To nikada nije bilo lakše, samo moraš imati kronični nedostatak kičme i glupirati se kako bi 'dokazao' nešto.
Jedini spas za čovječanstvo je oduzeti pravo glasa svima koji bi ikad glasali za Pernara i slične. Ajde zamislite malo - kako bi izgledalo da neki Pernar sutra dođe na vlast? Otprilike kao da netko vama da da sutra preuzmete Apple.
Ne, nije Hrvatska Apple, samo je jako lako pametovati sa strane i ničim ne pridonositi a jako teško nešto pošteno napraviti.
Pernar bi napravio što točno? Napustio EU? Prestao vraćati javni dug? Rekao 'ne' bankama (kojima smo dužni do grla) i ukinuo Crkvu (koja btw posjeduje toliko zemlje da joj trenutno ne možeš pristupiti tako)? Napravio bi drek, sjeo bi u fotelju, radio isto što i ovi prije njega samo vjerojatno 20x lošije od najgoreg HDZ-a i posrao se na glavu svima koji bi od njega očekivali nešto drugo.
Probudite se jebo vas, kakav Pernar. Kretenoid ne zna kako se računa porez i odbija pretporez a on bi u rat s bankama? Majko kristova, i on i njegovi degenerici imaju 10% podrške??
Ma, zaslužujemo sve što dobijemo. Sve. I gore od toga.
Moje mišljenje je da je poštena budala na vlasti bolja od pametnog lopova...problem je naravno što dok netko ne dobije vlast, u stvari i ne znamo kakav je...ali ne vidim
kako neko, bilo ko, može biti gori od HDZSDP-a
Nitko nije gori od njih ali samo zato jer je to (skoro) nemoguće. I to je upravo razlog zbog kojeg sam odlučio ne izlaziti više na izbore. Ni europske, ni predsjedničke, ni parlamentarne, ni lokalne (čovječe, nisam ni znao da ih imamo toliko dok ih nisam nabrojao). Svim su puna usta lijepih riječi i obećanja dok su u oporbi i predizbornoj kampanji, a kad dođu na vlast ne mogu, ne žele ili ne znaju napraviti ništa što bi pokrenulo ovo mrtvilo od našeg gospodarstva. I ne da ne idem na izbore iz revolta. Ne idem na izbore jer stvarno, ali stvarno ne znam kome dati svoj glas. A tih pola sata koje potrošim na glasovanje radije potrošim sjedeći na WC školjki - ispadne produktivnije
Slažem se da je vlast loša ali nikada se ništa neće promijeniti ako ćemo i dalje tako razmišljati.
To onda znači da će na izbore izlaziti samo oni koji imaju koristi od trenutne situacije, državn i javni službenici, primatelji braniteljskih mirovina.. a zna se kome idu njihovi glasovi.
Ako ''tiha većina'' neće glasovati, zbog razočaranja politikom i jer ne vjeruje da su promijene moguće, tada se nikada ništa neće ni promijeniti.
Ja ipak mislim da još uvijek ima sposobnih, poštenih i moralnih ljudi, koje HDZ ili SDP nisu i ne mogu ''kupiti'' a mohgu spomenuti dvoje:
- Bivšu predsjenicu Povjerenstva za sprečavanja sukoba interesa- Daliju Orešković
i suca trgovačkog suda Kolakušića, koji je javno prozvao vlast zbog svih nezakonitosti u aferi Agrokor.
I jedno i drugo su mogli ostati tiho, i uživati u privilegijama ali su odabrali boriti se, i zbog toga su sada jako na udaru vlasti.