Pages:
Author

Topic: Sizce Dolardaki Yükseliş Sürer Mi? - page 17. (Read 2140 times)

newbie
Activity: 159
Merit: 0
Dolar dan daha da ileri bir fiyat bekliyorum çünkü düşmesi için hiç bir sebep yok zaten savaş gerilimi var dünya piyasalarında Türkiye hepten sıkıntılı ekonomisi neredeyse direnç yapabileceği hiç bir ekonomik aracı kalmadı/işe yaramıyor.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
Ara ara duzelmeler icin dusecektir ve sonuc olarak en az 5 6 dolara kadar cikacaktir.
newbie
Activity: 196
Umarim secimden sonra biraz daha durulacaktir. 4 un altina cekmek cok zor ama 4.5u gecmesi engellenebilir.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
doların ateşini 5 TL'ye gelmesi de kesmeyecek. az kaldı göreceksiniz. ekonomimiz gelişmiş ülke seviyelerine göre geride. yıllık şu kadar büyüdük haberlerini takan yok. Bist rekor kırarken eskiden dolar yerin dibine geçerdi. 1.40 TL olduğu tarihleri hatırlarım. bu fiyatta MB. döviz alım ihalesi açmıştı. o andan itibaren bir daha iflah olmadı dolar. 1.40'ı o tarihten beri bir daha görmedi.
jr. member
Activity: 238
5e kadar durmaz hocam bu yukselis. Kotu bir durum ama olacak olan bu.
newbie
Activity: 252
Benim kanaatine göre doların yükselişi sürecek şöyleki ekonomimizin gidişatı iyiye gitmiyor piyasalarda bir belirsizlik var bu belirsizlik düzenlene kadar dolar yükselmeye devam edcektir.
member
Activity: 448
Merit: 89
Full Stack Engineer
Secimden sonra daha yavas bir yukselis ya da dusus bile olabilir bence. Ekonomimiz daha iyi bir hal alacaktir.
Ahahahahah hiç güleceğim yoktu. Ekonomi mi kalmış...
full member
Activity: 616
Merit: 100
Doların ufak tefek hamleler sonrası yaşanan cılız düşüşler haricinde pek de gerilemeye niyeti yok gibi duruyor. İlerleyen süreçte enflasyon ve cari açığın da etkisiyle daha da yükseleceğe benziyor.
newbie
Activity: 135
En azından seçime kadar daha çok artar.
member
Merit: 10
Yav dolarin dustugu hangi donemde gorulmus ki. Dolar bu cikar daha cok cikar.
newbie
Activity: 210
Surer kardesim hic birsey durduramaz bana kalirsa. Imkan olsa simdiye kadar yapilirdi. Simdiden sonra zor.
jr. member
Secimden sonra daha yavas bir yukselis ya da dusus bile olabilir bence. Ekonomimiz daha iyi bir hal alacaktir.
member
Activity: 252
Varlık barışı ile dolara bir dur dendi lakin bu ne kadar işe yarar neler yapabilir bilmiyorum. O yüzden çok fazla birşey diyemiyorum bu konu hakkında.
newbie
Activity: 112
Seçimlere kadar ülkedeki belirsizlik sürecek bu da TL'den kaçış demek. Dolar endeksi de iyi durumda haliyle 5 doğru serbes düşüşe geçtik
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Seçime kadar 5 liranın altında tutabilecekler mi çok merak etmeye başladım. Doların ateşini söndürecek hiçbir yöntem bulunmuyor şu anda. Seçim sonrası ülke normalleşmeye giderse belki o zaman durur.
member
Activity: 294
Temennimiz surmemesi yönünde lakin hala bir hamle yok gibi. En son merkez bankası elindeki dövizleri çıkartmıştı. Ufak bir su serpti ama yeniden yükselişe geçti.
member
Activity: 322
Merit: 16
Devlet seçim hevesini bırakıp konuya bakarsa dolarla fazla sorunumuz olmaz gibi. Bundan daha fazla sorunumuz yani. Zaten doların 3.5 olması bile dağ gibi bir sorun orasi ayrı bir konu.

Özellikle yakından takip ettiğim elektrik santralleri konusunda bile devlet elektriğin %65ini özel sektörden alıyor. Bu anlaşmalar da dolar kuru üzerinden fiyatlandirilinca ciddi zararlara neden oluyor. Asıl sorun şu Türk bir girişimci Türkiye'de Türk malı ile GES kuruyor ve parasını dolar olarak alıyor. Smiley
sr. member
Activity: 617
Merit: 250
Dolardaki yükselişi kısa vadeli çözümlerle baskılıyorlar ve biraz düşürüyorlar fakat kaynaklar tükenmiş görünüyor. Doları daha ne kadar baskılayabilecekleri muamma, yükselmesi kaçınılmaz görünüyor.
newbie
Activity: 83
Hem önlem alınmıyor hem de hızlı ve değişken kararlar alınıyor. Sonra daha önümüzde seçim süreci var. Sonrası da önemli sonuçta ülkemizde ilk kez denenecek bir sistem bir anda stabiliteyi sağlamak zor olacak bu da belirsizliği daha da arttıracak
newbie
Activity: 182
Cok fazla surer hemde kolay kolay durmaz cunku onlem alinmiyor.
Pages:
Jump to: