Aici cred ca pot sa te lamuresc eu cat de cat, intrucat am vazut intamplator ce s-a intamplat cu ERD-ul atunci. Din ce am inteles, pe vremea cand era ERD nu aveau blockchain propriu. Cand au trecut la EGLD au trecut si la un blockchain propriu. Referitor la monede, s-a realizat o echivalenta de 1000 ERD = 1 EGLD. Deci EGLD-ul a reprezentat tranzitia la blockchain propriu, care a avut loc cu putin timp inainte de a-si lansa si un portofel propriu, numit Maiar. Interesant este ca numele aminteste de vechiul e-Gold (astfel ca nu este deloc original), si chiar si asta inseamna, in fond EGLD. Alt aspect interesant, imediat ce ERD a disparut de pe CoinMarketCap, alt ERD i-a luat locul, sperand, probabil, sa profite de popularitatea ERD-ului original Vad ca exista in continuare. Nu sunt fan EGLD, nu ma intelegeti gresit, doar intamplarea a facut sa fiu la curent cu ce s-a intamplat atunci.
Totodata, mi se par a fi si tipul de idei perorate de cei care considera ca "au pierdut trenul" BTC / ETH. In realitate insa... nu au pierdut niciun tren. Cel mai bun moment de cumparat BTC este acum, iar raspunsul acesta a fost valabil si in 2010, si in 2011, si in 2012, si in 2013 si tot asa [...] si va fi valabil si in 2050, si in 2051 siiii, in sfarsit, in 2124, cand va fi minerita si ultima moneda Acum este cel mai bun moment de achizitie. Oricand te-ai intreba Asta e parerea mea.
Orice presupune un risc …
Din pacate, multi viseaza la cai verzi pe pereti, la 10x-uri, la imbogatiri peste noapte, uitand de orice forma a realitatii. Precum cei supraponderali care cred ca s-a inventat pilula minune cu care slabesti peste noapte. Fals! Cum nu te ingrasi peste noapte, nici nu slabesti peste noapte. Sau cum viseaza cei care incep sa mearga la sala ca intr-o saptamana sa aiba musculatura super definita. Din nou, utopii. Totul se obtine cu greu si cu munca. Si nu peste noapte. A, ca unii au prins o moneda care chiar a explodat si au si reusit sa vanda la timp si sa faca bani frumosi - evident exista si cazuri de genul. Dar sunt ca si cum ai castiga la Loto.
Pana una-alta, cine a avut BTC si a fost hodler a avut cel mai mult de castigat...