Pages:
Author

Topic: İsminiz İle Başlayan Bitcoin Adresi Üretme! [Video] - page 4. (Read 29591 times)

sr. member
Activity: 340
Merit: 278
BIP16'da tanımlanan "Pay to script hash (P2SH)" kullanan adresler 3 rakamı ile başlıyor. Şu iki makalede konu ile ilgili epey bilgi var:

https://www.blokzinciri.org/yazi/matematik-tabanli-para-birimleri-ve-kriptografi/
https://www.blokzinciri.org/yazi/sifreleme-kriptografi-hakkinda-temel-bilgiler/
hero member
Activity: 896
Merit: 519
Güvenlik sorunu değil başlı başına hırsızlık olur. Süper bilgisayarı olan varsa durmasın hemen başlasın.  Cheesy Süper bilgisayarların gelişimi sadece bitcoin için değil şifreleme sistemi bulunan tüm yapılar için tehlike arz ediyor. Yeni algoritmalar yazılır yeni kripto teknolojisine geçiş yapılır tabii eğer bunlar gerçekleşene kadar bitcoin ayakta kalırsa.
sr. member
Activity: 506
Merit: 251
Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bu konuda kalıma takılan bir durum var :

richlistteki zengin bir cüzdan adresinin tamamını vanitygen e yazsak, pcnin de quantum olduğunu varsaysak, o adresin keyini hesaplayamaz mı?

Bildiğim kadarıyla böyle bir hesaplama söz konusu olmuyor, hesaplama değil rastgele adres üretilmekte yani işin içinde şifre çözme gibi durum yok.
Private key ile adres üretiliyor ama adres ile private key'e dönemiyoruz. Çift taraflı bir işlem olanaksız.
Detayları aklımda kalmadı şifreleme teknolojisine daha önce galiba Çakır değinmişti.

Biz vanitygen e hesabımız şu şekilde başlasın diye bir başlangıç karakter serisi veriyoruz. Program ise verdiğimiz karakterler ile başlayan bir hesap ve pri key üretiyor.

Pcnin çok ileri seviye bir alet olduğunu var sayarsak programa adresin ilk karakterleri yerine tamamını vererek keyi bulmasını umabiliriz diye düşünüyorum. Eğer yanlış düşünmüyor isem ileriki yıllarda bu büyük bir güvenlik sorunu anlamına gelir.

Aynı şey benimde aklımdan geçiyordu  Grin
newbie
Activity: 22
Merit: 0
Video için teşekkürler, en kısa zamanda üretim profile ekliyeceğim adresi
full member
Activity: 405
Merit: 104

richlistteki zengin bir cüzdan adresinin tamamını vanitygen e yazsak, pcnin de quantum olduğunu varsaysak, o adresin keyini hesaplayamaz mı?

Bildiğim kadarıyla böyle bir hesaplama söz konusu olmuyor, hesaplama değil rastgele adres üretilmekte yani işin içinde şifre çözme gibi durum yok.
Private key ile adres üretiliyor ama adres ile private key'e dönemiyoruz. Çift taraflı bir işlem olanaksız.
Detayları aklımda kalmadı şifreleme teknolojisine daha önce galiba Çakır değinmişti.

Biz vanitygen e hesabımız şu şekilde başlasın diye bir başlangıç karakter serisi veriyoruz. Program ise verdiğimiz karakterler ile başlayan bir hesap ve pri key üretiyor.

Pcnin çok ileri seviye bir alet olduğunu var sayarsak programa adresin ilk karakterleri yerine tamamını vererek keyi bulmasını umabiliriz diye düşünüyorum. Eğer yanlış düşünmüyor isem ileriki yıllarda bu büyük bir güvenlik sorunu anlamına gelir.
hero member

jr. member
Activity: 81
Merit: 3
Alp Emeğine sağlık.

Videolarını ilgi ile takip ediyoruz.
full member
Activity: 405
Merit: 104

hero member
İki aynı adresin yani kullanmda olan bir adresi denk getirme olasılığı önemsiz sayılacak kadar çok düşük ihtimallidir. Ancak bundan emin olmak için program uzmanı ve bir matematikçi olunması gerekiyor. Ne programcıyım algoritmadan anlamıyorum ne de bir matematikçiyim dolayısıyla bunun gibi programların ürettiği adresleri kullanmaktan imtina ederim.
hero member
Activity: 756
Merit: 500
İsminiz ile başlayan Bitcoin adresinizi nasıl üretebileceğinizi anlattım Smiley

Örnek : 1ALP91zJrn44HACFtci5KC8XasVp8mUqYM

https://www.youtube.com/watch?v=W9pHmgJt5sg
Segwit sonrası yeni adreslerden de alınabiliyor mu isimli?
Alınıyor. Segwit cüzdan algoritmasını değiştirmediği için hiç bi sorun yaşamazsınız. Hatta bch içinde kullanabilirsiniz.
full member
Activity: 252
Merit: 100
Sureler cok uzun yoksa denerdim
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
İsminiz ile başlayan Bitcoin adresinizi nasıl üretebileceğinizi anlattım Smiley

Örnek : 1ALP91zJrn44HACFtci5KC8XasVp8mUqYM

https://www.youtube.com/watch?v=W9pHmgJt5sg
Segwit sonrası yeni adreslerden de alınabiliyor mu isimli?
newbie
Activity: 9
Merit: 0
Bu programla oluşturduğumuz adresler güvenli midir? Demek istediğim bu kullandığımız private key'ler başka birinin eline geçerse bütün cüzdanları boşaltır, bu keyler nasıl oluşuyor veya daha önce oluşmuş şeyleri mi gösteriyor program bize, sistem hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.
sr. member
Activity: 308
Merit: 253
Bu konu ile ilgili şu konuya bakılabilir.

Elbette burada zaman ilerledikçe(yani mecburen!) zaman bağlı üretim göz ardı edilmiştir. Sadece mesela yani babındadır!

Toplamda kaç adet adres üretilebilir ?
https://bitcointalksearch.org/topic/m.20128660
legendary
Activity: 1020
Merit: 1027
kırmak değil de denk gelemezmi asıl soru bu

Denk gelmesi mümkün değil.
full member
Activity: 616
Merit: 118
kırmak değil de denk gelemezmi asıl soru bu
jr. member
Activity: 110
Merit: 2
Aynı adresi üretmeniz imkansız. Başı aynı olabilir fakat geri kalan kısmının aynı şekilde denk gelmesi imkansız. 1ALP ile başlayan adresimin private key adresini bu şekilde kırmanız mümkün değil.

Bilgilendirme için teşekkürler Alp Bey
legendary
Activity: 1020
Merit: 1027
Aynı adresi üretmeniz imkansız. Başı aynı olabilir fakat geri kalan kısmının aynı şekilde denk gelmesi imkansız. 1ALP ile başlayan adresimin private key adresini bu şekilde kırmanız mümkün değil.
jr. member
Activity: 110
Merit: 2
Bir zahmet bunu da sen deneyip bizimle sonuçlarını paylaşabilirsin. Sonuç olarak denemeden bilemeyiz değil mi. Açıkçası ben bu programla veya başka kişisel yazılmış programlarla algoritmalar ile üretilen adresleri kullanmıyorum.

Neyi kullanıyorsun onu da yazsaydın bi zahmet
hero member
Bir zahmet bunu da sen deneyip bizimle sonuçlarını paylaşabilirsin. Sonuç olarak denemeden bilemeyiz değil mi. Açıkçası ben bu programla veya başka kişisel yazılmış programlarla algoritmalar ile üretilen adresleri kullanmıyorum.
Pages:
Jump to: