Author

Topic: Српски (Serbian) - page 110. (Read 3599653 times)

full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
February 14, 2018, 01:42:21 PM
Pozdrav novajlijo. A sto se tice LTC-a nije samo LTC skocio... Nego otac je skocio(BTC) pa zatim i sve ostalo ga prati. Evo ga upravo na 9.3k
newbie
Activity: 46
Merit: 0
February 14, 2018, 12:39:22 PM
Sta mislite o ovom finom skoku LTC-a ce ici to jos gore, citao sam dosta dobrih stvari o njemu, ali nikako nisam mogao da prelomim da udjem, a sad ne znam da li je kasno, sta mislite ?
member
Activity: 270
Merit: 10
February 14, 2018, 12:32:09 PM
Pozdrav svima. Vec neko vreme pratim forum, a sad i da se ukljucim malo. Oko pola godine sam u kripto svetu, malo rudarim pa malo to sve izgubim na berzi ali nista strasno, kucna hobi varijanta, ali mislim da mi tu i forum slabo moze pomoci...
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
February 14, 2018, 09:33:20 AM
Ne znam koliko je ideja dobra, ali sinulo mi je da se "dogovorimo" za vreme i datum, kada ce tema da se otvori, i da se napravi anketa(poll) u Meta-i i da onda mozemo da glasamo, to bi bio mozda najbolji princip koliko nas ima, i pokazatelj da nam otvore board?

Slazem se da bi bilo dobro ako bi se svi odjednom ulogovali i trazili da nam otvore board jer ovde je vrlo tesko traziti razlicite informaicje a sv eu jednoj temi ..  

PS:  ako oni ovde neodobre, ja imam pristup jednom forumu gde bih mogoa da napravim i podredim ceo deo nasoj zajednici  ..

Idalje mislim da je bolje da ne bude bas svi odjednom nego da se malo rasporedimo, bar sa odgovoriuma na topic kroz par dana, da bi bio topic na vrhu, pa onda, ako ga vide mozda se prikljuce i neki koji nisu sa ovog lokalnog thread-a.

Edit: I ja glasam za ovaj vikend.
member
Activity: 250
Merit: 14
February 14, 2018, 06:50:10 AM
Zna li neko sta je sa ETH mrezom,konkterno na Ethermine-u... zadnjih 48 sati se hash rate tako sredio da ne pamtim ovo,cak mi je raported i average skoro isti(tipa 180.6/180.4) a curent mnogo cesce u plusu nego u minusu...dal im se smanjuje broj minera pa resili da odvrnu slavinu ili se rasteretila mreza zbog diffa...
ja nemam pojma o cemu pricas jer ovo ti je stanje ETH mreze https://etherscan.io/
ko sto mozes da vidis niti je hash ikad bio veci, a i difficult ce koliko sutra dostici istu brojku kao pre forka
jr. member
Activity: 32
Merit: 2
February 14, 2018, 06:04:18 AM
Zna li neko sta je sa ETH mrezom,konkterno na Ethermine-u... zadnjih 48 sati se hash rate tako sredio da ne pamtim ovo,cak mi je raported i average skoro isti(tipa 180.6/180.4) a curent mnogo cesce u plusu nego u minusu...dal im se smanjuje broj minera pa resili da odvrnu slavinu ili se rasteretila mreza zbog diffa...
newbie
February 13, 2018, 06:22:22 PM
Isto mozes da kazes da su ti kompromitovani novci koje ostavljas na racunu u banci.

Sigurno se potpisuje ugovor o cuvanju gde ti banka garantuje bezbednost sredstava, tako da je sigurno sigurnije nego da sam cuvas kuci. To ti je ona dilema dal da trpam pare u slamarici ili da "rizikujem" sa bankom Wink
member
Activity: 518
February 13, 2018, 06:21:27 PM
Uhmm...ovo izgleda cudno...Zasto bi neka osoba sa 84738324 BTC-om dala private key NEKOME, da se stampa, i onda da se stavi u "trezor", kad je to uradjeno, key je vec kompromisovan, i to je to... cela logika pobija izraz "budi sam svoja banka"...

Pa ne dajes ti njima svoj private key, vec saljes btc ili koju god valutu njima, kao sto sad saljemo na poloniex, bitrex, kucoin itd... i oni umesto da ga drze na mrezi, skladiste ga na offline wallet sa njihovim keyevima. Pa meni se licno svidja zato sto se sve vise poredi sa zlatom, i bice to hladno skladiste u istom sefu sa necijim zlatom. Po meni isto ti je kao i kad bi ulozio u 20kg zlata i da ga drzis u kuci ili u sefu... Naravno kako se ko oseca lagodnije ali cinjenica je da ga ogromna vecina drzi u sefovima kojekakvih banaka. Ovo je dobro sto investitorima koji nemaju nameru da razmisljaju kako gde da skladiste, a mozda ne znaju ni telefon da koriste, kojekakve matore prdonje, lepo plati brokera da mu kupi kripto i prebaci u trezor i milina!
full member
February 13, 2018, 06:01:38 PM
Uhmm...ovo izgleda cudno...Zasto bi neka osoba sa 84738324 BTC-om dala private key NEKOME, da se stampa, i onda da se stavi u "trezor", kad je to uradjeno, key je vec kompromisovan, i to je to... cela logika pobija izraz "budi sam svoja banka"...
member
Activity: 518
February 13, 2018, 05:19:42 PM
Evo jedan moj naucno istrazivacki kreativni post  Smiley
https://bitcointalksearch.org/topic/worlds-first-deep-cold-storage-for-crypto-commodities-2944176

Prevod:

Regal RA DMCC, međunarodno priznata kompanija za investicije u zlatu, i prva kompanija na Bliskom Istoku koja je izdala licencu za trgovanje Cripto,
pokrenula je "deep cold storage" za investitore i trgovce.
Vlasnici kriptovaluta sada mogu da skladište svoje Bitcoin, Ethereum i druge altcoine u trezoru u Almas Tower u Dubaiju - sedištu DMCC-a.
Trezor DMCC-a je jedan od najsigurnijih objekata za cuvanje plemenitih metala u svetu i čuva sve kripto investicije u fizičkom obliku - bez veze sa mrežom
PORED TRENUTNIH ZALIHA ZLATA kompanije.
Sigurnosni proces Regal Assets podrazumeva generisanje blokova van mreže, koristeći poseban algoritam.
Tada se privatni kljuc stampa van mreže u zaštićenom okruženju u specijalizovanom novčaniku i smešten je u deep cold storage u DMCC trezoru.
Investitori mogu kupiti dodatne novcice, ili prodati, kad god to pozele.
newbie
February 13, 2018, 03:48:49 PM
Gledao sam par zadnjih racuna struje uvek smo kuci u plavoj zoni, sto mu dodje sa dvotarifnim brojilom (to bi trebalo da bude 16h x 9din i 8h x 2.3din, prosek 6.8 din)

Malo veći ispadne prosek, kad se nabiju sve takse. Računaj 8,6 din.

Jeste vala, zaboravio sam da oporezujem moj proracun Cheesy

Znaci ~2500 din. Pa nije malo za masinu sa 1x1080ti, ali se jos uvek isplati i sa ovim trenutno dosta nizim cenama za novcice.

Hvala svima na informacijama !
full member
Activity: 588
Merit: 103
February 13, 2018, 02:52:08 PM
Pozdrav ljudi, nisam bio pri kompu 4 dana, to se BTC stabilizovao koliko mi se cini ? Taman kada mi legle prosle nagle promene xD Nista sledeci put.

Inace hteo sam na brzinu da izracunam koliko mi struje potrosi ova konfa kada kopa, dosao dam do sledece racunice da li se cini OK ?

24h x 30 dana = 720h
Komp mi pod punim opterecenjem jede oko 400w.
720 x 0.4 = 288 kwh za mesec dana.

Gledao sam par zadnjih racuna struje uvek smo kuci u plavoj zoni, sto mu dodje sa dvotarifnim brojilom (to bi trebalo da bude 16h x 9din i 8h x 2.3din, prosek 6.8 din)
288 x 6.8 = 1950 din mesecno, da li vam se cini OK moja racunica ?
MIslim da ti cena struje nije dobra. Nedostaju PDV i akciza.
member
Activity: 250
February 13, 2018, 02:27:44 PM
Pozdrav ljudi, nisam bio pri kompu 4 dana, to se BTC stabilizovao koliko mi se cini ? Taman kada mi legle prosle nagle promene xD Nista sledeci put.

Inace hteo sam na brzinu da izracunam koliko mi struje potrosi ova konfa kada kopa, dosao dam do sledece racunice da li se cini OK ?

