Şu an için kar oranları oldukça güzel. Özellikle 19 Nisan'a ait olan.
Yatırımı açıklama kısmını dediğin gibi tekrar bir anket düzenleyerek karar verebilirsin.
Benim merak ettiğim;
1. Gün içerisinde aktif olarak kaç saatini bu işe ayırıyorsun? Günün büyük bölümünü ayırıyorsan yöntemi açıklasan bile ben bu forumdaki birçok kişinin
bu yöntemi deneyebileceğini zannetmiyorum. En azından ben öyleyim. Bir de işin içinde tecrübe gerektiren bir durum varsa iş daha da vahim. Ben bu açıdan senin devam etmeni daha çok isterim.
2. Şu an için gördüğüm kadarı ile günde 0.2 BTC civarındaki bir meblağı yatırıyorsun. 2.turda daha çok kişi girmek istediğinde daha yüksek meblağlar kullanarak(örneğin 1 BTC gibi) yine aynı karları elde edebilecek misin? Yoksa yine günlük 0.2 BTC civarı yatırım yapıp sermayeyi daha uzun süremi kullanacaksın? (Bu soruyu ilk yatırıma başladığımızda kaynakların kısıtlı olduğunu ifade etmiş olduğundan dolayı sordum.)
Eğer yatırımı yönlendirme işini yine sen yapacaksan belli bir komisyon alman mantıklı olur. Sonuçta bu iş için ciddi bir emek harcıyorsun.
1. Çok fazla vakit ayırmıyorum. Yarı manuel yarı otomatik bir sistemim var, uyarı gelince ilgileniyorum. Tecrübe şart bazı konularda. Şu ana kadar forumda yazdığım bir çok yazıda aslında bu yaptığım işi parça parça anlattım, tüyolar verdim.
2. Kaynaklar kısıtlı olduğu için eğer 2. turu yapmaya karar verirsek yine 1-2 BTC civarı bir fon toplarım, fazla fon fazla risk demek. Sonuçta yatırımcılara bir garanti vermem gerekiyor ve toplayacağım yatırım batarsa karşılığını ortaya koyabilmem gerekir. Aksi halde böyle bir işi yapmam. Dijital ortamdaki mal varlığım tahminen 3-5 BTC civarı. 1-2 BTC değerinde bu forumda hesaplarım var, bunların yanı sıra "iyi" gelirli adsense, youtube adsense, youtube partner vb varlıklarım mevcut. Fonu büyütmeye karar verirsem teminat olarak onları da ortaya koyarım.
Komisyon olayını şu anlık düşünmüyorum, deneme amaçlı bir yatırım bu, sonucunu ben de merakla bekliyorum.
Bir de itiraf gelsin; dün gece (daha doğrusu bu sabah) yatarken bir iki ayar yapmayı unuttuğum için 0.1 BTC'yi biraz boşa harcadım, boşa giden 0.02 btc civarı olabilirdi halbuki. Yani dün aslında 0.1 BTC harcayıp 0.267 BTC geri dönüş sağladım, size yolladığım spreadsheet'te 0.2 btc harcadığım için öyle yazdım. Yani dünkü kar oranı aslında %167 olmalıydı
edit: bu arada kesinleşen tutarı talep edebilirsiniz arkadaşlar. kesinleşen kısmı ya da istediğiniz miktarı pm atarsanız ödemesini yapabilirim.