Opcija ima bezbroj, ali opet je nezahvalno pricati o tome, uvek mozes kopati novcice koje vecina ljudi kopaju, vec sam ih naveo u prethodnim postovima negde i da ih odma prodajes koliko nakopas, imaces koliko za struju toliko i za sebe otprilike. Poenta je naci novcice koje malo ljudi kopa a dobra im je cena, pa čak i one koji se kopaju pre izlaska na berzu, ali to druze moras sam naci to se ne prica javno jer je svako svakom konkurencija... A i iskreno bude tu dosta i promašaja...
Pazi, jesmo "konkurencija" ali ovo je forum gde se dele iskustva i saveti. Bolje da ti konkurancija bude neko nas nego npr. Kinez ili Turcin (nista licno protiv njih samo primer). Promasaja ima ali ako dobro istrazis projetak (ciataj white paper) i mislis da ta tehnologija moze da ima realnu primenu - kopaj, ispaltice ti se!!!
Vidim niko ne voli da trguje sa kojnovima ovde vecina rudari ili bauntuje. Ajde molim neko da mi kaze iskreno koliki je profit mesecni (posle troskova) od rudarenja? Hvala unapred.
Pazi, bez uvrede, ovo je glupo pitanje .... profit je srazmeran kvantitetu i kvalitetu hardrera koji koristis, trenutnoj vrednosti coin-a koji kopas pa na sve to minus cena struje po kv/s. Pa i da ne racunamo struju, nije isto imati 1-2 GPUa i 10-15 GPU koji istovremeno "kopaju".
Recimo da moze (dobro) da se zaradi ako se vuku pravi potezi - kombinacija mining+exchange.
Nema uvrede bre bez brige
OK, evo konkretno pitanje bar par vas kopaca napisite mi iskreno na kraju meseca zadnjih 6 prosek sa tim sto imate. Cisto da vidim dali vredi da nadjem kartice i izgradim rig. Ali neke konkretne brojke kolka vam je struja
Koliko kartica i na kraju zarada. Cisto me zanima dali vredi da kupim 5 / 6 kartica ili da se ne bakcem stim.
Eto toliko. Nadam se da ce par vas da me edukuje bas me zanima.
Pozdrav...
Kao sto rekoh ima puno promenjljivih u toj jednacini. Tesko ces naci 2 "rudara" sa istim hardware-om, cenom struje i coinom koji kopaju tako da ce i broje biti razlicite. Posalo sam ti PM
Nemem pojama o kompanju ali bre ljudi jedan rudnik na islandu iskopa milijadu puta nego svi rudari u Srbiju, mi nismo konkurencija taj nacin razmisljanja nas je i upropastio ko naciju.
Nego to malo nas Srba sto se bavi kripto valutama daj da se svi pomognemo i otvorimo karte jer nema ovde nikakve konkurencije mi smo svi sitna boranija ali mozemo svi da uspemo kada bi svi se edukovali.
Jos mi nije ni jedan reko sa svojom opremom koliko mesecno zaradi jer ima neko bar 2000 evra zaradu zadnjih 6 meseci prosek i ako ima sa kojom opremom. To je meni minimu bar da probam jer ja zaradim vise od toga sa par stotina evra ulozoneih glupackim neobrazovanim seljackom trogovinom zato me zanima koliko vi zaradjujete ali niko nece da kaze ko da je vojna tajna.
Nije problem mene zanima ali ako niko nece nije problem.
Pozdrav
Nije ti to ovde problem nego sto su svi na kraju konkurencija jedni drugima. Licno ne kopam samo radim za njega sto je meni mnogo bolje ali sam ovde dugo i dosta sam ucio. Radim od dizajna ANN i BB CODO-va za razne kampanje do sajtova za neke firme koje placaju u BTC ili ETH. Meni je sad prosek oko 1000-1500 evra mesecno a one mi odatle do 150 za sve racune.
Iskreno neki pricaju da nikad nije kasno da se krene sa kopanjem ja bar mislim da je sad malo kasno osim ako se ne uleti sa 3-4 masine sa bar 4 kartice, sad je to velika investicija (da ne pominjem da nemam gde da ih stavim), neki ulecu u to bez obzira i idu na kartu za desetak meseci ce mi se isplatiti.
Opet to je stvar pojedinca sta hoce i kako hoce. iskreno nijedna odluka nije laka. Ja kad sam pocinjao nisam imao data da uletim da kopam trebalo mi je tada 4 huiljade za 4 masine plus da imas za struju. Sad iskreno ni nemam volju. Bolje mi ovako radim i sve sto dobijem moje je bez amortizacije za opremu.
Savete si dobio iskreno niko ti nece reci koji coin da kopas to je ipak nesto sto se kaze ako ubodes neki koji skoci preko hoci na konju si. Prijatelj jedan je uzeo jednu masinu pre dve godine i kopao neki ERC ili tako nesto imao ih pun ku..c i preko noci samo opa 12 bitcoina na berzi.
Iskreno kopanje je uvek rizik sa 50-50% u svemu ili kopas ko svi ides na siguricu ili rizikujes, ali prijateljski savet ako ces da rizikujes odvoj prvo bar za struju za mesec dana unapred u slucaju da promasis.