Author

Topic: Српски (Serbian) - page 202. (Read 3605085 times)

legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
April 20, 2015, 08:35:04 AM
Aha, znaci mene su stalno upucivali na light novcanike . . .
Znaci, koliko sam ja shvatio, moze se uraditi ovako:

1. Napravim butabilni flash sa Linux-om.
2. Butujem Linux sa njega.
3. Napravim novcanik pomocu Electrum-a, recimo . . .
4. Odstampam adrese eventualno na papir i bekapujem na jos koji medij.
5. Cuvam . . .

Onda, kada zelim da saljem, samo butujem ponovo, udjem u novcanik i posaljem?

Ja sam skinuo ovaj sajt za offline upotrebu. https://www.offlineaddress.com/

I koristim njega za generisanje papirnih novcanika to odstampam i cuvam.
newbie
Activity: 23
Merit: 0
April 20, 2015, 08:00:06 AM
Aha, znaci mene su stalno upucivali na light novcanike . . .
Znaci, koliko sam ja shvatio, moze se uraditi ovako:

3. Napravim novcanik pomocu Electrum-a, recimo . . .
5. Cuvam . . .

Onda, kada zelim da saljem, samo butujem ponovo, udjem u novcanik i posaljem?
legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
April 20, 2015, 06:34:43 AM
Ok.
Stvari su opet postale gore od kvantne fizike . . .
:O

Ne znam da li smo se razumeli, ali ideja je sledeca:
3. Generisem adrese u Linux okruzenju, bez internet konekcije.
5. Cuvam . . .

Kako posle placam sa toga i kako da izbegnem ove silne gigabajte sto ste mi naveli?
To mi jos niko nije pomenuo, pa sam se malo izbezumio. Toliko stvari se ovde podrazumeva, a mi pocetnici nismo upuceni u vecinu . . .
:-/

Pozdrav.

Dve opcije:

1. imati "lokalni" BTC novcanik, koji je ogroman (+30GB, i svakodnevno raste) i mora biti prikljucen na netu (barem od vremena na vremena ako nista drugo zbog sobstvene transakcije); ili,

2. Koristiti "light" novcanike sa neta (na primer: MultiBit ili Electrum), sto mozete usporediti sa Gmail ili Hotmail. To se znaci nalazi na netu i vi ga "samo" koristite kada se logirate (kao Gmail ili Hotmail a i postoju neki sa mobilne applikacije). Pitanje je tu koliko imate poverenja da vam neko drugi cuva vase BTC (na primer MtGox...).
newbie
April 20, 2015, 06:29:42 AM
Ok.
Stvari su opet postale gore od kvantne fizike . . .
:O

Ne znam da li smo se razumeli, ali ideja je sledeca:
3. Generisem adrese u Linux okruzenju, bez internet konekcije.
5. Cuvam . . .

Kako posle placam sa toga i kako da izbegnem ove silne gigabajte sto ste mi naveli?
To mi jos niko nije pomenuo, pa sam se malo izbezumio. Toliko stvari se ovde podrazumeva, a mi pocetnici nismo upuceni u vecinu . . .

Pozdrav.
legendary
April 20, 2015, 06:22:41 AM
Prociotao sam gomile tekstova i tutorijala i samo mi se jedna stvar malo ne uklapa . . .

Recimo, ako napravim butabilni flash disk sa Linuxom i na njega stavim novcanik, sve to je zamisljeno bez internet konekcije. Ali, sta kada hocu da posaljem moje BTC nekome?
Kako onda to funkcionise?
U nekom trenutku cu svakako morati da se konektujem na net i posaljem ih . . .

To bih trebao biti velik (ogromni) Flash disk i trebali bi biti veoma strpljivi:

1. prvi put kada se (na netu prikljucen) BTC novcanik otvori pocet ce ucitavati (sa neta i lokalno preradjivati) ceo Blockchain (+30GB) sto ce trajati nekoliko dana a mozda cak i koji tjedan.

2. svaki put kada se ponovo otvori (na netu prikljucen!) novcanik trebat ce ucitat (sa neta i lokalno preradit) ostali deo Blockchaina od prosloga puta (sto ce trajati znaci duze sto je davnije...).
newbie
April 20, 2015, 05:42:05 AM
Prociotao sam gomile tekstova i tutorijala i samo mi se jedna stvar malo ne uklapa . . .

Recimo, ako napravim butabilni flash disk sa Linuxom i na njega stavim novcanik, sve to je zamisljeno bez internet konekcije. Ali, sta kada hocu da posaljem moje BTC nekome?
Kako onda to funkcionise?
U nekom trenutku cu svakako morati da se konektujem na net i posaljem ih . . .

legendary
Activity: 2124
Merit: 1013
K-ing®
April 20, 2015, 02:29:03 AM
Koristim Multibit svaki dan već godinama i zadovoljan sam Smiley

također
hero member
Activity: 697
Merit: 500
April 20, 2015, 02:10:23 AM
Koristim Multibit svaki dan već godinama i zadovoljan sam Smiley
newbie
April 19, 2015, 07:12:29 PM
Drustvo,
koristi li ko od vas ovaj Ledger wallet?

Kako se pokazao po pitanju sigurnosti?

Nov sam, pa jos nisam odlucio kakav novcanik da napravim, jer ima dvesta hiljada opcija, a vecina ih je prekomplikovana, makar za mene kao pocetnika . . .

Pozdrav svima.
Smiley
legendary
April 12, 2015, 04:28:58 AM
Вaистину вoскрeсе!
hero member
Activity: 697
Merit: 500
April 12, 2015, 04:00:02 AM
Ваистину васкрсе
hero member
Activity: 728
Merit: 501
April 12, 2015, 02:56:39 AM
Hristos vaskrse, sretan praznik drugari
sr. member
Activity: 439
Merit: 288
April 07, 2015, 01:14:56 PM
Bitcoin365 su cini mi se naleteli na bezbroj zakonskih (ili bojim se i drugih prepreka) tako da ne verujem da su mnogo blize realizaciji nego sto su bili u septembru prosle godine. Iskreno vise bih nego ista voleo da vidim BTC ATM u svom gradu.

Da oni su postavili kao neki ATM u Appetite restoranu . E sad ne znam kakve limite ima i sta.

Koliko se secam da sam nedavno procitao da je taj ATM postavljen promotivno, da nikad nije bio u funkciji zapravo, nikad se ne setim da licno pitam Nikolu. Takodje jedan takav stoji u T.C. Stankom.
legendary
April 06, 2015, 11:15:56 AM
Bitcoin365 su cini mi se naleteli na bezbroj zakonskih (ili bojim se i drugih prepreka) tako da ne verujem da su mnogo blize realizaciji nego sto su bili u septembru prosle godine. Iskreno vise bih nego ista voleo da vidim BTC ATM u svom gradu.

Da oni su postavili kao neki ATM u Appetite restoranu . E sad ne znam kakve limite ima i sta.
sr. member
Activity: 439
Merit: 288
April 06, 2015, 08:47:11 AM
legendary
April 01, 2015, 05:29:54 PM
Pozz ekipi iz Srbije. Imam pitanje. Dali postoji kod vas kakva Legalna mjenjacnica za bitcoin? Imam potrebu slati frendu neku lovu i tako nesto a banke nas deru koda novce voze u kocijama iz Zagreba do Beograda.

Nema jos uvek trebalo bi da krene bitcoin365 uskoro . A do tada moze da proda samo likovima na kupujemprodajem koji uzimaju proviziju 6%
legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
April 01, 2015, 04:41:04 PM
Pozz ekipi iz Srbije. Imam pitanje. Dali postoji kod vas kakva Legalna mjenjacnica za bitcoin? Imam potrebu slati frendu neku lovu i tako nesto a banke nas deru koda novce voze u kocijama iz Zagreba do Beograda.
legendary
April 01, 2015, 01:08:57 PM
Prodajem i kupujem bitcoin svaki dan a ne koristim ovaj sajt. Jednostavno me pozovite na 064/410 4562

Kad kupujem racunam BTC-e cenu pretvorenu u evre preko xe.com minus 1%
Kad prodajem bitcoin racunam Bitstamp cenu pretvorenu u evre preko xe.com plus 2%
Ako kupujete manji broj bitcoina u vrednosti manjoj od 750 evra ili prodajete bitcoin u vrednosti manjoj od 300 evra postoji mala naknada za usluge po dogovoru.
Necete imati vise troskova, tj ne postoje skrivene naplate kao sto neki drugi trgovci imaju.

Jel te ima na kupujemprodajem ili tako negde ? Msm poverenje igra veliku ulogu tu. Ja vec duze vreme prodajem jednom liku sa kp , i nisam imao problema. Drugima prodajem iskljucivo nakon njihove uplate. Tako bih morao i sa tobom osim ako nemas kp nalog sa pozitivnim ocenama za tu trgovinu.
newbie
Activity: 39
April 01, 2015, 12:41:33 PM
Prodajem i kupujem bitcoin svaki dan a ne koristim ovaj sajt. Jednostavno me pozovite na 064/410 4562

Kad kupujem racunam BTC-e cenu pretvorenu u evre preko xe.com minus 1%
Kad prodajem bitcoin racunam Bitstamp cenu pretvorenu u evre preko xe.com plus 2%
Ako kupujete manji broj bitcoina u vrednosti manjoj od 750 evra ili prodajete bitcoin u vrednosti manjoj od 300 evra postoji mala naknada za usluge po dogovoru.
Necete imati vise troskova, tj ne postoje skrivene naplate kao sto neki drugi trgovci imaju.
newbie
Activity: 32
March 18, 2015, 06:57:07 PM
Pozdrav svima,

s obzirom na poznavanje situacije sa PayPalom u Srbiji želimo vas samo obavijestiti da bi neki od vas mogli biti zainteresirani za ono što nudi Verified Acc.
Ukratko, povoljno prodajemo verificirane PayPal račune na koje je moguće i primati uplate, a neke verzije PayPala iz naše ponude imaju već pridružen američki bankovni račun sa pripadajućom debitnom karticom što omogućava jednostavan withdraw i podizanje novca na bankomatima ili trošenje online/offline putem kartice.
Konkretne informacije možete pronaći na www.VerifiedAcc.com (stranica je na hrvatskom).

Ako ima zainteresiranih slobodno se javite ovdje porukom u inbox, ili još bolje na email putem web stranice.
Jump to: