Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 56. (Read 3596418 times)

newbie
Activity: 23
Merit: 2
November 23, 2018, 02:34:57 AM
Šta vam je ljudi svima, pa uplata sa Cexa nije priliv na račun, nego na karticu! Kao da niste to radili, ne kapiram. Tu izjavu traže samo kada dobijate priliv preko SWIFT-a na vaš IBAN (internacionalni broj računa), što se i čeka danima. A ovo što Cex radi je nešto skroz drugo, instant povlačenje na karticu, kao kada vam se uradi refund.
member
Activity: 405
Merit: 10
www.teslawatt.com
November 22, 2018, 11:33:17 PM
Kako ste? Kako ide rudarenje? Smiley

Planira li ko da uzima novi S15?
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
November 22, 2018, 05:44:11 PM
A kako kad to nisu, sta ako traze posle ugovor kao dokaz? Zar nije logicnije odabrati ovo:
"837 naplate rezidenata preko strane institucije elektronskog novca po osnovu elektronske kupoprodaje
robe i usluga, a koja se ne obavljaju preko platnih kartica domaćih izdavalaca", nekako mi je to najpribliznije.
Mada cujem da neki kazu da treba reci samo da to knjize kao "povrat uplacenih sredstava".

Pa i povrat uplacenih sredstava postoji mogucnost da pokazes sta si ti to uplacivao, nekeka dokaz, uplatnicu. Ipak je ovo Srbija.
Prvi put kad sam primao neku isplatu od google.a u Intesi sam ispunjavao taj neki formular i naveli smo da su u pitanju IT usluge izvrsene online.
member
Activity: 224
Merit: 18
November 22, 2018, 04:12:20 PM
I bitffinex nas je dodao u dream team listu zemalja ali nismo banovani(za sada)
member
Activity: 250
Merit: 14
November 22, 2018, 01:35:42 PM
racunarske usluge (rudarenje) zar ne? to je tvoj izbor, niko ti ne moze reci sta da stavis, kao sto vidis i sam nije predvidjena takva vrsta zarade jer nije ni ponudjena
member
Activity: 120
November 22, 2018, 12:17:08 PM
A kako kad to nisu, sta ako traze posle ugovor kao dokaz? Zar nije logicnije odabrati ovo:
"837 naplate rezidenata preko strane institucije elektronskog novca po osnovu elektronske kupoprodaje
robe i usluga, a koja se ne obavljaju preko platnih kartica domaćih izdavalaca", nekako mi je to najpribliznije.
Mada cujem da neki kazu da treba reci samo da to knjize kao "povrat uplacenih sredstava".
legendary
Crypto Swap Exchange
November 22, 2018, 12:14:43 PM
Pozdrav drugari. Moze li mi neko reci da li Telenor banka trazi ovu izjavu prilikom prve isplate novca sa Cex-a

Meni nisu tražili ništa. Ali to je bilo 2017. možda su promenili nešto u međuvremenu.

Da li je potrebna neka izjava u obrnutom slucaju, kada hocemo da kupimo btc na Cex-u

Da li ti je potrebna izjava kad kupuješ fidžet spiner na Aliexpress-u? Ne.

Hvala na odgovoru, ali bih voleo da cujem jos nekoga, ko je skoro povlacio dolare, ili evre sa Cex-a na Telenor, jer ne bih voleo da mi to traze, a da ne znam sta da zaokruzim...Sta bi ti ovde zaokruzio?

Tesko ces dobiti svez odgovor da li Telenor banka trazi bilo sta prilikom prve isplate.

Meni konkretno nisu trazili, ali to je bilo 2017god.
Jednom sam ih kontaktirao zbog neceg sasvim drugog pa u razgovoru sa operaterom sam zakljucio da oni vec uveliko znaju da je u pitanju povlacenje novca iz prodaje bitcoina.

i da, kao sto bozicso rece, 302 racunarske usluge je najpribliznije
member
Activity: 250
Merit: 14
November 22, 2018, 12:06:43 PM
da moram, ja bi odabro 302 racunarske usluge
member
November 22, 2018, 11:11:32 AM
Pozdrav drugari. Moze li mi neko reci da li Telenor banka trazi ovu izjavu prilikom prve isplate novca sa Cex-a

Meni nisu tražili ništa. Ali to je bilo 2017. možda su promenili nešto u međuvremenu.

Da li je potrebna neka izjava u obrnutom slucaju, kada hocemo da kupimo btc na Cex-u

Hvala na odgovoru, ali bih voleo da cujem jos nekoga, ko je skoro povlacio dolare, ili evre sa Cex-a na Telenor, jer ne bih voleo da mi to traze, a da ne znam sta da zaokruzim...Sta bi ti ovde zaokruzio?
member
November 22, 2018, 10:45:21 AM
OK. evo malo sam istrazivao pa da znate o cemu se najverovatnije radi.
Otprilike smo popili ekonomske sankcije, jer se smatramo za zemlju sa visokim rizikom po pitanju pranja novca, korupcije, organizovanog kriminala, dodaj sta zelis...

Otprilike ovako izgleda: http://www.fatf-gafi.org/countries/#high-risk

2016 je napravljen izvestaj o nama: http://www.fatf-gafi.org/media/fatf/documents/reports/mer-fsrb/MONEYVAL(2016)2_MER_Serbia_en.pdf
svi toliko znate engleski da nema potrebe da prevodim. Ocigledno da nista nije uradjeno povodom toga.
Svodi se na to da imamo problem sa neresenim pitanjem po pitanju sprecavanja org. kriminala, muljanja preko off sor firmi... Ovi su dodali i finansiranje terorizma, valjda je pogodno tlo, a s obzirom cega smo svedoci nisam iznenadjen ako ima umesanih i u to.
Sve ozbiljinije zemlje su clanice ovog tela, pa je samo pitanje kad ce poceti da nas iskljucuju i iz ostalih servisa, ne samo menjacnica.
Kyc za binance radi od juce druga firma kod koje smo auto ban,inace kyc ce biti obavezan za sve na binance a verovatno uskoro I za ostale berze
legendary
Crypto Swap Exchange
November 22, 2018, 10:09:39 AM
OK. evo malo sam istrazivao pa da znate o cemu se najverovatnije radi.
Otprilike smo popili ekonomske sankcije, jer se smatramo za zemlju sa visokim rizikom po pitanju pranja novca, korupcije, organizovanog kriminala, dodaj sta zelis...

Otprilike ovako izgleda: http://www.fatf-gafi.org/countries/#high-risk

2016 je napravljen izvestaj o nama: http://www.fatf-gafi.org/media/fatf/documents/reports/mer-fsrb/MONEYVAL(2016)2_MER_Serbia_en.pdf
svi toliko znate engleski da nema potrebe da prevodim. Ocigledno da nista nije uradjeno povodom toga.
Svodi se na to da imamo problem sa neresenim pitanjem po pitanju sprecavanja org. kriminala, muljanja preko off sor firmi... Ovi su dodali i finansiranje terorizma, valjda je pogodno tlo, a s obzirom cega smo svedoci nisam iznenadjen ako ima umesanih i u to.
Sve ozbiljinije zemlje su clanice ovog tela, pa je samo pitanje kad ce poceti da nas iskljucuju i iz ostalih servisa, ne samo menjacnica.
member
November 22, 2018, 09:07:33 AM
Radi preko vpn-a ali samo za one koji nisu popunili kyc i to tako sto se ide loguje odmah preko vpn-a jer njihov nov kyc sistem pamti ako se danas logujete sa sprskog ip-a.Da ponovim-ne logujete se normalno vec odmah i uvek preko vpn ako zelite da i dalje koristite binance
legendary
Crypto Swap Exchange
November 22, 2018, 08:59:58 AM
Ali zato ima sasvim dovoljno zakona koji opisuju kada, koliko i kako da platis porez

Naravno, to je posebno pitanje.  Smiley

Binance nas banovao kao drzavu povlacite sredstva sto pre!

WTF?! Neki izvor, link, nesto?

"Based on the KYC information you provided, we are sorry to inform you that Binance is not able to provide service in our country/area, please withdraw your crypto assest now."

Sad
member
Activity: 212
Merit: 12
November 22, 2018, 08:48:22 AM
Ali zato ima sasvim dovoljno zakona koji opisuju kada, koliko i kako da platis porez

Naravno, to je posebno pitanje.  Smiley

WTF?! Neki izvor, link, nesto?
member
November 22, 2018, 07:54:19 AM
legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
November 22, 2018, 06:56:15 AM
Imam bitkoine.. Da li preporucujete da ih jednostavno prodam lice u lice? Da li me neki zakon sprecava?

Da li te neki zakon sprečava da prodaš npr. kravu komšiji u selu za keš? Ne. Ista priča za bitkoin. Sve je stvar dogovora između prodavca i kupca. [...]

Nikakav zakon te ne sprecava da prodas tu kravu bilo kome. Ali zato ima sasvim dovoljno zakona koji opisuju kada, koliko i kako da platis porez na zaradu koji si napravio sa tom prodajom...
member
November 22, 2018, 04:53:26 AM

member
November 22, 2018, 04:49:50 AM
Imam bitkoine.. Da li preporucujete da ih jednostavno prodam lice u lice? Da li me neki zakon sprecava?

Da li te neki zakon sprečava da prodaš npr. kravu komšiji u selu za keš? Ne. Ista priča za bitkoin. Sve je stvar dogovora između prodavca i kupca.

Naravno, biraj kupca da ne ostaneš i bez krave i bez para. Kupujem Prodajem možda nije dobar izbor, verovatno je bolje na https://localbitcoins.com/
member
November 22, 2018, 12:40:35 AM
Pozdrav drugari. Moze li mi neko reci da li Telenor banka trazi ovu izjavu prilikom prve isplate novca sa Cex-a i ako trazi, sta treba zaokruziti ovde?
Da li je potrebna neka izjava u obrnutom slucaju, kada hocemo da kupimo btc na Cex-u, pa saljemo novac tamo preko Telenor banke i ako jeste koja, kolika je taksa?
http://www.telenorbanka.rs/static/file/Izjava%20priliv%20iz%20inostranstva.pdf
Hvala unapred!
legendary
Activity: 2124
Merit: 1013
K-ing®
November 22, 2018, 12:33:49 AM
Imam bitkoine.. Da li preporucujete da ih jednostavno prodam lice u lice? Tako bi se izbegle razne komplikacije, takse i registracija na sajtovima, itd..
Da li me neki zakon sprecava?
Gde da postavim oglas? Kupujemprodajem npr?
https://localbitcoins.com/
Pages:
Jump to: