* Trust Settings'teki liste ayrı bir şey, Trust sayfasındaki mevzu apayrı bir şey değil mi?
* Trust Settings'e kararlarına güvendiğimiz, sevdiğimiz üyeleri ekliyoruz değil mi?
* Trust sayfasında ise sadece maddi ticaret yaptığımız üyelere referans mı yazıyoruz, yoksa maddi ticaret haricinde görüşlerini beğendiğimiz içinde referans olabiliyor muyuz?
* Son olarak Trust Settings'teki ve Trust sayfasındaki puanların çok olması üyenin ne işine yarayabilir, olası faydaları nedir?
Forumun bu özellikleri çok kafa karıştırıcı doğrusu.
@Vispilio hocam tayfundeniz hocamı niye banladılar bilmiyorum, son derece düzgün bir yazardı. "belki banlamayı kaldırırlar" diyerek listemde duruyor.
forumda aktif olan arkadaşları ekleyip güncelleme yaptım listede....
Son haliyle trust listem (ekleme yapabilirim yine, unuttuklarım olabilir)
Beyler şimdi burada bence en önemli ayrıntı, "Trust Listesi"'nin Trust geri bildirimi vermekten daha güçlü olduğu.
Dediğiniz gibi güvenilir olduğunu düşündüğünüz, tanıdığınız, doğru ticaret yaptığınız kişilere pozitif trust bırakabilirsiniz sayfalarına girip.
Trust Listesine eklemek bunu bir üst seviyeye taşıyor:
"Ben bu arkadaşın başkalarıyla ilgili vereceği kararlara ve yargılara da güveniyorum, kefilim" manasına geliyor,
yani en azından şu andaki formatta hedeflenen bu.
O yüzden her sevdiğimiz arkadaşı Trust List'e kafadan eklemek tepki çekiyor, sonra bu arkadaşlar DT1 olunca bu işleri takip eden Meta'cı ekiple sorun yaşayabiliyorlar...
Örneğin çok sayıda arkadaşını kendi listesine ekleyen DT1 olunca, birden Trust puanı yükseliyor, bu da bir istismar oluyor falan filan diyorlar, yani bu konular zaten dinamik
devam ediyor sık sık değişime açık ama şu anki hassasiyetin sebebini açıklamaya çalıştım, herkes istediği seçimi yapmakta özgür tabiiki.
NOT: Matthias'a da kurallarla ilgili linki eklediği için teşekkürler