Kar se dogaja z etc-jem sploh verjet nemorem, kako so ga lahko tako napumpali, balon pa nikakor ne poči. Sem tudi sam trgoval eth/etc par, da sem naredil nekaj dodatnih ethrov, procentualno pa dost manj, kot sem izgubil na skupni vrednosti v evrih. Nekateri so pa dobro zaslužili. Dodaten boost je pa dodal še bitfinex, saj so vsi vložili v etc, da nebi izgubili, ko je šel bitcoin včeraj v nosedive. Bo pa pomoje etc kmalu propadel, saj bo po "pumpu" postal nezanimiv, nekega razvoja pa tudi nebo imel. Nasprotno se bo ethereum razvijal s svetlobno hitrostjo. VBRio je začel uporabljati ethereum za zapis izvoza lesa iz Brazilije. Prav tako bo ta teden Xaurum (Slovenski projekt, podoben digixu, ki veže kriptovaluto na zlato. Princip naj bi bil drugačen od digixa, vendar se še nisem seznanil s tem, saj sem prejšnji teden šele izvedel za ta projekt čeprav je na sceni že eno leto.) končal s tranzicijo na ethereum blockchain, kar bo eden izmed prvih pravih projektov na tej platformi. Vitalik je objavil 3s pos (50-100 tps), kar je izjemna novica, vendar trg ni reagiral ravno pozitivno zaradi drugih stvari. Približuje se Devcon2, z njim pa tudi predstavitev velikih projektov. Menim, da je res že čas, da izide dober projekt in se s tem pokaže uporabnost ethereuma. S tem bo pa tudi ether dobil pomen, kot "gorivo" platforme, zaenkrat je samo špekulativni kovanec. Upam, da se bo to zgodilo že ta teden z Xaurum-om. Najraje bi pozabil na vse za pol leta, da se nebi obremenjeval s ceno, ampak se bojim da bi zamudil kakšno dobro priložnost za povečanje števila ethrov, na koncu jih bom pa še izgubil
Nevem kako vidite vi, ampak celotna vrednost ethereuma je zaenkrat okoli 1mrd$, kar je v primerjavi z ogromnimi podjetji manj kot 1%, kar pomeni, da se vrednost lahko poveča še vsaj za stokrat pa bo vrednost zgolj 100mrd$ (apple in google okoli 400mrd$). Bi blo prav lepo, če bi se to zgodilo, ampak bi sam verjetno že prodal pri okoli 20ih milijardah
Kar se pa tiče bitfinexa, lahko rečem samo to, da imam res ogromno srečo v teh 3 letih odkar trgujem s kriptovalutami:
-Trgoval sem darkcoine na c-cexu, kjer je hacker ukradel darkcoine, ampak sem jih dosti hitro prenesel na svojo denarnico, tako da nisem izgubil nič
-Prav tako sem trgoval darkcoine potem na mintpalu, kjer sem prenesel darkcoine na drugo menjalnico 1 teden preden je šla v rit cela menjalnica
-Potem sem trgoval na cryptsy-ju, kjer sem ponovno 2 tedna pred "hack"-om prenesel vse na bitstamp
-Trgoval na bitstampu, ko so jim ukradli 8k bitcoinov. Na srečo je bitstamp pokril vso to škodo sam
-Vložil v TheDao, vsi vemo kaj je bilo, na srečo dobil ethre nazaj
-Zadnji mesec trgoval malo na bitfinexu in 1 teden nazaj prenesel vse iz njega, včeraj pa hack, tako da sem ponovno odnesel celo kožo.