@Dzeronimo da te ne citiram sve pojedinacno.
Da, Otprilike ispod 400e se ne isplati podizati. Zadnje moje podizanje oko 400e, Cex mi je naplatio 8.12e sto je podnosljivo
Izbegavaj dolare, jer NBS zna da bude vrlo komplikovana prilikom priliva dolara. Licno sam isao da dajem neke izjave u banci zbog dolarskog priliva. Odgovarao na pitanja tipa "zasto je ta firma pored moje isplate, isplatila na vise racuna u srbiji taj dan"
Kad ti legne eur na telenor racun, konverzija u dinare je cak povoljnija od menjacnica, taj deo je ok. Uvek prvo prodaj eure u Telenoru ako podizes dinare. Meni su naplatili kamatu na "ulazak u minus" iako su automatski povukli euro sa deviznog racuna.
sell ili buy ti je trenutna cena, tj ponuda i potraznja. Ako hoces istog trenutka da prodas, racunas nizi kurs. Razlika(spread) nije nesto velika za btc i eth, pa na manji iznos ne gubis mnogo.
Inace Cex koliko znam ima najvisi kurs za BTC i ETH i tamo se prodaje ako ti treba lova. Za sitnije iznose mozda najbolje da vidis sa nekim direktno, ko vec planira da kupi. tako oboje izbegavate bankarske provizije.
Koliko znam Telenor ima dve varijante za naplatu provizije u zavisnosti da li ti je kartica sa mesecnom naknadom za odrzavanje ili bez.
Mogu da ti zacrvene nalog, onda mnoge stvari postaju komplikovanije. zar ne?
Svaki sistem moze da se prevari, pa tako i merit, ali ako nista bar ce usporiti ove sto spamuju sa xxx naloga. Zbog toga mi se svidja.
Imam nesto sMerit.a da podelim, pa ako neko ima kakav post a da je u skladu sa pravilima neka posalje link.
Hoces da kazes da moj komentar nije zasluzio merit? Stvarno?
A koja su to pravila, majke ti? Ajde malo mi to pojasni, voleo bih da cujem malo vise o tome, ti mora da si bas upucen posto vidim reklamiras yahoo-a. A mislim da bi to znacilo i drugima kojima merit treba za napredovanje.
Evo ti cist primer koristi novog sistema, i zasto dobro radi. Da li bi dao Merit, ovom liku Zuper777 koji spamuje konstantno gluposti?
"Dobar dan" "Srecno" "Bla bla bla"
Ja pokusao da ti dam merit, al nema vise
Podelio sam sve,,, Izgleda da sam dobio samo 4-5 komada da podelim. @Barbut
Bar je nas, i trebalo bi i njega da poguramo kao i sve nas ovde. Ovi Indonezani, Indijci, i sta ja znam koji drugi, ah da Filipinci posebno cudo napravise em ih ima milijardu. Kazi sta hoces ali ja bi da se mi Srbi malo vise potpomazemo kakvi god da smo i da se kroz to svi unapredjujemo. Mozda ja mnogo serem i zvucim kao idealista ali svasta sam video, pa sto neki nasi da nemaju kakvu takvu korist i da ne nauce nesto novo...
Hmhm...ja kao novajlija ovde (jes da nisam mamlaz i da se razumem u ponesto - verujte mi na rec
)....mogu znaci samo placem jer nemam nacina da zaradim merit ili podelim merit. Sta god da ja napisem ispada da moram da privucem paznju i zahvalnost starijih clanova koje "boli cose" da podele smerit. Malko glup mehanizam al ajd. Up vote/downvote sistem bi bolje funkcionisao.
Isto bi onog spamera nakitili negativnim....popio bi ban i cao. Ovo sa meritima je....supljikavo.
e sad mi dajte merit
Ja bi ti dao merit Ali se plasim da ce examples da me prijavi zbog toga, vidis da je bas strog sto se tice tih pravila o kojima ja nista ne znam. Ali sada smo mu postavili pitanje pa ce on lepo da nam objasni kako da dodjemo do tih merita.
Smatracu da ovo nije maliciozna prozivka.
Covek je pitao za 100% informaciju oko trgovine meritom i ja sam mu samo rekao info gde sam 100% siguran. Nije dozvoljeno! Dobijas sigurno red trust, a lako je moguce i onaj koji je kupio. Ako si crven, merit ti nista ne znaci. Ovo je zvanicno, ali se sigurno zaobilazi ovo pravilo, kao i svako.
Sto se tice posta koji zasluzuje merit, ti kao visoko rangiran clan bi trebalo da znas sta se smatra "konstruktivan post", ali moras priznati da je dobar sistem, jer likovi poput ovog Zupper.a nece moci da napreduju. Verovatno ce se smanjiti broj takvih postova, lakse ostalima da citaju.
Inace Yahoo mi u potpisu, jer mi odgovara da on dobija posao. Tada i ja dobijam u vecini slucajeva.
Konkretno on isplacuje vise ako imas nesto merita preko deafult.a npr. Hero ako ima +10 merita ima +20tak % ...
Sto se tice konstruktivnog posta iz ugla cm, pisanje po "Discussion" threadovima i tamo gde se dnevno napravi xx stranica nije visoko rangirano, jer "ko to cita?"
Takodje meritovanje lokalnih postova nije neka vajda, pretpostavljam da ce se to ukinuti kroz neko vreme, jer im je komplikovano da prevode i da nagadjaju sta je ok a sta ne.
Inace cimao sam hilariousandco i dobio odgovor da je potrebno dovoljno zahteva da ovaj topic tj. srpski jezik dobije sopstveni board. Treba se organizovati..