Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 55. (Read 3596418 times)

member
Activity: 224
Merit: 18
December 24, 2018, 10:10:51 AM
Mi smo blizi avganistanu kad je povlacenje novca nego kao kod komsija a uskoro smo zasebna kategorija jer I njih skidaju sa lise teroristickih zemalja dok nas samo dodaju Grin

Tek sam dosao na ovaj forum i citam koje probleme imaju ljudi iz Srbije na kripto berzama. Znaci trenutno se neiplsati registrovati se na berze sa srpskim identitetom?
Pa nije bas da je neisplativo ali stoji da imamo vise problema sa povlacenje novca neko komsije,sa druge strane nije kao da vecina nas place porez na kripto Grin Kao i sve u Srbiji kako se ko snadje...
jr. member
Activity: 226
Merit: 4
December 23, 2018, 06:59:05 PM
Tema nam je zamrla skroz. Sa padom cena pao i entuzijazam, pa nema ni novih clanova da unesu svezinu. Izgleda da smo svi otisli na komsijski deo foruma.

Sta cemo tamo? Ako mi verujes za ovih 5-6 godina jos nijednom nisam bio na tom delu foruma. Zar ima tamo nesto sto nema na engleskom Bitcointalk.org?

Možda bi trebalo celu sekciju preimenovati a u "Balkanica" . Sa time možda nebi se složili komšije, ali tako bi mogli pisati iskustva o kripto valutama i drugim kripto temama sa preko 20 miliona ljudi sličnog govornog područja.
newbie
Activity: 11
Merit: 0
December 23, 2018, 12:45:16 PM
Mi smo blizi avganistanu kad je povlacenje novca nego kao kod komsija a uskoro smo zasebna kategorija jer I njih skidaju sa lise teroristickih zemalja dok nas samo dodaju Grin

Tek sam dosao na ovaj forum i citam koje probleme imaju ljudi iz Srbije na kripto berzama. Znaci trenutno se neiplsati registrovati se na berze sa srpskim identitetom?
full member
Activity: 588
Merit: 103
December 20, 2018, 02:29:42 PM
Tema nam je zamrla skroz. Sa padom cena pao i entuzijazam, pa nema ni novih clanova da unesu svezinu. Izgleda da smo svi otisli na komsijski deo foruma.

Sta cemo tamo? Ako mi verujes za ovih 5-6 godina jos nijednom nisam bio na tom delu foruma. Zar ima tamo nesto sto nema na engleskom Bitcointalk.org?
Mozda ima samo nekih lokalnih stvari vezanih, pre svega, za povlacenje novca, ali je meni licno mnogo lakse i brze da pisem i citam na maternjem nego na engleskom jeziku.

Povlacenje novca u CRO koja je u EU i u SRB nebo i zemlja, nikakve veze nemaju. Sto se citanja tice meni je potpuno svejedno, a garantujem ti da kvalitet pisanja ne moze da se poredi, nas je malo pa je malo i kvaliteta.
Slazem se da je velika razlika u povlacenju novca u HR i SRB, ali pitao si sta ima na HR forumu, a da nema na ENG. Na HR delu foruma ima mnogo SRB korisnika, pa se lakse dobije odgovor na pitanje vezano za lokalnu situaciju nego na ostatku foruma, a ima i nas koji putujemo u HR, pa nam znace neke informacije vezane za situaciju kod komsija.
member
December 20, 2018, 08:49:56 AM
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
December 20, 2018, 06:34:52 AM

Mozda ima samo nekih lokalnih stvari vezanih, pre svega, za povlacenje novca, ali je meni licno mnogo lakse i brze da pisem i citam na maternjem nego na engleskom jeziku.

Povlacenje novca u CRO koja je u EU i u SRB nebo i zemlja, nikakve veze nemaju. Sto se citanja tice meni je potpuno svejedno, a garantujem ti da kvalitet pisanja ne moze da se poredi, nas je malo pa je malo i kvaliteta.
full member
December 19, 2018, 06:51:30 PM

legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
December 19, 2018, 06:34:01 PM

full member
December 19, 2018, 03:27:55 PM
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
December 12, 2018, 04:02:11 PM
Tako je. Ja kada se ulogujem na binance ne daju mi da depozitujem i nismo vise podrzana zemlja.
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
December 03, 2018, 08:08:17 AM
Evo kad probam da napravim novi nalog https://www.binance.com/register.html

"Dear User, as per our Terms of Use, we are unable to provide services to your account going forward. We appreciate your continued support."
Definitivno je, nema nista fake/phishing. Mozda jedino probati preko VPN i IP adrese koja nije iz Srbije, bez KYC.
member
November 28, 2018, 05:48:58 PM
mozete i sami da proverite tako sto ih pitate na telegram grupi,brzo odgovaraju.Kruzi jos jedan fake email nemam sad sliku da postujem
full member
November 28, 2018, 05:36:06 PM
Kao za inat sad ne mogu naci, ali cini mi se da je neko postovao bio i link ka toj informaciji na Binance sajtu (mozda u HR delu foruma), mada bih voleo da je greska u pitanju.
member
November 28, 2018, 07:03:17 AM
Šta vam je ljudi svima, pa uplata sa Cexa nije priliv na račun, nego na karticu! Kao da niste to radili, ne kapiram. Tu izjavu traže samo kada dobijate priliv preko SWIFT-a na vaš IBAN (internacionalni broj računa), što se i čeka danima. A ovo što Cex radi je nešto skroz drugo, instant povlačenje na karticu, kao kada vam se uradi refund.

To da.

Meni su trazili izjavu samo kad sam primao neki refund poreza iz Nemacke na racun.

Sa cexa mi nikad nisu trazili.

Btw binance meni radi bez problema.

Imam level 2 verifikaciju ono up to 100 btc per day
Njihov odgovor povodom ovog pitanja pa ti vidi kako ces
Hello,

Thank you for your email to us.

The trade restriction was temporary and we have unlocked the trade function now.

However, your country still falls into our list of countries that we do not support anymore. Thus, we still recommend you to finish the trade and withdraw all your assets as soon as possible.

If you have small assets that cannot be withdrawn, we recommend you to convert them into other tokens and withdraw all together.

We will soon have our list online for every user to check.

Thank you for your understanding.

Best Regards,

Binance Support Team

evo meni odgovora:

"Dear user,

Thank you for your inquiry.

We regret to inform you that, in line with our Terms of Use, Binance does not serve customers from certain areas.

If you have an account with Binance, please withdraw your assets from Binance as soon as possible.

Kind Regards,

The Binance Support Team"
Proveri ti taj email, binance potvrdio da je fake/phishing.Cak ga I bosanci dobijaju a oni nisu na ban listi
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
November 27, 2018, 06:09:24 PM
Šta vam je ljudi svima, pa uplata sa Cexa nije priliv na račun, nego na karticu! Kao da niste to radili, ne kapiram. Tu izjavu traže samo kada dobijate priliv preko SWIFT-a na vaš IBAN (internacionalni broj računa), što se i čeka danima. A ovo što Cex radi je nešto skroz drugo, instant povlačenje na karticu, kao kada vam se uradi refund.

To da.

Meni su trazili izjavu samo kad sam primao neki refund poreza iz Nemacke na racun.

Hello,

The trade restriction was temporary and we have unlocked the trade function now.

However, your country still falls into our list of countries that we do not support anymore. Thus, we still recommend you to finish the trade and withdraw all your assets as soon as possible.

If you have small assets that cannot be withdrawn, we recommend you to convert them into other tokens and withdraw all together.

Best Regards,

Binance Support Team

evo meni odgovora:

"Dear user,

Thank you for your inquiry.

We regret to inform you that, in line with our Terms of Use, Binance does not serve customers from certain areas.

If you have an account with Binance, please withdraw your assets from Binance as soon as possible.

Kind Regards,

The Binance Support Team"
full member
November 26, 2018, 02:53:16 PM
Svaka cast na trudu Smiley
newbie
Activity: 7
Merit: 3
November 25, 2018, 05:46:36 PM
Postavio sam upravo svoj prevod BTC Whitepaper-a na srpski. Koliko znam, do sada nije postojao prevod.

Neke reči poput peer-to-peer i nonce sam zadržao na engleskom zbog izbegavanja opisnih prevoda.

Ako imate sugestije ili pitanja u vezi sa prevodom, pišite na mejl koji je naveden u dokumentu Smiley

Link: https://kriptosfera.files.wordpress.com/2018/11/btc_whitepaper_sr-cyrillic.pdf
member
November 25, 2018, 10:17:01 AM

To da.

Hello,

Best Regards,

Binance Support Team
legendary
November 25, 2018, 08:32:36 AM

To da.

legendary
November 25, 2018, 08:31:27 AM

Haha Cheesy .

Ja kako sam nesto nasao je da preko bese 4 prosecene plate primanja na racune oko preko 2700000din krece porez na dobit.

Ja sam prosle godine sigurno prekoracio ali mi niko nije nista jos slao. Pitao sam knjigovodju ona kaze nista ne preduzimaj ako te cimaju cimaju plati i to je to.

Inace imam i privatnu firmu sad ne znam jel nesto posebno proveravaju.

Cuo sam isto da telenor banka ne salje te infomacije narodnoj banci dok oni ne zatraze. Dok ostale banke to salju preventivno.

Jebem li ga sta je sve tu tacno jer opet kazem nisam kompetentan da pricam o tome pricam samo sto sam cuo.

Cak ni moj knjigovodja nije bas siguran za te poreze kod privatnih lica.

vidi sve je jako prosto.
svaki priliv na tvoj racun banka mora nekako da knjizi, obicno onaj ko placa kroz sifru placanja navede sta je uplaceno, ako toga nema banka te zove da potpises izjavu o prilivu. Njih savrseno bas briga da li ces ti platiti porez a obavezan si to da uradis sam ako porez nije platio onaj ko ti isplacuje zaradu, njihova obaveza je da sve tvoje prilive prijave poreskom!

znaci sve plate koje ti neko uplati MORA biti placen porez
sve putne troskove MORA biti placen porez
sve dnevnice MORA biti placen porez
sve dividende, autorska prava, ugovore o delu itd da ne nabrajam ima toga dosta MORA biti placen porez.

Ako porez ne plati onaj ko isplacuje (a obicno plati) onda moras sam da popunis poreske obrazce, ako treba i doprinose sam da obracunas, odneses MUNOVE u socijalno i za sve to imas 30 dana od kada si primio novac.

PRAKSA je takva da banke ne rade puno toga sto bi trebalo, to je sve uz amin drzave ali kad tad cemo doci do toga da ce se to kontrolisat i vojlala porez moze da se naplati i u nazad, ne zastareva! Kad ce se to desiti i da li ce samo presec i reci od sada radimo po novom ili ce se kopat u nazad ne znamo. Ja necu nikom savetovat da placa porez ili ne, to je njegovo pravo i odluka uostalom 90% ljudi ne placa, ali nemojte pisati gluposti kad ne poznajete materiju.

Ako je fizicko lice imalo godisnji prihod veci od 2.5 miliona (sve uplate sa svih racuna ti se sabiraju) ono je duzno da plati dodatni porez na ekstra profit. To takodje radite sami, a da li ce poreska da vas zeza ako ne platite opet zakon je jedno a praksa drugo...

Pa da znam odprilike sve to i sve se slazem sa tobom.

A s obzirom da pare lezu iz inostranstva nema veze da li su oni platili porez.

E sad ja tu proceduru oko samostalnog prijavljivana za porez ne znam i mnogo me zabole kad budu trazili dobice.

I znam da ne zastareva da mogu da traze i za godine unazad.

Sve to dodje na naplatu kad tad drzava je to. E sad sto je bankama u interesu malo da pokrivaju oni mogu ali kad narodna banka od njih zatrazi sve prilive za odredjene osobe oni sve to moraju da daju. Dakle bitno je samo da se bude ispod radara Cheesy

Pages:
Jump to: