Pozdrav, novi sam tu pa unaprijed isprika ako je slična tema već postojala - nisam uspio naći.
Ideja teme je učiti od onih koji znaju više i naučiti one koji znaju manje crtajući grafove i određujući dobre 'entry pointove' za projekte u koje vjerujete.
Pošto sam tek nedavno ušao u crypto (jeeej, 15.siječnja 2018.), na svojoj koži sam osjetio koliko naglo i kojom brzinom se novci tope. Ponosni sam kupac Linxa na 3800 satoshija, Copica na 2000 satoshija, DubaiCoina na 180.000 satoshija.. Zašto, pitati ćete se. Zato što su Twitter i frendovi koji su nešto duže bili u tome rekli 'ma to ti je sad ili nikad, ovo koliko je sad palo mora se iskoristiti'. Da sam tad znao samo dio toga što znam sada (a zapravo sam tek zagrebao površinu), ne bi nikad uletio u te tradeove i samo me veliki početni gubitak natjerao da krenem učiti i istraživati. Isti taj Twitter pun je HODL savjeta, baš me zanima koliko bi mi vremena trebalo da opet dočekam Linx na 3800 (sad je na 1100) ili Copico na 2000 (sad je 400 i ne, nemojte ga kupit
).
Ovo je zajebana igra, naprijed ćemo samo ako se razvijamo paralelno s njom. Učiti nije teško ali svi trebamo nekakav poticaj. Možda ova tema bude mali 'push' nekome, zapravo je to analiziranje poprilično zabavno. Isto tako se nadam da će neki stariji i iskusniji i meni ukazati na neke stvari i podijeliti i neke svoje savjete. Community može stvarno puno pomoći i svima nam je bolje da dijelimo informacije i savjete.
Samo disclaimer, ova tema je isključivo za učenje, molim vas da navedene prijedloge i analize ne shvaćate kao financijske savjete. Nemam nikakvog iskustva u tome i kriptom se bavim 3 mjeseca, usputno i uz redovan posao. Sve napisano u ovoj temi (od bilo kojeg člana) nije ništa više od špekulacije početnika u kripto svijetu i služi samo za zabavu.Ja sam jučer ponovno ušao u DubaiCoin (DBIX), na 46.000 satoshija. Coin je samo na Cryptopiji, ima jaku podršku Dubaija koji želi što prije implementirati crypto, coin ima jako mali market cap i dugoročno vjerujem u njega. All time low sumnjam da će ponovno dotaknuti, ovo mi izgleda kao accumulation period i ne mislim više čekati. Ako i padne još, spreman sam to istrpiti. Ima nagle spikeove, samo je na jednoj mjenjačnici i FOMO is strong with this one, kao što se i vidi po grafovima.
Ovo je All time prikaz coina:
Lowest low: 25.500 satoshija (0.00025 BTC)
Highest high: 1.940.000 satoshija (0.019 BTC)
Razlog za ulaz (dugoročni trendline):
First resistance: 60.000 (30%ROI) - osobno neću izaći ovdje ukoliko svi ostali indikatori ne budu ukazivali na to, možda eventualno uzeti dio prihoda s manjim dijelom investicije.
Za sad samo trendlineovi, meni osobno za ovaj trade dosta. Inače još koristim RSI, Money flow, Bollinger bands, Ichimoku cloud, EMA i par drugih indikatora, ovdje (trenutno) nisu od velike pomoći.
Ako ima kakvih pitanja/komentara, dobrodošla(i) su.