Una peste alta, ca moneda ta sa aiba succes, ar trebui sa aduca o utilitate... Altfel, apare intrebarea: de ce sa folosesc acea moneda si sa nu folosesc BTC? Sau Monero, daca vreau sa am anonimitate 100% -- am spus asta doar ca exemplu.
o sa mai spuneti ca sunt tepar ca sunt un nimeni la MyCoin si BTC este Satoshi nimeni nu-l stie nimeni nu l-a vazut dar toti zic numai vb bune …
Partea asta este trista, sa stii. Din pacate, tu nu stii cu adevarat ce a facut Satoshi pentru omenire. Si foarte multi nu stiu asta. Cei mai multi stiu doar ca Satoshi a inventat Bitcoin (eventual, urmat de un "asa, si?").
Satoshi nu doar a inventat Bitcoin. El
a revolutionat intregul sistem financiar al lumii, luand puterea din mainile elitelor si oferind-o inapoi oamenilor. A reusit sa creeze ceea ce toti Cypherpunks dinaintea lui au incercat: o moneda electronica, (pseudo-) anonima, complet peer-to-peer, care permite ca plățile online să fie trimise în mod direct de la o parte către alta fără a apela la o instituție financiară. Practic, a oprit invazia statului asupra tranzactiilor financiare ale oamenilor. A eliminat intermediarul din tranzactiile financiare. A eliminat nevoia de banci, de Western Union, de autoritati centrale. A oferit oamnilor posibilitatea sa fie propriii lor bancheri, fara ca altcineva sa stie ce face fiecare cu banii proprii. A creat un sistem monetar care nu necesita incredere din partea participantilor. A creat un sistem de plată electronic bazat pe dovezi criptografice în detrimentul încrederii, care să permită oricăror două părți să tranzacționeze între ele în mod direct, fără a fi necesară o terță parte în care să aibă încredere. Iar tranzacțiile, care sunt practic ireversibile din punct de vedere computațional, sunt menite sa protejeze vânzătorii de fraude. Tu ai citit vreodata
white paper-ul Bitcoin?
Ai citit vreodata in ce a constat munca facuta de
Cypherpunks?
Ai citit vreodata
manifestul crypto-anarhic al lui Tim May, cel care a fost primul Cypherpunk?
Ai idee ce
atrocitati au facut guvernele pentru a impiedica accesul oamenilor la criptografie? Sau ai idee despe ce
tentative josnice au incercat, pentru a le da impresia oamenilor ca au totusi acces la criptografie, ei navand insa anonimitate deloc?
O sa intelegi toate aceste lucruri, dar si multe altele despre Satoshi daca vei studia, biguy. In necunostinta de cauza e normal sa spui "e, si ce mare fleac daca a inventat el Bitcoin?". Insa intelegand tot contexul politic si ce a precedat aparitiei Bitcoin, abia atunci vei intelege ce cadou a oferit Satoshii intregii lumi. Si, daca vrei cu adevarat sa intelegi asta, citeste aceasta
carte. Vei invata din cartea aceea mai mult decat tot ce stii tu pana in prezent despre crypto... Si ai sa imi multumesti mai tarziu, dupa ce o vei citi.
Si abia atunci vei intelege si de ce "toti il vad cu ochi buni pe Satoshi". In realitate nu-l vad toti cu ochi buni. Ci doar aceia care stiu cu adevarat ce a facut. Pare greu de crezut: insa el
a schimbat lumea!