Pages:
Author

Topic: Tarımı tamamen bitirmek için son hamle. Kimyevi Gübreye ÖTV!!! - page 3. (Read 604 times)

member
Activity: 100
Merit: 10
Ortada tarım kalmadiki Anadolumuz bize yetmez hale geldi samanı bile ithal ediyoruz yazıklar olsun bizeki hala sesimizi çıkartamıyoruz
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Konuya umarım zaytung haberidir diye girdim sonra konunun gileri tarafından açıldığını kaynağında sözcü olduğunu görünce canlar sıkıldı .

adım yakında muhalefet diye çıkacak zaten 
bazı canımı sıkan gelişmeleri yenilikleri buraya taşıyorum sadece. canımız sıkılıyor ama elden ne gelir.
member
Activity: 252
Merit: 11
konuştuğum bir çok çiftçi halinden memnun her zamanki gibi...  Huh

valla halinden memnunsa biz niye üzülüyoruz bize ucuzdan verilsin ozaman meyve sebze. biz bu eti rahat rahat yiyelim ozaman.
sr. member
Activity: 686
Merit: 359
tarim biteli yillar oldu. koyde durmak yerine sehirde asgari ucretle gecinmeye calisiyor insanlar.
member
Activity: 336
Merit: 12
Sen eşşek olmaya devam edersen semer vuran çok olur. Kardeşim bizim için oralarda olanlar. Nedense bizi kul köle köpek koyun gibi görüyor. Ulan itler bize hizmet etmeyip ne boka yararsınız.?
member
Activity: 239
Merit: 14
tarım zaten bitii ki ülkemizde önceden okurken kendi kendine tarımsal anlamda yetebilen ülke olarak öğretiliyordu şimdi ise herşeyi ithal eder olduk ot saman da dahil olmak üzere birçok şey tarımı zaten bitirdiler  Sad
full member
Activity: 630
Merit: 103
gübrenin nesi özel tüketim bu nasıl bir kafadır ya ülkede tarım yok üretim yok hiçbir şey yok hala nelerin peşindesiniz olacak iş değil. insan gerçekten hayret ediyor, ülkede güzel hiçbir şey kalmadı
newbie
Activity: 135
Merit: 0
Devletimizin organik gübrelerin değerlendirilmesi için yaptigi bir icraat diyebiliriz. Yapay gübreler ne kadar çok pahalı olursa çiftçiler hayvan gübrelerini yetmediği yerde kendi gübrelerini kullansınlar diye yapılmıştır. Her zaman negatif hep negatif neden böyle arkadaş Smiley

ülkemizde iyiye giden tek şey mizah herhalde. acınacak halimize gülmeye çalıştıkça mizah duygumuz da gelişti  Smiley

Bundan sonra yapılacak tek şey Ahaberi açıp pollyanacilik oynamak olacaktır. Sen ne dersen de ne kadar bagirirsan bağır. İstanbul üniversitesi meydanlarında binlerce kişi topla onlarca imza kampanyası başlat ve onbinlerce imza topla üstteki ne derse o olur. Hiç birini dinlemez.

ne yazık ki aynen öyle oldu. artık bir kişi söylüyor ve bütün işlemler ona göre düzenleniyor.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
Devletimizin organik gübrelerin değerlendirilmesi için yaptigi bir icraat diyebiliriz. Yapay gübreler ne kadar çok pahalı olursa çiftçiler hayvan gübrelerini yetmediği yerde kendi gübrelerini kullansınlar diye yapılmıştır. Her zaman negatif hep negatif neden böyle arkadaş Smiley

ülkemizde iyiye giden tek şey mizah herhalde. acınacak halimize gülmeye çalıştıkça mizah duygumuz da gelişti  Smiley

Bundan sonra yapılacak tek şey Ahaberi açıp pollyanacilik oynamak olacaktır. Sen ne dersen de ne kadar bagirirsan bağır. İstanbul üniversitesi meydanlarında binlerce kişi topla onlarca imza kampanyası başlat ve onbinlerce imza topla üstteki ne derse o olur. Hiç birini dinlemez.
member
Activity: 60
Merit: 10
kaç tane vergi var bu ükede biliyormusunuz? verginin vergisinin alındığı bir ülkede artık vergi olayını kafaya takmamak lazım.
newbie
Activity: 168

newbie
Activity: 118
Tarım hala bitmedimi ben bitti diye biliyordum Huh
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
tarımı bitirmeleri evet büyük problem ama radikal çözümlerle çözülebilecek problem. tarım konusunda daha büyük problem var ki bu 10 yıl sonra ortaya çıkacak.

devamlı inşaata malzeme pompalamak için değerli toprakların yakınlarında taş ocakları kuruldu. bunların hepsi toprağın verimini bitiriyor. en kaliteli topraklar bile yıllar sonra kullanılmayacak hale dönecek.

yine verimli toprakların ve akarsuların kenarlarında denetlenmeyen fabrikalar kuruluyor. bu toprağı ve suyu zehirliyor. yakın dönemde kanser riski artarken uzun vadede yine toprakta kalıcı hasar doğuracak.

ormanlar bitiriliyor. Bu da ülkenin iklimini geri dönüşü zor bir şekilde çöl iklimine çeviriyor. yıllardır en sıcak yılları görüyoruz bunun sebebini sadece Allah'tan bilmemek gerekiyor. kendimiz ediyoruz.

sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Cidden ülkede tarımı bitirmek için her şey yapılıyor son zamanlarda. Yazık bu ülkeye. Gelecekte durumumuz içler acısı olacak çok da uzak değil bu gelecek maalesef.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
Konuya umarım zaytung haberidir diye girdim sonra konunun gileri tarafından açıldığını kaynağında sözcü olduğunu görünce canlar sıkıldı .
newbie
Activity: 129
son zamanlarda ülkedeki tarımı bitirecek hamlelerin sayısı iyice arttı. çiftçi ve tarım ülkesiyken bu durumlara düştük. yazık
newbie
Activity: 56
çiftci kendi kaderiyle baş başa bırakıldı her umutlarını tükettiler bir yanda mazot bir yanda gübre bir yerde su tohum vergi bir yandan ürettikleri malı satın alan kişiler gelen vuruyor giden vuruyor hesabı.
newbie
Activity: 336
pırlantaya altına ÖTV de almazlar Kadeve de ama ekmekten sudan Elektirikten yoksulun ihtiyacı olan her bir yiyecekten alırlar.
newbie
Activity: 29
Türkiye çoğunluk ile dışa bağımlı olduğu için ve doviz ile aldığımız için en küçük fiyat artışı bize ÖTV KDV vb olarak etki ediyor.
Pages:
Jump to: