Author

Topic: Српски (Serbian) - page 148. (Read 3602023 times)

member
Activity: 405
Merit: 10
www.teslawatt.com
December 31, 2017, 10:06:28 PM
Sretna nova 2018ta godina svima i nadame da svako zaradi bar milion % na svoj kripto i takodje ima puno zdravlja.

Takodje pridruzujem se cestitkama!
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
December 31, 2017, 09:03:48 PM
Sretna nova 2018ta godina svima i nadame da svako zaradi bar milion % na svoj kripto i takodje ima puno zdravlja.
newbie
Activity: 23
Merit: 4
December 31, 2017, 01:20:39 PM
Berza je cista kocka ... malo znanja i puno rece Smiley jedan od jesnostavnih nacina da vidis potencijal bilo kog kripta je da podelis MARKET CAP sa CURRENT SUPPLY i tu cec dobiti prilicno realnu sliku. Naravno da potraznja i ponuda takodje uticu na trenutnu vrednost. Istrazivanje je kljuc i za to treba vremena.

Danas je svako ekspet pa je najbolje da radis svoje istrazivanje, i kao sto Aleksej rece - ulozi onoliko koliko si spremna da izgubis!

Srecno

Da... ta recenica 'ulozi koliko si spremna da izgubis' je pravi opis kockanja.. Ne volim da se kockam, tako da nisam sprenma puno da ulozim, sto sam i uradila. Malo sam ulozila, pa ako bas skoci, super, ako ne, nema veze. Vise sam zainteresovana za konkretne poslove na forumu, pa sam istrazivala kako sta funkcionise.

Veliko hvala na sevetima za MARCET CAP i CURRENT SUPPLY, sve receno uzimam u obzir.
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
December 31, 2017, 12:56:32 PM
Ako nadjes da preko Srbije, kao SMRTNIK odradis uplatu na neciji(stranacki ko god to bio, mama, tata, baba, deda, strina, stric, tudja banka, poslodavac, sef) devizni racun, bez ikakvog papira(ugovor, dokaz o srodstvu, bla bla bla) svaka ti cast, i obavesti me molim te. Posto nasa NBS je degenerisana i bez pomenutog ja nisam mogao da odradim deviznu uplatu(RACUN > RACUN)
legendary
Activity: 3472
Merit: 3507
Crypto Swap Exchange
December 31, 2017, 11:46:28 AM
Hvala na odgovoru. Imam internet i visa elektron karticu od Intese , vezanu za devizni racun ali cu tek posle praznika uplatiti devize na racun. Otvorio sam nalog na binance i poslao dokumenta da se verifikuje nalog. Kako je najbolje da kupim neku valutu i posaljem je na binance za trgovinu? Jer bolje cuvati pare na menjacnici ili u wallet-u? I kako najjeftinije prebaciti pare nazadu Srbiju? Na cex.io je blokirana registracija.

Moras cekati Cex do 20.janura mislim. Ne brini, nece ti ni trebati ranije, dok ne zaradis za podizanje.
Sto se tice uplate, najbolje nadji lokalne dilere i kupi u keshu pa ti direktno prebace gde hoces da trgujes. Preskocices jedan fee, i bankarsku proviziju a coine ces imati u roku od 10 minuta spremne za trgovinu.

Sto se tice cuvanja, zavisi od kolicine. Najbolje je offline. Menjacnice samo proverene (pitaj ovde ako nisi siguran) I debelo pazi, jer ima mnogo phishing sajtova koji imaju identican interfejs kao i zvanicni walleti i novcanici, ali na kraju saljes na losu adresu
jr. member
Activity: 44
Merit: 2
December 31, 2017, 11:21:27 AM
Hvala na odgovoru. Imam internet i visa elektron karticu od Intese , vezanu za devizni racun ali cu tek posle praznika uplatiti devize na racun. Otvorio sam nalog na binance i poslao dokumenta da se verifikuje nalog. Kako je najbolje da kupim neku valutu i posaljem je na binance za trgovinu? Jer bolje cuvati pare na menjacnici ili u wallet-u? I kako najjeftinije prebaciti pare nazadu Srbiju? Na cex.io je blokirana registracija.
full member
December 31, 2017, 10:47:54 AM
Pa to moze da odradi i sa Cex.io i Telenor bankom...procitaj par poslednjih stranica naseg thread-a. Ima dosta korisnih informacija ako citas sve ispocetka, jes' da ce ti trebati par sati, al je poucno
jr. member
Activity: 44
Merit: 2
December 31, 2017, 07:00:35 AM
Pozdrav svima koliko vas ima Smiley Krenuo sam da se interesujem za ovo crypto ludilo i polako citam o svemu tome i spremam se da ulozim nku kintu u trgovanje. Nista veliko ali dok ucim da se nesto vrti na berzi. E sad mene zanima sledece, na kojoj berzi ja mogu da otvorim nalog i posaljem pare sa mog deviznog racuna da kupim neku valutu i posle da te pare posaljem nazad na svoj devizni racun. Koja kartica mi je potrebna?  Koju banku preporucujete za ove radnje?
member
Activity: 405
www.teslawatt.com
December 30, 2017, 11:00:30 PM
Dajte da trazimo da nam daju nas deo foruma. Kao sto bi realno trebalo s obzirom koliko nas je ovde.
member
Activity: 98
December 30, 2017, 07:04:31 PM
Dobro vece i pozdrav svima iz Makedonije

Ulozio sam u hashflare maining kompaniju pa dali ima neko iskustvo s njima

U najboljem slucaju ces izvuci pare nazad i mozda uzeti 1-2% preko. Moj ti je savet da dolje investiras u sopstveni hardware pa da "kopas" sam ili ulozis novac na berzu pa trguj. Kao sto vec rece castiel0504 - zasto bi oni "kopali" za tebe ......
full member
December 30, 2017, 06:00:39 PM
Moje saucesce, zasto bi to uradio? Samo se zapitaj...zasto bi neko rudario za tebe?
newbie
Activity: 5
Merit: 0
December 30, 2017, 05:01:48 PM
Dobro vece i pozdrav svima iz Makedonije

Ulozio sam u hashflare maining kompaniju pa dali ima neko iskustvo s njima
newbie
December 30, 2017, 03:18:23 PM
Cini mi se da videh da je ovaj problem sa otvaranjem ruter porta vezan za cisco ruter.
Ima par koraka.
Pored ovih standardnih podesavanja forward portova Isključi opciju "blok anonymus internet request"
Takodje racunar koji ce koristiti taj port mora biti direktno povezan na taj cisco ruter.

Hvala puno, ne postoji mogucnost da direktno povezem pc na taj ruter. Barem znam da mi nema spasa.
legendary
Activity: 3472
Merit: 3507
Crypto Swap Exchange
December 30, 2017, 12:38:47 PM
Cini mi se da videh da je ovaj problem sa otvaranjem ruter porta vezan za cisco ruter.
Ima par koraka.
Pored ovih standardnih podesavanja forward portova Isključi opciju "blok anonymus internet request"
Takodje racunar koji ce koristiti taj port mora biti direktno povezan na taj cisco ruter.
member
Activity: 98
December 30, 2017, 09:41:56 AM
Berza je cista kocka ... malo znanja i puno rece Smiley jedan od jesnostavnih nacina da vidis potencijal bilo kog kripta je da podelis MARKET CAP sa CURRENT SUPPLY i tu cec dobiti prilicno realnu sliku. Naravno da potraznja i ponuda takodje uticu na trenutnu vrednost. Istrazivanje je kljuc i za to treba vremena.

Danas je svako ekspet pa je najbolje da radis svoje istrazivanje, i kao sto Aleksej rece - ulozi onoliko koliko si spremna da izgubis!

Srecno

jr. member
Activity: 66
Merit: 5
December 30, 2017, 06:27:31 AM
Dobrodosla u zajednicu!

I meni je sve interesantniji deep onion, mislim da vredi u njega uloziti.
newbie
Merit: 4
December 30, 2017, 05:39:05 AM

Ja uvek preporucujem uglavnom samo bitkoin i to samo onliko koliko mozes da priustis da izgubis.
[/quote]

Zdravo! Smiley
Dobro nam dosla.
Nisam sigurna sta je najbolje. Mozda kupiti bitcoin i cekati da poraste? Citaj, istrazuj i odluci. Srecno!

Pozdrav i Dobrodosla!

Hvala vam!

Sto se tice coina, ulozila sam za pocetak u deep onion posto brzo raste pa cu posle i u bitcoin.

full member
December 29, 2017, 03:34:34 PM
"Ime i prezime rutera" - how to open port forwarding... Lomio sam glavu kako da uradim to na Telekomovom ruter, neko mi je ovo rekao na Discord-u, Google, VOILA, problem resen.
newbie
December 29, 2017, 03:33:02 PM
Pozdrav drustvo,

nov sam u ovom i skoro pa pojma nemam.
Ulozio sam pare u BTC, ETH, LTC Bankberu i Electroneum kada je bio ovaj najveci pad prije par dana. Mislim da sam se sa ovim zadnjim zeznuo, stalno pada Smiley

Imate li neku preporuku okvirno koji coin bi mogao rasti u narednom periodu, pa da ove Electoneume mijenjam?

Najvise se javljam zbog problema sa Port Forwardingom, imam Cisco ruter, Telemah CG mi je operater. Sve sam podesio kako treba, cak i u podesavanja rutera pise da je sve ok, ali nije, nece da radi. To mi treba za Storj Share program, reko da uzmem i tu koji dinar Smiley

Ima li mi pomoci?

Molim vas za pomoc ako ima neko da zna.

Ne mogu reći da se bog zna kako razumem u problem, ali koliko znam za storJ bi trebala statička IP adresa, i da li si siguran da će ti se isplatiti to kod nas, jer za storJ pored toga treba i jači download i upload da bi bio isplativ, nekih 100/100mbps što kod nas i nema... Gledao sam ga pre nekako i odustao sam zbog tih stvari, a za Burst ti to na primer nije bitno ali je ukupna priča truba... Ako grešim neka me neko ispravi.

Staticka je IP, pogledao sam 10ak tutorijala i dosta citao i sve sam pokusao, ali i dalje Port Forwarding nece da radi. Mislim da ne trepa tolika brzina neta, moze i manje, samo sto manje coina dobijes na kraju.
A valja li ovo u sta sam ulozio pare? Mislim da ne znate je li nesto od toga prevara i sl.

Port forwarding treba biti omogucen od strane tvog internet provajdera da bi mogao da ga konfigurises. Znam da nekada nisu bili u mogucnosti da to rade ali se nadam da se to promenilo. Treba ti stabilna konencija i dobar/brzina net-a

Iskreno mislim da ti ovo nije isplativo ali preracunaj sam i vidi

Telekom Srbija moze da otkljuca portove i ukljuci forwarding, ali mora da se kontaktira korisnicka sluzba. Iako su dostupne opcije u ruteru, menjanje parametara ne cini nikakvu razliku i mora da se zove operater koji pita: "A zasto otvarate taj pot, sta radite sa tim?" - E bolitebe p***a sta ce mi...
Verovatno ces morati da zoves i Telemah jer su to sve isti pajseri.

Sto se tice tvojih investicija, mogu da komentarisem samo ETN - verovatno si kupio u trenutku kad je cena bila u rastu jer ti je neko preporucio ETN. Ako ti te pare nisu preterano bitne ostavi ih jos malo i sacekaj rast, ETN ce samo da raste, a sada oko praznika je sve otislo nize jer su ljudi prodavali da bi imali kes za troskarenje.

Hvala na odgovoru Smiley Kontaktirao  sam Telemah, ne znaju sta je to pa su me na servisere proslijedili, serviseri kazu da nikad nisu culi za to, njihovo je da prikace modem i ako nesto ne radi da daju novi, kazu vjerovatno da neko to mora da zna ali oni ne znaju ko je taj Cheesy
full member
December 29, 2017, 09:49:47 AM
Pozdrav i Dobrodosla!
Jump to: