Ah be üstadım. O kadar konuşulabilecek bir konu ki bu sorma gitsin.
Ülkemde maalesef insan profillerinde çok sık görebileceğiniz bir durum bu. Benim ki doğru sen yanlışsın. Bunu siyasette çok sık görebiliriz. Örneğin Ak parti çok güzel projeler yapar CHP,MHP karşı çıkar veya CHP çok güzel bir projeyle karşınız çıkar ancak AKP, MHP karşı çıkar. Ben beğenmem ( Parti bazında ) ancak siz Beğenin beğenmeyin HDP çıkar der ki sanal para varmış kardeşim buna ülkece bakışımız nedir ? soru önergesi reddedilir cevap dahi verilmez.MHP çıkar bir konuda bir şey söyler işine gelmeyenler reddeder işine gelenler de çıkar ilişkisi sonucunda destekler yada desteklemez.
CHP yıllardır 3600 ek gösterge için meclise yazı gönderir AKP reddeder. Sonra seçim zamanı gelir ben size 3600 vereceğim der. Madem öyle kardeşim, önüne kanun teklifi geldiğinde neden sesin çıkmaz?
MHP çıkar af teklifinde bulunur , diğerleri işine geldiğinde kabul işine gelmediğinde red eder.
AKP çıkar savunma sistemi yapmak mill tüfek yapmak terörü bitirmek için kanun tekliflerinde bulunur , diğerlerinin hiç işine gelmez reddeder. Ülkemde siyasette en fazla karşılaşılan bu durum neden mi? Çünkü herkes kendi bildiğini doğru iddaa eder. biri çıkıp demez ki yahu kardeşim bu ülkede terör sorunu var adam bunu bitireceğim diyor gelin destek verelim. Yada örneğin hastane sorunu ele alınır yada emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışma olur önce bunu kim dillendirmiş ona bakılır hükümet dışındansa reddedilir.
Zaten ülkecek gelişmememizin önündeki en büyük engellerden birisi bu değil mi? Herkesin kendi bildiğini ölümüne savunması, doğruya doğru yanlışa yanlış diyememesi...
Ayrıca referans pardon dilim sürçtü torpil sistemi de sistemi yozlaştıran şeylerden birisi değil midir? Adam aşçılık mezunu gidiyor rütbeli asker polis oluyor , diğer taraftan aynı sınavta türkiye de dereceye girmiş 10 yıllık asker polis rütbe takamıyor vs vs. Adam muhasebe mezunu kriminal de çalışıyor , Kimyagerler biyologlar nizamiyelerde nöbet tutuyorlar. Göç idarelerinde dil bilmez memurlar çalışıyor tonlarca dışarıda ingilizce, arapça , almanca bilen kardeşlerimiz en fazla rehberlik yada garsonluk yapıyor.
Sistem baştan yanlış. EOS yada ETH ikileminde takım tutar gibi tutanlara şaşırmamak lazım