Opcija ima bezbroj, ali opet je nezahvalno pricati o tome, uvek mozes kopati novcice koje vecina ljudi kopaju, vec sam ih naveo u prethodnim postovima negde i da ih odma prodajes koliko nakopas, imaces koliko za struju toliko i za sebe otprilike. Poenta je naci novcice koje malo ljudi kopa a dobra im je cena, pa čak i one koji se kopaju pre izlaska na berzu, ali to druze moras sam naci to se ne prica javno jer je svako svakom konkurencija... A i iskreno bude tu dosta i promašaja...
Pazi, jesmo "konkurencija" ali ovo je forum gde se dele iskustva i saveti. Bolje da ti konkurancija bude neko nas nego npr. Kinez ili Turcin (nista licno protiv njih samo primer). Promasaja ima ali ako dobro istrazis projetak (ciataj white paper) i mislis da ta tehnologija moze da ima realnu primenu - kopaj, ispaltice ti se!!!
Moja je strategija da kopam par coina. Jedan je projekat u koji verujem i taj coin se cuva dok mu ne skoci cena koja je po mom misljenju adekvatana. Drugi coin je ono sto je trenutno najprofitabilnije za taj rig (
www.whattomine.com).
Licno ne kopam i odmah prodajem vec saljem na exchange i menjam za BTC, LTC ili ETH jer im vrednost stalno raste pa i samim tim uvecavas vrednost onog sto si iskopao.
Vidim niko ne voli da trguje sa kojnovima ovde vecina rudari ili bauntuje. Ajde molim neko da mi kaze iskreno koliki je profit mesecni (posle troskova) od rudarenja? Hvala unapred.
Pazi, bez uvrede, ovo je glupo pitanje .... profit je srazmeran kvantitetu i kvalitetu hardrera koji koristis, trenutnoj vrednosti coin-a koji kopas pa na sve to minus cena struje po kv/s. Pa i da ne racunamo struju, nije isto imati 1-2 GPUa i 10-15 GPU koji istovremeno "kopaju".
Recimo da moze (dobro) da se zaradi ako se vuku pravi potezi - kombinacija mining+exchange.
Nema uvrede bre bez brige
OK, evo konkretno pitanje bar par vas kopaca napisite mi iskreno na kraju meseca zadnjih 6 prosek sa tim sto imate. Cisto da vidim dali vredi da nadjem kartice i izgradim rig. Ali neke konkretne brojke kolka vam je struja
Koliko kartica i na kraju zarada. Cisto me zanima dali vredi da kupim 5 / 6 kartica ili da se ne bakcem stim.
Eto toliko. Nadam se da ce par vas da me edukuje bas me zanima.
Pozdrav...
Kao sto rekoh ima puno promenjljivih u toj jednacini. Tesko ces naci 2 "rudara" sa istim hardware-om, cenom struje i coinom koji kopaju tako da ce i broje biti razlicite. Posalo sam ti PM