24h x 30 dana = 720h

svi u racunicu zaborave da ubace akcizu  Grin
evo zabavi se http://kalkulator.eps-snabdevanje.rs/kalkulator
newbie
Activity: 9
February 13, 2018, 02:01:43 PM

Malo veći ispadne prosek, kad se nabiju sve takse. Računaj 8,6 din.
sr. member
Activity: 560
Merit: 273
February 13, 2018, 11:42:18 AM

24h x 30 dana = 720h

Po meni računica izgleda OK ako si dobro izmjerio potrošnju pod punim opterećenjem.
Ali, zar ne možeš samostalno očitati brojilo za struju pa zapisivati točnu potrošnju?
newbie
February 13, 2018, 11:27:32 AM

24h x 30 dana = 720h

jr. member
Activity: 103
Merit: 1
If you need website, just ask for info..
February 13, 2018, 10:51:24 AM
Ne znam koliko je ideja dobra, ali sinulo mi je da se "dogovorimo" za vreme i datum, kada ce tema da se otvori, i da se napravi anketa(poll) u Meta-i i da onda mozemo da glasamo, to bi bio mozda najbolji princip koliko nas ima, i pokazatelj da nam otvore board?

Slazem se da bi bilo dobro ako bi se svi odjednom ulogovali i trazili da nam otvore board jer ovde je vrlo tesko traziti razlicite informaicje a sv eu jednoj temi .. 

PS:  ako oni ovde neodobre, ja imam pristup jednom forumu gde bih mogoa da napravim i podredim ceo deo nasoj zajednici  ..
member
Activity: 106
February 13, 2018, 07:59:09 AM

Recimo za vikend sada ili sledeci mislim da bi tada uglavnom svi bili tu na ovaj ili onaj nacin i da se mozda aktivira.
full member
February 13, 2018, 07:09:24 AM
hero member
Activity: 1694
Merit: 502
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
February 12, 2018, 11:52:20 PM
Smatracu da ovo nije maliciozna prozivka. Wink
Jeste prozivka, ali dobronamerna. Ne zelim da te uvredim vec da te probudim!
Sto se tice posta koji zasluzuje merit, ti kao visoko rangiran clan bi trebalo da znas sta se smatra "konstruktivan post", ali moras priznati da je dobar sistem, jer likovi poput ovog Zupper.a nece moci da napreduju. Verovatno ce se smanjiti broj takvih postova, lakse ostalima da citaju.
Koliko ja primecujem broj takvih postova se ne smanjuje! Nisi me slusao, radije bih da mi kao grupa pomognemo Zuperu. Koliko ja vidim merite dobijaju na drugarskoj bazi. Od juce sam poceo da slikam komentare koji nemaju veze sa zivotom ali su zato nagradjeni meritom, kada ih nakupim podelicu ih, mada ako si realan priznaces da ih ima puno.
O tome sta je konstruktivno a sta ne mozemo da razgovaramo, evo jedan konstruktivan:
U svakom slucaju, odabrati temu, baciti se u istrazivanje, potrositi par sati u sastavljanju posta je najlaksi, najbrzi i najposteniji nacin da se zaradi merit. Ovih dana se bacam na posao...

Za mene je i ovo konstruktivno, kratak i jednostavan zakljucak. Zasto nije nagradjen?
Sto se tice konstruktivnog posta iz ugla cm, pisanje po "Discussion" threadovima i tamo gde se dnevno napravi xx stranica nije visoko rangirano, jer "ko to cita?"
Pa ko to cita ti meni reci? I gde je tu onda nesto konstruktivno?
Takodje meritovanje lokalnih postova nije neka vajda, pretpostavljam da ce se to ukinuti kroz neko vreme, jer im je komplikovano da prevode i da nagadjaju sta je ok a sta ne.
Sa ovim si ponistio sve sto si pricao! Ti imas svoje sMerite i ti treba sa ih iskoristis kako TI zelis. Sa li ce to biti ovde ili tamo treba da zavisi od tebe ako ti imas svoje JA! Ako ce da ga ukinu za neko vreme, zasto ne iskoristiti to sada?
Ali ti vise postujes yahoo-a, laudu, i tamo neke nego svoju bracu Srbe. Onda i nismo neka braca. A taj yahoo i ostali pogledaj kome i za sta daju te merits... Samo budi realan kad to pogledas.
Obrati paznju na ovu temu i reci mi svoje misljenje:
https://bitcointalksearch.org/topic/merit-source-application-for-greek-local-board-2933212
Inace cimao sam hilariousandco i dobio odgovor da je potrebno dovoljno zahteva da ovaj topic tj. srpski jezik dobije sopstveni board. Treba se organizovati..
Podrzavam te svakako! Ajde otvori tu temu u meta sekciji, daj link ovde ili pusti poruku pa da se aktiviramo. Pocela je da bude guzva ovde, svi pisu o svemu na jednom mestu.
Jump to: