bu millete deli gibi futbol fanatizmi işlediler. hafta sonları gece 3 lere kadar aptal aptal futbol tartışma programları ... oynat uğurcumlar... ermanlar..kavgalar... vs vs milletin kanına işlediler..millet de dünden razı zaten.
olan oldu
ha ama şu var eskiden dünya kupalarında avrupa şampiyonlar liginde falan baya adımız duyuluyordu... neden ? çünkü futbola siyaset karışmamıştı....
neyse demek istediğim şu
maalesef toplum bu aşılanan futbol manyaklığını hayatın diğer alanlarında da göstermeye başladı..
mesela en büyük belamız olan futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmak...babasının oğlu gibi partisini liderini savunmaya geçmek...günahıyla sevabıyla herşeyini kabul etmek... bu algı yerleşti bi şekilde.
ve bugün ülkenin hali ortada işte
futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutma olayının bir değişik boyutu da coinlerde görünüyor...hastalıklı bir durum. bu forumda yazılanlara bakarak yatırım yapanlara geçmiş olsun
teknik gerekçe ve kaynaklar ile bir coini anlatan yazılar çok çok azınlıkta ...genelde fanatiklerin yazılarını görürsünüz..cümlelerin sonu da genelde inanıyorum umuyorum bekliyorum hede hödö diye biter...niye diye ararsın ama sebebini yazmaz yazamaz kendi de bi haber çünkü duygusal olarak sallamış işte
bunların bi değişik eski sürümü de teknoloji forumlarında bulunur.... nvidia amd intel i falan babasının malı gibi savunur. bu markalardan biri diğerini testlerde geçtiğinde bakın işte gördünüz mü ehe ehe diye kendince sevinir diğer üyelere sen cahilsin bi bok bilmiyorsun sktr git muamelesi çeker
yine bunların farklı bi sürümünü araba forumlarında da görebilirsiniz...
bir diğer evrimleşmiş sürümleri de tv dizilerine müptela olmuş tayfa da görürsünüz. özellikle ev kadınlarını hedef alınsa da son yıllarda çakma mafyavari diziler ile gençler de bu ağa dahil edilmeye çalışılıyor. en son olarak da çakma tarih ve askeriye dizileri gaz almada kullanılıyor
daha alt sürümleri de vardır bunların toplum geneline yayılmış ...mesela aldığı bir ürün ile araba telefon ev veya hizmet ile (thy de bussines uçmak falan
) sınıf atladığnı falan zanneder ..bunu da ispat etmek için instagram gibi salak uygulamalar ile aptal selfieler çekip bakın işte ben buyum mesajı verir sürekli...
hepsi olmasa da genelinin özünde ne var derseniz eziklik duygusunu ve aşağılık takıntısını (kompleks demeyin şuna) bastırma
bunu aşağılamak için değil tespit olarak yazıyorum