Olay Vispilio hocamın globalde merit için açtığı başlıktan elde ettiği meritlerin dağıtımına yapılan itirazdan kaynaklanıyor sanırım. El-Cezeri hakkaten son aylarda üstün performans gösterdi
El cezaaa cehennemden gelen çılgın türk : )
https://www.youtube.com/watch?v=ax5gFMegtUA
Burada şahsen, fiziksel olarak kalemder dışında tanıdığım kimse yok. Burada kimsenin bana husumet beslemesi için özel bir sebepte yok dediğiniz gibi. Bir ara ufak bir imzaya katılmayı denedim ondan başka katılıp tamamladığım bir kampanyada olmadı. Zaten imza işinde üç kuruş ya var ya yok.
Sanırım mesele merit olayları. Son dönemde birikimlerimi forumda aktarmaya çalıştım yoğun olarak. Açtığım konu listesi
İnanın tek amacım faydalı olmak, bildiklerim gerçekten faydalı mı diye tartışmaya açmak. Bilgi tek bir yerde kaldığında doğruluğunu ölçecek referansınız olmuyor. Ama tartışmaya açtığınızda doğruluğunu ölçmeye başlıyorsunuz. Tartışmaların amacı da budur aslında (felsefi açıdan).
Kalemderin ısrarıyla foruma tekrar katılıp aktif olduğum doğru. Ama kimseye bir zararım dokunmadığı halde sürekli itham edilmek rahatsız edici. Neyse böyle düşmanca hareketler devam ederse artık bende sesizliğimi bozup daha büyük düşmanlıkla hareket edebilirim. İstemiyorum böyle şeyler. Vakit harcamaya ne gerek var. Şurada paylaşım yapalım birbirimize kazançlı tüyolar verelim herkes kazansın. Ama böyle saldırılar insanı soğutuyor yazmaktan.
Sorunun kaynağı meritlerin bana verilmiş olması dolayısıyla çekememezlik. Sevgili değerli üyeler teveccüh göstermiş benimle paylaşmışlar. Hepsine, herkese çok çok teşekkür ederim. Gönüllerinden kopan bir şey olduğu için buna çok değer veriyorum. Aktif bilinen nerdeyse her üyenin paylaştığını görüyorum. Son 120 günde yaklaşık 100 adet gönderim olmuş. Her biri inanın iftihar kaynağım.
Aynı zamanda bende bana gelenlerin tamamını forumdaki aktif üyelere, değerli paylaşımlarından dolayı dağıtmışım. (100 geldiyse 50 gönderim hakkınız oluyor) Şu linkten inceleyebilirsiniz tüm gelen-giden şeffaf sonuçta. Mümkün mertebe adil olmaya çalıştım. Yine de kişisel bir şey sonuçta. Kalemder'de forumda değerli biri, yakınım ama buna rağmen 4 ayda 4 mesajına sadece 8 merit göndermişim. Kaldı ki buna ihtiyacı yok herhalde. Gönderdiklerimin linkleri de var burada:
https://bitcointalk.org/index.php?action=merit;u=1277439
Bütün mesele buysa batsın bu forum diyeceğim ama bir çözüm fikrim de var;
Daha önce Türkçe Bölümün Merit Girdileri ve Kaynakları isimli konuda bu konunun üzerinde durmuştum. Türkçe bölümde yeterince kaynak olmadığını görüyorum. Bir çok üyenin yaptığı bir çok değerli paylaşıma merit verebilen çok az üye var. Buda merit(değer) dolaşımının tam olarak adil yapılamamasına sebeb oluyor. Merit Kaynakları az olunca, dağıtım belli kanallardan ulaşıyor. Bu kişiler de son derece adil olmasına rağmen, adil olmak için ellerinden geleni yapmalarına rağmen sonuçta insanlar. Adil bir şekilde dağıtıyorlar ama girdi az kişiden oluyor.
Çözüm: Türkçe bölümde Merit Kaynaklarının artırılması.
Bunun için nasıl başvuru yapılabileceğini Türkçe bölümdeki kullanıcılara detaylı anlatmaya çalışacağım bir başlık açarak. İngilizce bölümde bunla alakalı tariflere rastladım. Kaynalar dağıtılırsa artık daha adil paylaşımlar, daha fazla kişi tarafından sağlanır. Ekonomik düzendeki adil paylaşım ekonomisi prensibi bunlar. Miktar aynı tutulsa bile kişi(kaynak) sayısı artırılabilir.
Umarım herkesin barış içerisinde yaşadığı, yoğun bilgi paylaşımının olduğu bir fikir platformu haline gelir burası.