Pages:
Author

Topic: Tarımı tamamen bitirmek için son hamle. Kimyevi Gübreye ÖTV!!! - page 5. (Read 604 times)

newbie
Activity: 336
Merit: 0
bizim ülkemizde çiftçinin esnafın vecide işçinin emeklinin yoksulun öğrencinin hiç kimsenin bunların gözünde değerimizin olmadığı kendir.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
tarım en basitidir. bir ülkede daha sağlıklı çalışan bir tarım politikası yoksa onu bile başaramamışsa ne teknoloji üretebilir ne diğerlerini.

tarım bakanı geldiği gün ithalat son bulacak ona göre çalışıyoruz diye gelmişti. geldiği gibi ithalat daha da arttı ve yapılanlarla daha da artacak. kalanlar aç kalacak. anlamıyorlar ama bu köydeki çiftçiler ne yapacak?
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Tarım Türkiye'de çoktan öldü, daha önce de hastaydı ama akp bilerek ve isteyerek tamamen bitirdi. Israrla ve şiddetle ve de önemle Soner Yalçın'ın Saklı Seçilmişler kitabını okumanızı öneriyorum, tabii sinirleriniz kaldırırsa.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Benim olduğum bölgede insanlar çok iyi hatırlıyorum tütün, ayçiçeği allah ne verdiyse ekiyorlardı ve kendilerini geçindiriyorlardı.
Şimdi insanlar sadece üzüm bağına yöneldiler onun da verdiği üç kuruş kara göz dikti demek ki devlet. Anlamak güç..
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
yuh ya. tarım bitti çiftçi kan ağlıyor dedikçe tarımı tamamen katletmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar. ötvden alacağın parayı daha sonra fazlasıyla ödemeyecek misin
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
bundan önce limonataya gelen ötv beni çok şaşırtmıştı şimdi de gübre. yazıklar olsun.
member
Activity: 210
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
resmen rezillik, diyecek laf bulamıyorum, yahu ne hale getirdiler ülkeyi
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
ÖTV :  Özel tüketim vergisi.

Öyle bir ülke düşünün ki pırlanta ve yata ÖTV uygulanmıyor fakat çiftçinin kesinlikle kullanması gereken kimyasal gübreye ötv geliyor.

1 kg başına 93 kuruş ötv getirilecek. bu da gübre fiyatlarına göre bakılırsa ortalama %15-20 arasında oluyor.
Tarım kan kaybediyordu artık son vuruşu yapma vakti gelmiş diye düşündüler herhalde. Tamamen bitirelim.

Bunun çiftçi üstünde mali yükü şu şekilde. yakın arkadaşımın 30 dönümlük üzüm bağı var. geçen yıl toplamda 60tonluk gübre kullanmışlar. Gelen yasa ile yıllık 60bin lira ötv ödemek zorunda kalacaklar bu sadece 30 dönümlük bağ için. 100 dönümlük 200 dönümlük tarlaları olanları siz düşünün artık.

kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/kimyevi-gubreye-ozel-tuketim-vergisi-geldi-2359420/

tarım bakanından troll gibi bir açıklama geldi. "bu ötv çiftçinin üstüne yük olmayacak"  Grin
Pages:
Jump to: