Evet, her zamanki gibi yeni bir proje ve forumlarda bu girişimcilere sallayan, başarılarına inanamayan, çekemeyen ve salak saçma suçlamalar yapan tipler. Bu işler böyledir, ICO'larda da olur. Yeni bir ICO açılır, çok fazla para toplanır ve sonra hakkında bir sürü scam threadi açılır, amansızca FUD yayılır. Ama ICO scam değildir, başarılı olacaktır...
Bu borsayı hayatımda duymadım, bugün bitcointalk türkçe bölümünde yazılan bir post sonucunda haberim oldu. Şimdi yarım saatir okuyorum. Borsa hakkında yapılan bütün suçlamaları falan görünce ben de bir araştırayım dedim. İlk izlenimlerimi yazıyorum.
Şimdi ilk olarak bu borsa Paribu, BTCTurk ve Cex.io gibi borsalar ile karşılaştırılmış.
Paribu ve BTCTurk sadece Bitcoin/TL alım satımını sağlıyor. Cex.io Bitcoin, Ethereum, Ripple ve USD'nin birbirleriyle alım satımını sağlıyor. Sistemkoin ise Bitcoin, Ethereum, Ripple, LTC dahil tam
34 tane coinin hem türk lirasıyla, hem de bitcoin ve ethereum ile alım satımını sağlıyor. Bu Paribu'nun sunduğu hizmetin 17 katı, Cex.io'nun 8 katı demek. Piyasada bu kadar geniş hizmeti sunan başka bir borsa yok. Düşük hacimli altcoinleri bitcoin'e çevirmeden direk fiat karşılığında satmak çok cazip bir hizmet. Adamlar kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmış. Dolayısıyla bu borsanın bu kadar büyük bir hacme sahip olması, iddia ettikleri gibi 54 farklı ülkeden kullanıcıları bulunması inanılmaz bir şey değil. Gayet normal.
İkinci olarak, "sitede hareket olmadığı", alım satımların uzun süre beklediğinden bahsedenler olmuş. Bunlara aslında açıklama da yapmamak lazım. Arkadaşım marketin altında fiyat girmişsin, alımım doldurulmuyor diye ağlıyorsun. Başka borsada beklemeyeceğini mi zannediyorsun. (Ha tabi hızlı alma seçeneği vardır sen koyarsın paranı o anda fiyat ne kadarsa ne kadar yükselse de sike sike satışını yapar sana.)
Benim market fiyatından alım girip 1 gün beklediğim oldu. Yine de alamadım alım fiyatını yukarı çekmek zorunda kaldım market yükseldi geri düşmedi çünkü. Alım duvarı, satım duvarı denen şeyler var ekonomiden anlamıyorsunuz geliyor burada yazıyorsunuz. Bu iş sende bitmiyor karşıda bir de senin gibi satış yapan insanlar var.
Telegram'dan yazınca dalgalanma oluyormuş sahte hacim varmış.
Gerizekalı kardeşim. Adam borsada yapılan alım satımlardan komisyon kesiyor da para kazanıyor. Adam sahte dalgalanma yaratmak istese kendisi satar sana komisyonunu da düşer.
Ha adam kendisi satış yapmamış mıdır yapmıştır. Zaten yeni borsa açmak istediğin zaman para döndürmek için ortaya bir sermaye koyman lazım oradan müşteri çekip sonra müşterilere bırakman lazım bu her borsanın yaptığı bir şey. İlk gelen müşteri kimden alacak Bitcoinini satıcısı olmadığı zaman?
Zaten anladığım kadarıyla coinmarketcap'e şikayet verilmiş ama borsa hala silinmemiş. Coinmarketcap sitede bir güvensizlik görürse direk kaldırır zaten siz hiç merak etmeyin
. Bir ay geçer de bir şey olmamazsa site temizdir sıkıntı yoktur. Coinmarketcapi kandırmak kolay sahte url atıyorsun vs. vs. diyen arkadaşlar sizde bir borsa açın böyle milleti dolandırın madem?
Borsadaki bitcoin fiyat farkından bahseden de olmuş. 100-500TL'lik fark küçük alımlarda zaten fark etmiyor. Dünyadaki bütün borsalarda böyle küçük oynamalar olur. Çok istiyorsan piyasadaki bütün borsalarda hesap açacaksın o an en düşüğü nerede bulursan oradan alacaksın. Bu hareketin de saçma olduğunu söylemeye gerek var mı? Zaten o kadarlık farkın senin alımını etkilemeyeceğinin hesabını yapamıyorsan ne halin varsa gör.
Hesabımı şimdi açtım yakın zamanda deneme için bir para yatırırım, nedir ne değildir bakarım, izlenimlerimi de paylaşırım.
Edit 1: Arkadaşlar sitede dolar, euro ve USDT marketleri de açılmış. Adamlar zaten çoktan uluslararası bir borsa olmuşlar siz neyin sahte hacminden bahsediyorsunuz?