Author

Topic: Српски (Serbian) - page 115. (Read 3600175 times)

newbie
Activity: 46
Merit: 0
February 05, 2018, 01:16:57 PM
@examplens @itod
Hvala na informacijama, tako sam nesto i razmisljao, da probam 1 mesec pa sta bude bice. Samo da izaberem pouzdan VPS, svidja mi se taj Digitalocean, plus ga i autori MUN-a preporucuju. Kontam da mi je ovaj 10$ mesecno plan dovoljan ?

https://www.digitalocean.com/pricing/
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
February 05, 2018, 12:34:34 PM
Pozdrav drustvo, treba mi mala pomoc/savet.

Ucestvovao sam u nekoj nagradnoj igri i dobio dovoljno jednog altcoin-a da podignem Masternode. Da li to mogu na mom obicnom PC-u posto je ukljucen 24/7 ? Vidim u uputstvima se pominje dosta Linux, morao bi njega takodje da instaliram preko neke virtualne masine ? Koliko je ceo taj proces komplikovan ako je neko radio ?

Drugi deo pitanja je sta mislite da li da se bakcem sa tim ili da idem odmah da prodajem sav taj coin, trenutno je vrednost oko 0.35 BTC, a mesecno bi trebalo oko 0.15 BTC da pravi Masternode, sto je poprilicno fina zarada, sad ne znam da li se desilo da neki alt coin toliko spadne sa cenom da skoro nista ne vredi ?

Nisi valjda lud da prodas nesto za 0.35 ako bi trebalo da pravi 0.15 mesecno? Pa neka pravi i samo polovinu toga sto je obecano opet si na svome za cetiri meseca, a nisi nista prodao. Nikako virtuelnu masinu za takve stvari iz mnogo razloga, uzmi VPS na DigitalOcean-u ili AWS-u za $5-$20 mesecno, zavisno od specifikacija za Masternode, probaj jedan mesec pa ako ne zaradi sto si ocekivao nemoj da produzis najam servera nego tada prodaj sve. Nije tako komplikovano da se podesi kao sto plase ljude, ako malo poznajes IT sve ces sam da uradis za dan.
newbie
Activity: 55
February 05, 2018, 12:24:52 PM
Zdravo svima!  Smiley
newbie
Activity: 11
February 05, 2018, 11:50:07 AM
kolika je sad brzina transakcije ..eth.btc.bch
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
February 05, 2018, 10:54:34 AM
Desavalo se svasta. Nista ti nije sigurno. Sto vise zalazis u altkoine, to ti rizik raste, ali na tebi je da procenis sta ces sa svojim novcem.
Ne razumem se u Masternode pa ti tu ne mogu pomoci, ali ne vidim zasto bi Linux stavljao u virtuelnu masinu, tako samo usporavas komp bezveze da bi mogao da gura dva operativna sistema odjednom. Ako mozes, ja bih ti preporucio da instaliras Linux neki, a Windows potpuno izbrises, sta god radio sa Masternodom. Pogotovo ako se bavis sa kriptovalutama i drzis novac na kompu, previse je rizicno da vuces Windows za takve stvari, jer ce te u ovom slucaju bukvalno kostati novca manjak bezbednosti u Windows sistemu.

To sa linuxom sam ja lose shvatio, na kucnom kompu ide Wallet novcica i Putty to je sve sto ti treba, a linux ide na VPS server sto se iznajmi online obicno su ~5$ mesecno.
Malo je cimanje da se prvi put postavi, ali se da namestiti za jedno popodne.

Zarada je za sada odlicna, ali ona zavisi od interesovanja ljudi da kupuju ovaj Altcoin, kada interesovanje nestane ode i sva zarada, pa stoji to sto ti kazes da je rizik. Ne znam sta mi je ciniti, mozda mesec dana probam, pa valjda nisam toliki baksuz da za mesec dana novcic totalno ode u bunar sa cenom.

https://masternodes.online/currencies/MUN/

Licno ne volim da preporucujem nekom bilo kakvu investiciju u neki specifican coin/token. Ali evo ti moje misljenje.
Masternode je super prica. Prakticno ostvarujes zaradu kao da rudaris, ali je mnogo elegantnije. Odnos investicija/zarada se krece priblizno. Kako sam imao incident krajem godine pa me sve usporava u planovima, ali to je druga prica.
Sto se tice MUNa to je jedna od valuta o kojoj razmisljam i planiram je za MN. Na tvom mestu ne bih se dugo razmisljao vec bi krenuo u akciju.
Nije preporuka kucni pc za mn. Dosta razloga ima. I dobro proveri za te jeftine vps servere. To su sve anonimusi i pazi se da ne budes prevaren.
newbie
February 05, 2018, 10:38:10 AM
Desavalo se svasta. Nista ti nije sigurno. Sto vise zalazis u altkoine, to ti rizik raste, ali na tebi je da procenis sta ces sa svojim novcem.
Ne razumem se u Masternode pa ti tu ne mogu pomoci, ali ne vidim zasto bi Linux stavljao u virtuelnu masinu, tako samo usporavas komp bezveze da bi mogao da gura dva operativna sistema odjednom. Ako mozes, ja bih ti preporucio da instaliras Linux neki, a Windows potpuno izbrises, sta god radio sa Masternodom. Pogotovo ako se bavis sa kriptovalutama i drzis novac na kompu, previse je rizicno da vuces Windows za takve stvari, jer ce te u ovom slucaju bukvalno kostati novca manjak bezbednosti u Windows sistemu.

To sa linuxom sam ja lose shvatio, na kucnom kompu ide Wallet novcica i Putty to je sve sto ti treba, a linux ide na VPS server sto se iznajmi online obicno su ~5$ mesecno.
Malo je cimanje da se prvi put postavi, ali se da namestiti za jedno popodne.

Zarada je za sada odlicna, ali ona zavisi od interesovanja ljudi da kupuju ovaj Altcoin, kada interesovanje nestane ode i sva zarada, pa stoji to sto ti kazes da je rizik. Ne znam sta mi je ciniti, mozda mesec dana probam, pa valjda nisam toliki baksuz da za mesec dana novcic totalno ode u bunar sa cenom.

https://masternodes.online/currencies/MUN/
full member
Activity: 235
Merit: 102
February 05, 2018, 10:29:10 AM
Pozdrav zemljaci moji. Podlicu vam ovde par linkova da lakse pratite AirDropove.

Tim tokenima, koinima je trenutna vrednost mala. Tako da se sigurno necete obogatiti nakon par airdropova. Zapravo ne znam ni da li imaju ikakvu vrednost. Ali nakon odredjenog vremena kada im cena skoci imacete sta da unovcite.

Nadam se da ce biti vise isplativih airdropova nego scam-ova...

Linkovi:

https://airdropalert.com

https://twitter.com/AirdropSignal

Ko nepokusa, sigurno nece zaraditi, ko pokusa mozda ce zaraditi. Tongue
jr. member
Activity: 32
Merit: 2
February 05, 2018, 10:28:11 AM
Majku mu,mislio sam da ne moze "crvenije"...kad ono ceo dan tone...Ovo nece moci da se oporavi u skorije vreme....
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
February 05, 2018, 09:15:24 AM

Ucestvovao sam u nekoj nagradnoj igri i dobio dovoljno jednog altcoin-a da podignem Masternode. Da li to mogu na mom obicnom PC-u posto je ukljucen 24/7 ? Vidim u uputstvima se pominje dosta Linux, morao bi njega takodje da instaliram preko neke virtualne masine ? Koliko je ceo taj proces komplikovan ako je neko radio ?

Drugi deo pitanja je sta mislite da li da se bakcem sa tim ili da idem odmah da prodajem sav taj coin, trenutno je vrednost oko 0.35 BTC, a mesecno bi trebalo oko 0.15 BTC da pravi Masternode, sto je poprilicno fina zarada, sad ne znam da li se desilo da neki alt coin toliko spadne sa cenom da skoro nista ne vredi ?

newbie
February 05, 2018, 05:40:57 AM

member
Activity: 250
Merit: 14
February 05, 2018, 04:43:23 AM
Upravo sam saznao da ce EU u Aprilu ove godine pricati o kripto valutama i kako ih regulisati, ovo ce biti velika stvar jer je rec o velikom trzistom. Ako vesti budu pozitivne eto prilike za ogroman skok jer ce sigurno dobra vest vratit investitore, a ako bude kakvih zabrana pasce cena dobrano. Nema sumnje kljucni meseci dolaze i bice dosta oscilacija
newbie
Activity: 1
February 05, 2018, 01:55:16 AM
Info da je u toku airdrop kampanja za Havven ICO do 14.02,pa preporucujem registraciju. https://airdrop.havven.io?kid=KY578
member
February 05, 2018, 01:51:00 AM
kako nece skoro kad se prica o prelasku na POS tokom ove najkasnije sledece godine ?

bice to sigurno do kraja godine, jer samo na nanopulu se u zadnjih mesec dana broj rudara poveco za 50.000. Zapravo kad sam ja tamo presao bilo je 160.000 rudara (decembar), sad ih je vec 252.000 i stalno raste a o hesu cele mreze da ne pricamo. I ovih 30.000 blokova do promene diff je bilo 5 dana i 4-12 sati a sad je i to bukvalno 5 dana, samo da ne ide jos brze.

Ako cena pocne da pada jos sto uopste nije ne moguce mozes da kopas i da se nadas da ce cena da skoci, jer sve ispod 800 dolara je cisto sranje za vecinu rigova, samo bolje kartice ce drzati neku zaradu

Highest Avg Difficulty of 3031.012 TH was recorded on Friday, October 13, 2017 i tad je bio hard fork i diff je pao na 1460 TH. Danas je 2,771.16 TH pa vi gledajte o cemu pricamo koliko to brzo raste. Do kraja ovog meseca sigurno probija cifru iz Oktobra
newbie
Activity: 20
Merit: 1
February 05, 2018, 12:39:24 AM
kako nece skoro kad se prica o prelasku na POS tokom ove najkasnije sledece godine ?
jr. member
Activity: 32
February 04, 2018, 04:16:37 PM
Ne mogu da verujem jos uvek prodaju  Roll Eyes
tezina kopanja na ETH i dalje raste a cena otisla ispod 900$, pre samo 10ak dana je bila preko 1400$
sa ovom cenom i tezinom kopanja ne isplati se trenutno radit ETH, ima neko bolji nocic za predlog? radim sa RX 570 rigom

Taj rig ako je od 6kom baca oko 180mhs  tako da i dalje pravi oko 15$ dnevno...sto je bolje nego pre dva i po meseca kad je bilo oko 10$ dnevno diff je bio manji ali je eth bio 330-350$... sve u svemu ja ne prekidam sa eth i nadam se da je ovo trenutno,jer ako nastavi da pada i ovo potraje duze ni jedan alt coin nece biti nesto posebno isplatljiv za kopanje i trenutnu prodaju,samo za hold i cekanje da se oporavi sve...a i za to bih opet birao neki siguran coin a eth deluje da to jeste...naravno ovaj pad moze se iskoristiti i za malo kockanja pa uloziti nesto sitno u ove coine od po 0.001$ ili slicno (tipa doge,bcn...mozda etn...) i cekati....

kako kopas 180 mhs kad svakih 5 dana padne za 1 mhs zbog tezine kopanja?
ja se bojim da ce sada masa koja je kopala BTC zbog pada cene doci da kopa ETH i ode tezina u nebo

Tesko da ce to da se desi,jer bitcoin i gpu mining odavno ne idu zajedno...a karte su em skupe em u deficitu tako da tesko da ce da udje veci broj minera....nije problem diff ako ga prati cena,tipa pre 3 meseca sam 0.1 kopao 3 dana i to je bilo oko 32$ (eth bio 320$) sada 0.1 kopam skoro 6 dana i po trenutnoj ovoj drljavoj ceni to je 85$ sto je i dalje profitabilno pa cak i vise nego ranije,tako da dokle god cena prati diff nema razloga za brigu...problem je kad coin predje na asic masine a eth mislim da to nece nikad ili bar nece skoro....
member
February 04, 2018, 01:52:06 PM
Ne mogu da verujem jos uvek prodaju  Roll Eyes
tezina kopanja na ETH i dalje raste a cena otisla ispod 900$, pre samo 10ak dana je bila preko 1400$
sa ovom cenom i tezinom kopanja ne isplati se trenutno radit ETH, ima neko bolji nocic za predlog? radim sa RX 570 rigom

Taj rig ako je od 6kom baca oko 180mhs  tako da i dalje pravi oko 15$ dnevno...sto je bolje nego pre dva i po meseca kad je bilo oko 10$ dnevno diff je bio manji ali je eth bio 330-350$... sve u svemu ja ne prekidam sa eth i nadam se da je ovo trenutno,jer ako nastavi da pada i ovo potraje duze ni jedan alt coin nece biti nesto posebno isplatljiv za kopanje i trenutnu prodaju,samo za hold i cekanje da se oporavi sve...a i za to bih opet birao neki siguran coin a eth deluje da to jeste...naravno ovaj pad moze se iskoristiti i za malo kockanja pa uloziti nesto sitno u ove coine od po 0.001$ ili slicno (tipa doge,bcn...mozda etn...) i cekati....

kako kopas 180 mhs kad svakih 5 dana padne za 1 mhs zbog tezine kopanja?
ja se bojim da ce sada masa koja je kopala BTC zbog pada cene doci da kopa ETH i ode tezina u nebo
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
February 04, 2018, 12:14:25 PM
Ma znam, nece moci da napreduje dalje od Junoir member-a jer nece dobiti "Merit".

@itod nisam siguran da bih bas rekao da je sve "bubble" ovo je nova nepoznata, i ne mnogo prosirena tehnologija.    

Ili mislis na bubble kada bi otislo mainstream?

Kada govore da je BTC "bubble" onda misle na period od pre 17 godina (2000-2001) kada je ogromna kolicina novca otisla na kupovinu akcija raznih IT kompanija, a sve se zavrsilo katastrofom jer je velika kolicina tih firmi propala se sve novcem koji je otisao u njih. To je FUD koji prosipaju pokusavajuci da ljudi ne shvate da je tako nesto nemoguce u slucaju Bitcoina osim ako ne dodje do raspada protokola jer neko razbije teoriju i praksu iza hash-eva. "Bubble" (mehur od sapunice) je prica ciji je jedini cilj da sprece usvajanje Bitcoin-a od strane obicnih ljudi, koji ne shvataju ste to u stvari jeste nego ga svode na ono sto je ljudima poznato i sto se secaju da se lose zavrsilo. Poenta je da "bubble" i BTC ne pripadaju istoj recenici.

E da onda se slazem totalno sa tobom, te dve reci u opste ne trebaju da budu u istoj recenici. Jednostavno ovo je novo i "neprobojivo"(sha256 ne moze da se razbije) barem jos uvek. Sto je dobra stvar!
jr. member
Activity: 44
February 04, 2018, 11:36:42 AM
Upravo to.. Kao i kad nasim pomenes rec inflacija , odma je asocijacija na '90... Nemos im promenit misljenje i to ti je..
newbie
Activity: 55
February 04, 2018, 11:36:03 AM
Verujemo u BTC! Smiley
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
February 04, 2018, 10:47:53 AM
Ma znam, nece moci da napreduje dalje od Junoir member-a jer nece dobiti "Merit".

@itod nisam siguran da bih bas rekao da je sve "bubble" ovo je nova nepoznata, i ne mnogo prosirena tehnologija.    

Ili mislis na bubble kada bi otislo mainstream?

Kada govore da je BTC "bubble" onda misle na period od pre 17 godina (2000-2001) kada je ogromna kolicina novca otisla na kupovinu akcija raznih IT kompanija, a sve se zavrsilo katastrofom jer je velika kolicina tih firmi propala se sve novcem koji je otisao u njih. To je FUD koji prosipaju pokusavajuci da ljudi ne shvate da je tako nesto nemoguce u slucaju Bitcoina osim ako ne dodje do raspada protokola jer neko razbije teoriju i praksu iza hash-eva. "Bubble" (mehur od sapunice) je prica ciji je jedini cilj da sprece usvajanje Bitcoin-a od strane obicnih ljudi, koji ne shvataju ste to u stvari jeste nego ga svode na ono sto je ljudima poznato i sto se secaju da se lose zavrsilo. Poenta je da "bubble" i BTC ne pripadaju istoj recenici.
Jump to: