Author

Topic: Српски (Serbian) - page 126. (Read 3600574 times)

newbie
Activity: 36
Merit: 0
January 21, 2018, 05:32:03 AM

Brojutro

Ko si sad pa ti ?moze neko predstavljanje? Cool Bro
newbie
January 21, 2018, 05:21:54 AM
@marcetin ... Jes ziv? Nisu te valjda naljutili pa nas bojkotujes? Smiley Cekam tvoje postove ...
Kupio covek i9-7900X pa dok se hackintos navikao... ali od sutra kontam da BitTodorovac  ponovo jase
jr. member
Activity: 44
Merit: 2
January 21, 2018, 05:09:38 AM
@2bfree jesi se povratio na 250k ili si ih presisao do sada Smiley
jr. member
January 21, 2018, 05:04:45 AM
@marcetin ... Jes ziv? Nisu te valjda naljutili pa nas bojkotujes? Smiley Cekam tvoje postove ...
newbie
Activity: 4
January 21, 2018, 05:02:21 AM
Dobro jutro rudari!!! zelim vam uspesan dan Smiley Smiley Smiley!!!
Brojutro
jr. member
January 21, 2018, 04:57:35 AM
Gledao sam film.. mnogo je dobar , ali nije za svakoga.. ovo je bolje:

https://www.youtube.com/watch?v=zgHeWKpg2WA
newbie
January 21, 2018, 04:33:25 AM
https://www.youtube.com/watch?v=jo18VIoR2xU
Obavezan film za rudare a pogotovo kripto trejdere Wink
newbie
January 21, 2018, 04:29:05 AM
Jel kopa neko Monero? vidim da na ETH tezina kopanja skace ko luda, trebam polako trazit drugi novcic za kopanje
Kako stoji Monero sa rastom tezine kopanja?
Sta drugo kopate?

Nije bas tezina kopanja bitna, bitan je odnos izmedju nagrade i tezine. Tezina kopanja raste skoro svugde, pa skoro sigurno i u Moneru.
Svaki komp moze da kopa Monero, pa mu je to plus. Moze i sa CPU donekle, ja mislim, a da nije bas bacanje para, ali nisam siguran, mora se to uvek izracunati na svojoj masini i testirati.
Kad kopas moras imati neku projekciju u buducnosti tog sto kopas jel na kraju cena po kojoj prodas ti odredjuje koliko si dnevno zaradio vise od svih ostalih parametara...tako da se mora gledati 3-6 meseci unapred a ne sta je isplativo na dnevnom nivou
newbie
Activity: 55
January 21, 2018, 04:10:53 AM
Dobro jutro rudari!!! zelim vam uspesan dan Smiley Smiley Smiley!!!
member
Activity: 250
Merit: 14
January 21, 2018, 02:45:50 AM
Kopa neko nesto na Suprnova pool-u ?  Tek sam krenuo da se bakcem sa ovim imam jedan gpu koji je bio za igranje kupljen, al reko da ga uposlim malo 1080ti je u pitanju.
Nego da dodjem do pitanja, sam mining program mi pokazuje da imam oko 55mh/s za ovaj novcic sto kopam sto je OK toliko je i pisalo da bi trebalo da imam za jednu grafu na nekom uputstvu (tamo su rekli da se moze 57mh/s izvuci, al to ok).
E sada u dashboard-u Suprnove MH/s seta gore dole non stop, ide od 30 do 70mh/s i tako, sad nemam pojma da li on stvarno kopa ~55mh/s kao sto miner kaze ili kopa tako random kao sto Suprnova kaze ?

bitno je sto ti pokazuje Total speed kod kopanja i on se menja posle odredjenog broja blokova (zavisi od novcica). To zovemo osnovna tezina kopanja i kao sto rekoh ona se menja svakih nekoliko blokova. Uzecemo primer da je tvoje kopanje sa osnovnom tezinom 55 mh/s. E sad na dnevnom nivou tezina takodje varira, kad god dodje novi kopac raste snaga mreze a samim tim i trenutna tezina kopanja. Ako ta trenutna raste onda ti ne kopas 55 nego 50,47 ili bilo koji broj vec. Ako trenutna snaga pada onda tvoja masina ide preko 55. Ne postoji konstanta jer je to ''ziva'' stvar

srpski receno tvoja masina po trenutnoj tezini kopanja nudi 55 ali na samom rudniku 30-70 zbog osciliranja tezina kopanja i to cak nema veze sa rudnikom nego mrezom novcica globalno
member
Activity: 98
Merit: 10
January 20, 2018, 09:30:16 PM
Ni jedan cloud mining se ne isplati...Samo se zapitaj...ZASTO BI NEKO KOPAO ZA TEBE... Izgleda previse dobro, samo ce da ti uzmu pare, pitaj isusa kada ce da ti ih vrate, i placas debilne gluposti kada kupis to... 5$ "maintenance" na dan. Sta oni rade? ... Nista... Onda placas struju njima, pa, pa onda njihov deo, i tek onda tebi ostane tvoj deo...
Pa i ja to mislim ali cekam da sto vise ljudi prokomentarise . Mislim da se to isplati samo onima sto upadnu na pocetku dok ima raznih promocija i dok ne krene kombajn a posle ko izvadi svoje pare i jos nesto zaradi svaakaaa mu dalllaa  Grin

Ima par kombinacija gde cloud mining moze da pomogne ali generalno nije profitablian. U najbolje slucaju ces zaraditi 2-5% na ulozen novac. Ili kopaj sam ili ulazi na berzu pa trguj - zaradices vise.
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
January 20, 2018, 08:04:23 PM
Mnogo razlicitih tema na istom mestu! Pa dosta toga bi bilo bolje propraceno da imamo podforum !
 Ovako zbrda zdola.
Kad ce da nas  unaprede -krajnje je vreme  Huh

Daj boze, pa kad mogu hrvati valjda mogu i srbi da imaju podforum. Al cesto oni dobiju a mi ne ko neko prokletstvo.
newbie
Activity: 46
January 20, 2018, 06:02:56 PM
Kopa neko nesto na Suprnova pool-u ?  Tek sam krenuo da se bakcem sa ovim imam jedan gpu koji je bio za igranje kupljen, al reko da ga uposlim malo 1080ti je u pitanju.
Nego da dodjem do pitanja, sam mining program mi pokazuje da imam oko 55mh/s za ovaj novcic sto kopam sto je OK toliko je i pisalo da bi trebalo da imam za jednu grafu na nekom uputstvu (tamo su rekli da se moze 57mh/s izvuci, al to ok).
E sada u dashboard-u Suprnove MH/s seta gore dole non stop, ide od 30 do 70mh/s i tako, sad nemam pojma da li on stvarno kopa ~55mh/s kao sto miner kaze ili kopa tako random kao sto Suprnova kaze ?
newbie
Activity: 55
January 20, 2018, 05:18:56 PM
Mogu samo da potvrdim bice love! laku noc Wink
newbie
Activity: 84
January 20, 2018, 03:14:38 PM
Ne znam da li sam pitao vec na ovoj temi...

Jel koristi neko profit trailer, i kakvi su mu utisci?
sr. member
January 20, 2018, 01:24:35 PM
Ja sam probao i sopstveno kopanje i cloud mining, medjutim nekako kroz investiranje u projekte za koje verujem da imaju potencijala, ostvarujem najveci profit.
I iz tvog iskustva  , a vazi i za ostale isplati li  se CLOUD mining i koliko /koji ? 
Genezis znam da je mogao nesto da se zaradi al sad ga nema Roll Eyes
Neki predlog  Huh

Ja se slazem sa sta je napisano ali kao i sve ostalo nemoj crno/belo da gledas ja sam slucajno stavio 50 evra u Genesis mining pre 7 meseci (tako nesto) dozivotni ugovor dobio sam 1000% nazad i jos dolazi. Pa ti gledaj. Zanci nije sve crno/belo.
jr. member
Activity: 32
January 20, 2018, 01:20:59 PM
Pozz ljudi,ima li jos neko problem sa poloniexom,malo malo pa mi proguta neki deposit,konkretno kopam PASC u dualu,i na svakih 10ak dana me zakinu za coin,nema ga ni u history ni na balance,a nanopool i chain explorer kaze da je sve proslo...

P.S ima li neko misljenje za SiaCoin,oce li biti nekog ludilo skoka....
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
January 20, 2018, 12:49:23 PM
Ni jedan cloud mining se ne isplati...Samo se zapitaj...ZASTO BI NEKO KOPAO ZA TEBE... Izgleda previse dobro, samo ce da ti uzmu pare, pitaj isusa kada ce da ti ih vrate, i placas debilne gluposti kada kupis to... 5$ "maintenance" na dan. Sta oni rade? ... Nista... Onda placas struju njima, pa, pa onda njihov deo, i tek onda tebi ostane tvoj deo...
newbie
Activity: 84
January 20, 2018, 12:33:51 PM
Ja sam probao i sopstveno kopanje i cloud mining, medjutim nekako kroz investiranje u projekte za koje verujem da imaju potencijala, ostvarujem najveci profit.
sr. member
January 20, 2018, 11:31:19 AM
Nije kopanje lose uopste, pa bukvalno sam kopao 15-20 dolara dnevno sa ETH pomnozi to sa 30 dana u mesecu i oduzmi 50 dolara za struju pa vidi koliko ostane, pogotovo sto je pre 40 dana cena novcica bila 450 dolara a pre ovog sloma je dostigo cenu preko 1400 dolara. To sto iskopas ne moras prodat, nego sacekas ieto jos vece zarade

pogledaj tezinu https://etherscan.io/chart/difficulty
ovaj veliki pad je bio forkovanje, ja sam iskoristio taj trenutak da udjem u kopanje, ali sto vise ljudi udje u kopanje pojaca se snaga mreze a samim tim i kopanje. Jos malo ce ETH postat kao BTC, neces ga moci kopat bez ozbiljnih masina

i kako kopas NEO kad nije mineable?

Ne kopam NEO nego se zezam daju mi svaki dan NEO Gas kad se ulogujem u Nano Ledger S pa ono cliknem oba dugmeceta dva puta daju mi besplatan NEO gas mada nemam pojma koliko je ja ga drzim cisto jer je besplatno da saljem na berzu kada nadjem nesto novo da kupim.

Hocu da kazem da kopanje nije lose ali vise se zaradi na druge stvari to sam hteo da kazem. Nemora niko da napusti kopanje EPS vas voli sto trosite struju oni zaradjuju to je dobro za nasu drzavicu i parazite koji zive od nas sto proizvodimo.

PS: EPS nisu paraziti, nego birokratija koja dere sve nas i eps idt.. to je za one koji neznaju definiciju slobode i ko su paraziti u toj definiciji. Za 20% PDV dranje da ti ne pricam. Zato kazem kopanje je super za parazite to sam hteo da kazem.
Jump to: