Vidim da me ne razumete. Ne želim da trgujem.
Da li je neko pročitao ovaj članak?
https://kriptosvet.info/2017/bitfinex-margina-kako-zaraditi-dodatno/Želim da u bear period dajem kripto na kamatu da to tako nazovem. Meni 5% u vreme kada većina valuta pada deluje kao dobro rešenje.
1. Gde je to najlakše izvesti?
Registrovan sam na Cex, Cryptopia, Binance, Bittrex... registrovao sam se i na bitfinexu ali mi je previše da withdraw bude 10k.
Dajte neku ideju, ili mi objasnite da grešim.
Da ponovim, ne želim da trgujem u pravom smislu, želim da dajem kripto na kamatu. Gde je to najlakše/najisplativije?
Ne kapirate coveka, nece da daje dolare i evre na pozajmicu, nece da kupuje shitcoine koji navodno daju neki profit na stalking jer racuna koliko god dobio altcoin-a mesecno njihov potencijalni _pad_ izrazen u BTC bice veci nego novi dobijeni coini. Na primer, ako kupi 200 XXX coina, i na stalking sledeceg meseca ima 210 XXX coina tih 210 mogu u US$ da vrede vise ali izrazeni u BTC da vrede manje nego onih 200 XXX koje je imao.
Da odgovorim na pitanje: Ne mozes to da uradis ni na jednoj berzi koju si naveo da si registrovan. Mozes od vecih berzi na Bitfinex, Bitmex ili Poloniex, pozajmljujes BTC ljudima koji se klada da ce BTC da padne (shorting) sa leverage (koeficijentom mnozenja) i berza brine da ce oni da ti vrate tvoje BTC sa kamatom sledeceg meseca. Oni nece da kupe BTC, posto su ubedjeni da ce da padne, nego daju svoje US$ i EUR kao zalog da pozajme tudje BTC da se kockaju na pad cene sa sa njima. Ukoliko dodje do skoka cene berza autoamtski pokupi njihove US$ i kupi BTC da vrati tebi kao sto ste ugovorili. Nema fiksne propisane kamate u BTC nego nudis svoje BTC sa kamatom koju ti odredis potencijalnim pozajmljivacima, pa ko ponudi najmanju kamatu od njega ce da uzmu. Kamate u ovom trenutku nisu ni blizu 5% mesecno koju si naveo, ali kamata zavisi od trenda u kom se BTC nalazi, ne znaci da ako BTC skoci u buducnosti nece biti kockara koji su sigurni da mora opet ubrzo da padne i toliko su ubedjeni u to i voljni da zarade na svojoj proceni da su spremni da plate vecu kamatu od trenutne najnize. Jedina opasnost koju imas je da ce berza koju odaberes da propadne kao MtGox i tvoji BTC odu sa berzom, tako da moras da procenis da li ti se rizik da posaljes BTC na berzu isplati u odnosu na kamatu koju mozes da dobijes.