Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 63. (Read 3596910 times)

jr. member
Activity: 275
Merit: 7
September 08, 2018, 05:40:40 AM
Koga zanima: Safex je izbacio Main Net, majnuje se uveliko, jos uvek nema toliko konkurencije!
Ovo je poslednji update: https://safe.exchange/t/safex-blockchain-mainnet-launch/5107

Ako vas zanima da majnujete pridruzite se na discordu: https://discord.gg/hVbN2E
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
September 07, 2018, 06:14:14 AM
Po trenutnim cenama bi pravio gubitak. Znaci, da prodas na kraju dana sve sto si iskopao, ne bi bilo dovoljno ni za racun za struju. Naravno, uvek postoji opcija da cuvas iskopani ETH i da mu za nekoliko meseci cena bude 10x veca nego danas, ali ja bas ne bih bio toliko optimistican. Realno, ako racunas na toliki skok cena, bolje da kupis odmah ETH, nego da platis rig i kopas. Kopanje se sad isplati onima koji imaju besplatnu struju, ili su vec otplatili hardver, pa mogu da rizikuju.
Ukratko, ne bacaj pare na stare i verovatno istrosene kartice koje ne donose profit.

Hvala za info nesto sam malo gledao i racunao i tako ispade jedino da se covek nada.

Bez obzira da li ce ETH da skoci 10x izrazeno u US$ ili ne, nemas cemu da se nadas. Uvek je isplativije kupiti ETH odmah nego kopati ga, jer moze da skoci pre nego sto stignes da iskopas 3.7 ETH koliko 700 EUR trenutno vredi. Ni u jednoj varijanti nisi na dobitku kopanjem umesto direktnom kupovinom.
legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
September 07, 2018, 03:49:26 AM
Po trenutnim cenama bi pravio gubitak. Znaci, da prodas na kraju dana sve sto si iskopao, ne bi bilo dovoljno ni za racun za struju. Naravno, uvek postoji opcija da cuvas iskopani ETH i da mu za nekoliko meseci cena bude 10x veca nego danas, ali ja bas ne bih bio toliko optimistican. Realno, ako racunas na toliki skok cena, bolje da kupis odmah ETH, nego da platis rig i kopas. Kopanje se sad isplati onima koji imaju besplatnu struju, ili su vec otplatili hardver, pa mogu da rizikuju.
Ukratko, ne bacaj pare na stare i verovatno istrosene kartice koje ne donose profit.

Hvala za info nesto sam malo gledao i racunao i tako ispade jedino da se covek nada. A i rizik je uzeti tako nesto polovno mozda da je nesto jace pa da se malo dvoumim sa ovim je bas nula sto si i rekao.

Postavio sam jedan post i mislim da sam dobar koliko sam upucen do sada u svet ICO-a. Ako mislite da sam zasluzio merit moze necu se ljutiti.

Tema je How to invest in an ICO? - https://bitcointalksearch.org/topic/m.45319807

Da, bolje ce vam se isplatiti da naucite kako ulagati u Crypto i onda taj novac tako da umnozavate...
full member
Activity: 490
Merit: 134
September 07, 2018, 02:16:10 AM

Hvala za info nesto sam malo gledao i racunao i tako ispade jedino da se covek nada. A i rizik je uzeti tako nesto polovno mozda da je nesto jace pa da se malo dvoumim sa ovim je bas nula sto si i rekao.

Postavio sam jedan post i mislim da sam dobar koliko sam upucen do sada u svet ICO-a. Ako mislite da sam zasluzio merit moze necu se ljutiti.

Tema je How to invest in an ICO? - https://bitcointalksearch.org/topic/m.45319807
full member
Activity: 588
Merit: 103
September 06, 2018, 02:09:25 PM
full member
September 06, 2018, 12:19:44 PM
Hvala Dzeronimo video sam to malo cu se potruditi vise i ako i kod nas ovde moze super.

Sad imam jeno pitanje za majnere, planiram i to da krenem i dobio sam jenu ponudu od prijatelja da uzmem rig za 4 r9 380 podesene za ETH, cena 700 evrica.
Moje pitanje je da li se isplati to uzeti na nekih godinu dana mozda cisto da vidim kako to funkcionise i da li ovaj rig isplativ, konkretno da ne budem u minisu sa njim ako se odlucim da uzmem.
jr. member
Activity: 117
Merit: 2
September 06, 2018, 02:04:13 AM
Pozdrav drustvo.
Prodajem manje kolicine BTCa povremeno, od 100 do 'iljadu, dve doloresa.Cena trenutna sa bitstampa, bez provizija i sranja.Uplate na dinarski racun.
Za sve detalje i informacije sibnite PM.
Eto tako, pa u zdravlju ostajte  Cheesy
full member
August 30, 2018, 01:22:20 PM
Takva tema vec postoji kod "komsija" https://bitcointalksearch.org/topic/zbirni-topic-za-davanje-merita-za-kvalitetne-postove-i-za-korisne-informacije-4265795
S obzirom da smo malobrojna zajednica, nema smisla otvarati novu temu koja ce sluziti istoj svrsi. Potrudi se da napises kvalitetan post i predlozi za dobijanje merita. Do sada nije bilo problema i svi koji su zasluzili su bili nagradjeni.
full member
August 30, 2018, 05:47:04 AM
Ne znam da li glupo da pitam ili bilo sta ali pratim nekoliko tema veoma dobrih i distribuciji merita. Tema je dosta dobra ima i tabelarni i graficki prikaz. Po onome sto sam video prednjace da se najvise deli merit u localnim postovima ili altcoin section. Ove dve prednjace u svemu i najvise u tome idu u prilog, ima i u diskusijama uopsteno o bitcoinu i u marketplacu ali ove dve najvise.

Mozda bi mogli nedeljno nesto da organizujemo i da mozda nekima dajemo neki merit ako je zasluzio ili ne.
newbie
Activity: 22
Merit: 0
August 27, 2018, 05:40:04 AM
Imam problem jedan. Treba da prevedem dva teksta (bounty i ann) za neku kampanju. E sad nije mi jasno u kojoj sekciji toj to da pravim i pisem. Pa samo neko da me uputi koje vec radio?
Možda je odgovor već zakasnio, ali nisi naveo na koji jezik želiš da prevodiš.
Ako prevedeš na Srpski onda je bolje da staviš u Hrvatsku sekciju, jer ima nešto više posećenost, a i postoji posebna sekcija za altcoine https://bitcointalk.org/index.php?board=221.0
newbie
Activity: 7
Merit: 3
August 27, 2018, 04:49:25 AM
Podneo sam zahtev i za prevod Electrum BTC novčanika (https://electrum.org/). Ako odobre, prevod će biti gotov sredinom septembra.
newbie
Activity: 7
Merit: 3
August 27, 2018, 04:20:50 AM
Za one koji ulažu u IOTA, pre nekoliko dana je objavljena dugo očekivana desktop verzija Trinity novčanika za Mac i Windows: https://trinity.iota.org/

Sada im je prioritet podrška za Ledger Nano S i integracija sa novim novčanikom; trebalo bi da bude gotovo jako brzo, alfa testiranje traje već duže vreme i kod je poslat Ledger timu na proveru.

Sinoć sam počeo da radim na lokalizaciji Trinity novčanika na srpski, već sam na ~30%, pa će uskoro biti dostupna verzija i na našem jeziku. Za razliku od prošlih novčanika zbog kojih je IOTA trpela neviđeni FUD, ovaj novčanik pamti stanje i automatski obnavlja stanje nakon snapshot-a, reattachment više nije neophodan. Pored toga, dostupna je dvofaktorska autentifikacija, enkripcija seed lozinke, biometrijska autentifikacija, itd.

Btw, ako neko ima ideju o promovisanju kriptovaluta u Srbiji, javite mi. Nisam programer, ali pomogao bih kako god mogu, preko prezentacija, pisanja blogova, održavanja skupova, itd. Svakako je pametnije da uradimo nešto korisno nego da gledamo u grafikone po ceo dan, posebno tokom bear marketa.

full member
August 11, 2018, 06:51:46 PM
Pa ako je prevod na srpski jezik, onda i nemas neki izbor jer postoji samo jedna zvanicna tema. Jeste malo nezgodno, ali tako je kako je.
full member
Activity: 560
Merit: 100
August 11, 2018, 10:09:55 AM
Imam problem jedan. Treba da prevedem dva teksta (bounty i ann) za neku kampanju. E sad nije mi jasno u kojoj sekciji toj to da pravim i pisem. Pa samo neko da me uputi koje vec radio?
jr. member
Activity: 275
Merit: 7
August 06, 2018, 04:30:36 PM
Ljudi, ko je zainteresovan za Safex a ne moze da cita BluePaper, izasla je i audio verzija: https://youtu.be/WyOISKDSUfc
member
Activity: 250
Merit: 14
August 06, 2018, 07:43:29 AM
Minexcoin ima svoju banku u ofsor zoni,  pravnu pricu je odradio PriceWaterhouseCooper pricamo o firmi iz Londona sa profitom od 37 milijardi samo u 2017.

Druga stvar niko ne moze da dokaze odakle fond salje pare, da li je to kripto,  kockanje,  frilans poslovi itd. Jer bice opcija da fijatom punis karticu,  znaci ne moras samo kriptom. VISA ne banuje kreditne kartice,  sta njih briga cime ti placas kredit,  njih interesuje jel imas kes ili nemas da pokrijes transakciji.  Takodje kartice bi bile i ranije ali englezi nisu dali dozvolu jer hice pravno da se zastite od kopija koje slede.  Ogroman novac je u ovome kao i reputacija jer su svesni monopola koji ce imat

Uostalom nema sta da te ubedjujem,  sve ce se brzo videti.  Znam i za Monaco i Tent i Wirex i Revolt da ne idem dalje,  svi su padali na isti fazon.

Da mi je do reklame ja bi ti reko kupi mnx jer kad kartica proradi bice boom sa cenom sigurno,  ali to je vec spekulacija.  Kartica ce 100% radit i nece bit banovana. Nece kompanija sa takvom reputacijom da rizikuje sa nekim minexom da nisu sigurni da nece imat debelu korist
newbie
Activity: 134
Merit: 0
August 06, 2018, 06:04:58 AM
Ako se dobro secam ja sam se jos odavno prijavio za Monaco card, mozete i vi, ne znam kada i da li ce da profunkcionise, javljam ako bude nesto.
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
August 06, 2018, 05:05:34 AM
Standard te kosta 2 mnx ako je platis do 17.08. Dobices 20% nazad kad ti stigne kartica.  Limit ti je 200$ dnevno odnosno 2000$ mesecno.

Gold kosta 5 mnx isto ima popust ali je caka da kod ove kartice moras zakljucat 50 mnx i ne smes ih trosit da bi imao limite 1000$ dnevno,  5000$ mesecno.  Onog treba kad odlucis potrosit zakljucanih 50 mnx onda ti kartica iz gold prelazi u standard.

Zakljucavanjem se smanjuje broj koina na menjacnici i obezbedjuje stabilnost cene njihovog koina.  Pored njihovog minexcoina na kartici ce moci da se koristi btc i eth za pocetak,  vremenom ce verovatno biti jos koina.

Ako si sitni miner ili trader i dosta ti 2000$ mesecno onda ti je standard sasvim ok jer ne moras nista zakljucavat. Kyc  je vec poceo,  za prve porucioce isporuka kartica je pocetkom septembra. Kad bude fizickog dokaza da kartica sljaka onda ce biti navala i verovatno ce se duze cekat. Ali kao sto rekoh tvoji koini su na balansu u japanu,  kad provuces karticu VISA te vidi kao kreditnog kupca i ne moze da ti banuje kartu, istog momenta fond prodaje tvoje koine u vrednosti kesa koji si koristio na bankomatu ili pos terminalu i salje kes da pokrije tu kreditnu kupovinu.

To ti je razlika izmedju njih i svih ostalih.  Oni imaju debitnu kamufliranu u kreditnu,  dok ostali imaju klasicne debitne.  Mali minus su skuplje kartice zbog zakljucavanja ali vec imas likove koji hoce kartice jer izbegavaju zezanje sa poreskom.  Da be pricam da imam tri drugara koji su narucili gold zbog online kladjenja jer im je Skrill i Neteller ukinuo svoje kartice,  ovo im je idealno da se ne zezaju sa bankama u Srbiji  

"VISA te vidi kao kreditnog kupca i ne moze da ti banuje kartu"...

Tu se ne slazem. Jedan njihov vizin birokrata pogleda kako se sajt reklamira i malo pretrazi internet i vidi da se koristi kripto i banuje celu kompaniju kaja izdaje karticu. Zivi bili pa videli ako banuju sta onda?

Ja cu da narucim jednu karticu preko tvog referal koda, ali cisto citao sam ovakve stavke pre na forumu i gomila ispadne neistinita 6 meseci kasnije. Jako je tesko reci istunu ako je u pitanju buducnost.
member
Activity: 250
Merit: 14
August 06, 2018, 04:18:13 AM
Standard te kosta 2 mnx ako je platis do 17.08. Dobices 20% nazad kad ti stigne kartica.  Limit ti je 200$ dnevno odnosno 2000$ mesecno.

Gold kosta 5 mnx isto ima popust ali je caka da kod ove kartice moras zakljucat 50 mnx i ne smes ih trosit da bi imao limite 1000$ dnevno,  5000$ mesecno.  Onog treba kad odlucis potrosit zakljucanih 50 mnx onda ti kartica iz gold prelazi u standard.

Zakljucavanjem se smanjuje broj koina na menjacnici i obezbedjuje stabilnost cene njihovog koina.  Pored njihovog minexcoina na kartici ce moci da se koristi btc i eth za pocetak,  vremenom ce verovatno biti jos koina.

Ako si sitni miner ili trader i dosta ti 2000$ mesecno onda ti je standard sasvim ok jer ne moras nista zakljucavat. Kyc  je vec poceo,  za prve porucioce isporuka kartica je pocetkom septembra. Kad bude fizickog dokaza da kartica sljaka onda ce biti navala i verovatno ce se duze cekat. Ali kao sto rekoh tvoji koini su na balansu u japanu,  kad provuces karticu VISA te vidi kao kreditnog kupca i ne moze da ti banuje kartu, istog momenta fond prodaje tvoje koine u vrednosti kesa koji si koristio na bankomatu ili pos terminalu i salje kes da pokrije tu kreditnu kupovinu.

To ti je razlika izmedju njih i svih ostalih.  Oni imaju debitnu kamufliranu u kreditnu,  dok ostali imaju klasicne debitne.  Mali minus su skuplje kartice zbog zakljucavanja ali vec imas likove koji hoce kartice jer izbegavaju zezanje sa poreskom.  Da be pricam da imam tri drugara koji su narucili gold zbog online kladjenja jer im je Skrill i Neteller ukinuo svoje kartice,  ovo im je idealno da se ne zezaju sa bankama u Srbiji 
sr. member
Activity: 686
Merit: 251
I'm investigating Crypto Projects
August 06, 2018, 01:10:26 AM
Eto ti je u potpisu,  piso sam vec gore zasto nece biti banovana,  iscitaj postove gore na ovoj temi

Koju od 4 karte preporucujes vidim ima 4 (starndard, gole ...)...?
Pages:
Jump to: