Pages:
Author

Topic: ⚡ Trust Lists ⚡, Default Trust (1 & 2) Dinamikleri, Dikkat Edilmesi Gerekenler - page 4. (Read 2050 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
Gerçek Türk düşmanı arıyorsanız işte bu adam: Timelord2067

Bana göre distrust listenize girmesi gereken 1 numaralı kişidir.

Bütün forumda gece gündüz dolanıyor @Kalemder'i, @El-Cezeri'yi, @gospodin'i, beni ve hatta eleştirdiğim kişileri bile töhmet altında bırakıcak yalan yanlış deli saçması onlarca mesaj yağdırıyor...

Timelord2067 denilen kullanıcıyı, katıksız bir manyak ve kesinlikle güvenilmez olduğu için distrust listeme ekliyorum, ve zehirli komploları sizi de bulmadan forumdaki her aklı başında insanın trust listesinde şu şekilde yer alması gerektiğini düşünüyorum:

~Timelord2067

Selamlar herkese
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
Ben yaptığımın doğru olduğunu savunmuyorum, o zaman acemiydik , işi yeni öğneniyorduk,  böyle hatalar yaptık ama karşılığında negatif trustun ağır olduğunu düşünüyorum sadece, herhangi bir bounty konusuna girin, yüzlerce makale plag dan elenir, ama  hatta benim yazdığım birsürü makale direkt linkiyle kopyalanıp gönderiliyordu. Bunlara karşı yapılan işlem sadece en fazla bounty den elemek  oldu. Bir tanesine negatif trust verildiğini duymadım.
Birine bir sebepten negatif trust veriyorsan benzer hareketi yapan tüm hesaplara aynısı yapmalısın , eğer yapmıyorsan ,bu hareket kişiye özel algılanır. Ki bende öğle algıladım, o dönem bouty kovalayan yüksek rank li türk hesaplarını bir şekilde saf dışı bırakmaya çalışıyorlardı. Bende nasibimi aldım.
 theymosun   bile distrust listesinde olan  lauda  eklenebiliyorsa ben fazlası ile eklenebilirim diye düşünüyorum. Birini tek bir olaya göre yargılamazsın, bir bütün  olarak değerlendirirsin.
Kaldı ki neg trust alan biri eklnememez diye bir kaide yok, sonuçta bu ekleyenin kişisel görüşü,  yine de ekleyene de çıkarana da teşekkür ediyorum, bir alınganlığım yok . Sadece durum tespiti yaptım, baskı sonucu kaldırmışlardır diye sende doğrulamışsın zaten dediğimi.

Esas ben lauda yı dt listene niye eklediğinin cevabını verirsin diye bekledim, ama nedense o konuya hiç girmedim, Lauda senin güvenini kazanacak ne yaptı acaba. 15 haziran dan beri dt listende
http://loyce.club/trust/2019-08-24_Sat_08.13h/982288.html
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449

Son bir dipnot düşeyim, bir dönem bounty kovaladım, o dönemde yazdığım bir makalede  bir paragrafta plag yaptığım için lauda dan ve daha sonra aynı olaydan dolayı malbrozadan neg trust yedim.  O dönemde plag yapmayan allahın  kulu yok gibi bişeydi. Benden başka benzer sebepten neg trust alan biri varmı bilmiyorum .Beni şikayet esende başka bir türk arkadaştı, en çokta ona üzülmüştüm.

Neyse konuyu çok uzattım, kısaca toparlıyım, türk topluluğuna karşı organize bir tavır var, güvendiğiniz kişileri dt listenize eklemekten çekinmeyin, özellikle verilen neg trustlar subjektif ve ticaret dışı sebeptense  hiç önemsemeyin.

Güzel mesajlar vermişsin, söylediklerinin çoğuna katılıyorum, yalnız bu alıntıladığım son bölümü, kişisel yargılardan uzak durarak objektif olarak düzeltmek zorundayım.

Ne olmuş: goraset 2017 senesinde kendisine ait olan Medium hesabında bounty için başka birinin yazısını olduğu gibi kopyala yapıştır yapmış.

Forumu falan geç buna doğru bir davranış diyebilir miyiz, 2019 senesinde hala diyorsun ki "ama başkaları da yapıyordu" Smiley

Şimdi o zaman ne oluyor, bu işleri takip eden Meta'cı falan adamlar senin hakkında bir not düşüyorlar, onların kara listesine giriyorsun, otomatik olarak senin bu davranışını destekleyen bütün Türk üyeler de daha sonra töhmet altında kalıyor, "emek çalan bir adamı nasıl DT'ye ekliyorlar" diye tepki çekiyor...

Sen desen ki "o zaman çok yanlış bir hareket yaptım, sonra bunun etik olmadığına karar verdim ve kendimi düzelttim" o zaman büyük olasılıkla o red trust da silinir,
ama sene 2019 sen bunun yerine diyorsun "Türkler'e karşı organize operasyon var..." bu düşünceni bir gözden geçir bence  Wink

kaldı ki forumda tek bir satır copy paste yapan bile seneler sonra ban yiyebiliyor, yani bu konuya çok önem veriliyor, Forumu yıllardır yöneten adam bu şekilde karar vermiş ve bunu hemen hemen herkes onaylamış, aşırı net bir konu yani bu aslında, Türkiye'de maalesef çok sık rastlanan plagiarism (intihal) berbat birşeydir, bunu yapmayın beyler.

İyi geceler.

Haa bu konuda haklısın. @goraset'in yaptıklarını bende okumuştum. Savunması da çok ilginçti. Adam bildiğin başkasının yaptığı paylaşımı birebir bana göre çalmıştı. Ona göre Çeviri ve türkçe kelimeler aynıydı. Bence sadece saçmalamıştı...

Şimdi yine sana ısrarla soruyorum. Forumda millete atar yapıyorsun " SEVMEDİKLERİNE" Senin sevdiklerine ben laf edince niye susuyorsun? Demokratik bir ortamda bunlara niye cevap vermiyorsun ?

Niye Hep kendini HAKLI GÖSTERME gayretindesin???

İyi Geceler.
legendary

Son bir dipnot düşeyim, bir dönem bounty kovaladım, o dönemde yazdığım bir makalede  bir paragrafta plag yaptığım için lauda dan ve daha sonra aynı olaydan dolayı malbrozadan neg trust yedim.  O dönemde plag yapmayan allahın  kulu yok gibi bişeydi. Benden başka benzer sebepten neg trust alan biri varmı bilmiyorum .Beni şikayet esende başka bir türk arkadaştı, en çokta ona üzülmüştüm.

Neyse konuyu çok uzattım, kısaca toparlıyım, türk topluluğuna karşı organize bir tavır var, güvendiğiniz kişileri dt listenize eklemekten çekinmeyin, özellikle verilen neg trustlar subjektif ve ticaret dışı sebeptense  hiç önemsemeyin.

Güzel mesajlar vermişsin, söylediklerinin çoğuna katılıyorum, yalnız bu alıntıladığım son bölümü, kişisel yargılardan uzak durarak objektif olarak düzeltmek zorundayım.

Ne olmuş: goraset 2017 senesinde kendisine ait olan Medium hesabında bounty için başka birinin yazısını olduğu gibi kopyala yapıştır yapmış.

Forumu falan geç buna doğru bir davranış diyebilir miyiz, 2019 senesinde hala diyorsun ki "ama başkaları da yapıyordu" Smiley

Şimdi o zaman ne oluyor, bu işleri takip eden Meta'cı falan adamlar senin hakkında bir not düşüyorlar, onların kara listesine giriyorsun, otomatik olarak senin bu davranışını destekleyen bütün Türk üyeler de daha sonra töhmet altında kalıyor, "emek çalan bir adamı nasıl DT'ye ekliyorlar" diye tepki çekiyor...

Sen desen ki "o zaman çok yanlış bir hareket yaptım, sonra bunun etik olmadığına karar verdim ve kendimi düzelttim" o zaman büyük olasılıkla o red trust da silinir,
ama sene 2019 sen bunun yerine diyorsun "Türkler'e karşı organize operasyon var..." bu düşünceni bir gözden geçir bence  Wink

kaldı ki forumda tek bir satır copy paste yapan bile seneler sonra ban yiyebiliyor, yani bu konuya çok önem veriliyor, Forumu yıllardır yöneten adam bu şekilde karar vermiş ve bunu hemen hemen herkes onaylamış, aşırı net bir konu yani bu aslında, Türkiye'de maalesef çok sık rastlanan plagiarism (intihal) berbat birşeydir, bunu yapmayın beyler.

İyi geceler.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
Merit olayları ilede, dt muhabbeti ilede çok ilgilenemedim.
Geçenlerde http://loyce.club/trust/ şu site denk geldi forumda. Kimin kimi dt listesine eklediği, kimi distrust listesine eklediği görülüyormuş. Biraz inceledim ilginç  şeyler dikkatimi çekti.
 Mesela
 Foxpup ,  klaaas ,  owlcatz  bu üç hesap beni distrusta eklemiş , ingilizce post atıyorlar, hiçbirini tanımam etmem, dt olayı için hiç organize hareket etmedim, ama sağolsun forumdan eskiden tanıyan arkadaşlar listelerine eklemişler. Hepsine teşekkür ediyorum bu arada.
Tamamen türk olmamdan dolayı bunların distrust listesindeyim bana göre

İkinci konu başta dt listesine ekleyen bazı arkadaşlar, sonradan listeden çıkarmışlar, hatta bir arkadaş distrusta koymuştu, mesajlaştım, hata olmuş dedi , düzeltik neyse
Tabi herkesin kendi tercihi dt listesinden çıkarması ama arada bir hatamda olmadı yani, sırf neg trustum olduğu için muhtemel yabancı hesaplardan gelen baskıdan çıkardıklarını düşündüm açıkçası

Bir başka konu forumdan türk arkadaşlar birbiri distrust listesine koymuşlar, bence hiç şık bir hareket değil, sorun yaşadıysan  dt listene koyma ama distrusta koymak, türklere karşı bu kadar entrika dönerken ağır bence,

Beni şaşırtan hatta biraz üzen bir konuda son dönemde forumda aktif olan bir arkadaşın lauda yı dt listesine eklemesi, kendisi forumda gördüğüm en organize türk düşmanı bana göre, buna rağmen ufak hesaplar için  lauda  yı listeye almak, en hafif tabiriyle şık değil

Karşınızda etik davranan ve işi kuralına göre oynayan insanlar yok.
Lokalde birbirinize destek olabilecek kadar olun, en son ben dt listemi bu olaylar üzerine düzenledim, eski tanıdıkları, yenilerden postlarını beğendiklerimi ekledim, gözümden kaçan varsa da arada kontrol ediyorum, listemi olabildiğince genişleticem
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Yazışmaları hayretle okuyorum ve gerçekten yapacak yorum bulamıyorum. Globalde birilerinin bizimle uğraşıyor olmasını falan geçtim, bu anlamda etkisiz eleman. Tüm forum Türk grubuna bayılıyor olsaydı da sonuç değişmeyecekti, malesef genetik durumlar kendisini gösteriyor, bu coğrafyanın insanı takım dayanışmasına giremiyor, önyargıları ve/veya bireyselliği bir kenara bırakamıyor. Konuyu 2 defa okudum, neyin çatışması olduğunu anlamadım, daha doğrusu durum gayet açık, aslında bu konuda tartışacak bir şey yok, rahatlıkla anlaşıldığı üzere, diş bilemeler geçmişe dayanıyor.
Şunu net söyleyeyim, bu topluluğun zarar görmek için lauda ve eniklerine aslında hiç ihtiyacı yok çünkü Türk grubunda herkes birbirine lauda.
Yapmayın gözünüzü seveyim ya!
legendary
Lauda denen forumun en problemli kişisine yetiştirip hesabımın kapatılması için uğraşan, hesabımın red trust'larla dolmasını isteyen ama başaramayan, Lauda'nın açtığı flag'e destek bulamayan, başarısız olduktan sonra kendi güya "merit cafe"sini açan kim ortada.
...
Ben merit cafe kıraathane dükkan falan açmadan bu foruma kaç merit dağıtmışım o da ortada. Haksız yere merit vermiş miyim vermemiş miyim geçmişe dönük kayıtlar mevcut herkes bakabilir.
...
Merit kahvehanesi açıp "milletten merit gelsin ben de dağıtırmış gibi yaparım" diye düşünmektense foruma bizatihi katkı sunmayı daha çok tercih ederim.

sonra ben böyle pasif-agresif mesajlara yanıt verince "diktatör" falan diyorlar Smiley o yüzden yorum yapmayacağım,

mizahi bir öğe olarak mesajını olduğu gibi bırakıyorum, yalnız lauda sana bulaştıktan sonra hala toparlanamadı büyük adammışsın gerçekten Smiley

🔥 Merit Cafe'si 🔥 olayına gelelim, o başlıkta bugüne kadar 19 merit almışız, son 2-3 aydaysa 300'e yakın merit dağıtmışız,
artık bunun arkasında da bir komplo arayanların kendi duygusal durumlarını bir gözden geçirmesi gerekir bence.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asıl konuya dönersek, DT güncellemeleri falan filan zerre ilgilenmedim, bizden kim şu anda DT1, onu da @gospodin bana sorunca araştırıp öğrendim,
ama isabet oldu çünkü merak edenler oluyor, Trust'la ilgili ayrıntıların bilinmesinde fayda var.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Madem adım geçti cevap vereyim.

Daha önce de yazdığım gibi, forumda ihtiyacı olanların kaliteli mesajlarına merit verdim. Yine veririm. Tanıdık tanımadık farketmez. Verdiğim meritler de aldığım meritler de ortada. Bana yazıp "merite ihtiyacım var verir misin?" diyen kişinin kaliteli mesajı varsa veririm meritim varsa eğer. Bu da benim en doğal hakkım kimseyi de bağlamaz.

Lauda denen forumun en problemli kişisine yetiştirip hesabımın kapatılması için uğraşan, hesabımın red trust'larla dolmasını isteyen ama başaramayan, Lauda'nın açtığı flag'e destek bulamayan, başarısız olduktan sonra kendi güya "merit cafe"sini açan kim ortada.
Beni "merit ticareti" ile suçlayan kişinin de geçmişini kurcalasak ortaya çıkacak şeyler belli ama uğraşmaya gerek bile görmüyorum.

Ben merit cafe kıraathane dükkan falan açmadan bu foruma kaç merit dağıtmışım o da ortada. Haksız yere merit vermiş miyim vermemiş miyim geçmişe dönük kayıtlar mevcut herkes bakabilir.
Ben forumda milletle laf dalaşına girmek istemediğim uğraşmak istemediğim için son bir kaç aydır pek yazmıyorum uğraşmıyorum. İmza bile almıyorum ki yazmak zorunda kalmayayım diye. Çünkü benim amacım foruma katkı sağlamak. Yaparım incelememi eklerim foruma, işine yarayan okur teşekkür eder. Merit kahvehanesi açıp "milletten merit gelsin ben de dağıtırmış gibi yaparım" diye düşünmektense foruma bizatihi katkı sunmayı daha çok tercih ederim.

Konu DT konusu. DT olamamanın verdiği karın ağrısı  ile açılmış bir konu. Bir gün olursun umarım. Hayattaki başarılarından biri olur DT olmak muhtemelen.

Bu konuya başka mesajım olmayacak, mesajım silinirse de önemli değil zira kimseyle uğraşmak istemiyorum, yoluma bakıyorum.
legendary
Beyler ikiniz de akıllı bilgili insanlarsınız. Enerjinizi kavgaya harcamasanız please..

Kesinlikle katılıyorum, ama seneler önceki defterleri açmak isteyen arkadaşın iddiaları yanlış olduğu için mecburen cevap veriyorum,
Buyrun, taaaaa Cemaz-ül Evvel'den beri yapılan bütün merit gönderimlerini inceleyin merak eden varsa Smiley

https://bpip.org/profile.aspx?p=Vispilio

1 tane haksız merit gönderimi yaptıysak lütfen beni bulun, kişilerle uğraşmak falan filan hiç tarzım değilidir, adaletli işleri severim,

Trust konusuyla da ilgili reputation'da xtraelv nickli üye felsefi harika bir yaklaşım getirmiş, aşağıda alıntılıyorum, bu adam mesela arkadaşım değil ama mesajları çok isabetli olduğu için ekledim Trust listeme, bu şekilde bağımsız ve adil yaklaşırsak yerli yabancı liyakatli kişiler DT olacaktır diye düşünüyorum, ki bu konu gerçekten light bir konu aslında bence, çünkü burası bir mahkeme salonu değil, dedektiflik bürosu değil, Trust vs çoğunlukla ancak öznel görüş olarak ifade edilebilir bir forum ortamında...

Sometimes people you like in real life are not suitable to carry the responsibility that forum trust requires.

I removed a number of people from my trust list that I trust on other platforms but that either broke the rules on here or do not show the responsibility that being on DT requires.

If someone is banned it shows that they were not prepared to follow the forum rules and most often that is either for spamming or plagiarism.

I'm reluctant to exclude people from DT unless they show they are not up to the task by giving questionable feedback. More DT's hopefully makes the forum trust system more robust. It is nice to see some new Turkish DTs. Forum bans are separate from trust issues but I recommend that you re-assess your stance on keeping people on your trust list that have a negative impact on the forum. It shows that you take the forum rules and etiquette seriously and are prepared to hold people accountable - including your friends.

legendary
Merit: 1148
Beyler ikiniz de akıllı bilgili insanlarsınız. Enerjinizi kavgaya harcamasanız please..
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291

Kimse bizi kiskanmiyor. Tartışma dediğin PHI ile merit ticareti yapıp sonra da PHI’yi şikayet etmen sanırım. Alan memnun, veren memnun beni ilgilendirmiyor, ben senin adını anmadım ya da seni alıntılamadım ama mesajimi silmen hiç etik olmadı. Ben sadece yerelde çok kaliteli üyeler olduğunu ama birkaç kişinin kişisel çıkarları uğruna onlara iftira attığını ve dün olmamışcasına şimdi politik davrandiğindan bahsediyorum.

buna artık çocuklar bile inanmaz herhalde, yine de ifade özgürlüğü kapsamında düşünsel değeri olan en mesnetsiz iddiaları bile silmiyorum,

ayrıca benim başlattığım konular sonsuza kadar açık,

sen şu kendi hakkında hazırladığın meme'i bir daha yapıştırsan Wink, bütün kritik mesajları silip konularını kilitlediğin için Matthias kimdir diye merak eden arkadaşlar bilgi alamıyorlar...

Kimsenin Matthias’in kim olduğunu merak ettiğini sanmiyorum, forumda senden başka kimin ne yaptığıyla ilgilenecek, açık arayacak, strateji yapacak biri olduğunu sanmıyorum. Seninle tartışmıyorum ama inatla saldırıyorsun, suçlu psikolojisinden başka bir şey değil bu. Yine silersin belki, önemli değil sadece seni alintilamamama ve adini anmamama rağmen neden bir şeyleri üzerine alinip gocunduğunu anlamıyorum. Yani PHİ’den 10 merit alıp, birkaç dakika sonra 10 merit dönüp 1:1 takas yapıp 1 sene sonra başkalarını merit ticaretiyle suçlayan, liyakattan bahseden, etik ve ahlakı ilk sen keşfetmişçesine davranan sensin. Benim için bunların hiçbiri sorun değil, alan memnun veren memnun istediğin takası yapabilirsin ama hem liyakattan bahsedecek, hem etikten bahsedecek hem de bunlara ters hareket yapacaksan senin amacın merit kaynağı, dt üyesi ya da moderator olmaktan başka ne olabilir? Bunları yapmak için başkalarinin üstüne basmak ya da hikayeler uydurmak zorunda değilsin. Eğer forum üyelerine güven verirsen değerli forum üyeleri seni destekleyecektir, bu yapıyı bozmayalım senin de dediğin gibi şu an son derece güvenilir ve kaliteli dt üyelerimiz var ve her ay bir yenisi ekleniyor. Ben kişisel olarak bana neden kin güdüp üstune alindiğini anlamadim, hoş hareketler değil bunlar heleki sen dt olacaksan kişisel kin gütmemen gerektiğini düşünüyorum. Yarin öbürgun benim ya da bir başkasinin ayağini kaydirmayacağin, keyfe keder negatif trust atmayacağin ne malum. Bir mesaj yazmamiza bile izin vermiyorsun üstelik senin adin bile geçmezken. Bu kadar alinganlik da normal değil bence, diktatörleşmişsin iyice. Yani zaten istediğini alıyosun, başarili stratejin var, insan ilişkilerinden anliyorsun neden kişisel algiliyorsunki? Hoş değil bunlar, neyse bol şans.
legendary

Kimse bizi kiskanmiyor. Tartışma dediğin PHI ile merit ticareti yapıp sonra da PHI’yi şikayet etmen sanırım. Alan memnun, veren memnun beni ilgilendirmiyor, ben senin adını anmadım ya da seni alıntılamadım ama mesajimi silmen hiç etik olmadı. Ben sadece yerelde çok kaliteli üyeler olduğunu ama birkaç kişinin kişisel çıkarları uğruna onlara iftira attığını ve dün olmamışcasına şimdi politik davrandiğindan bahsediyorum.

buna artık çocuklar bile inanmaz herhalde, yine de ifade özgürlüğü kapsamında düşünsel değeri olan en mesnetsiz iddiaları bile silmiyorum,

ayrıca benim başlattığım konular sürekli açık,

sen şu kendi hakkında hazırladığın meme'i bir daha yapıştırsan Wink, bütün kritik mesajları silip konularını kilitlediğin için Matthias kimdir diye merak eden arkadaşlar bilgi alamıyorlar...
legendary

Bazı doğru noktaları olan mesajın yine alınganlığına ve duygusallığına yenildiğin için "ad hominem"larla dolu, "açık vermemen" için mesajı siliyorum, fikirlerini sağa sola saldırmadan anlatmanı bekliyorum...

Sana distrust verenlere karşı sen rövanşist hareketler yapmak yerine, profesyonel ve etik duruş sergileseydin meta'da, emin ol alt account'çu forum kurdu dediğiniz tayfa elimine olurdu, samimi iyi niyetli adamlar DT olarak kalırdı.

Ki bunu hala yapabilirsin, ama bence DT falan önemli konular değil, zaten birçok aklı başında forum üyesi de öyle düşünüyor hiç sallamıyor bu monoton DT siyasetlerini,

forum işlerine kafayı takmış bir grup var doğru ara sıra böyle salvolar yapıyor, ama kaliteli duruş sergileyen adamlar bundan hiç etkilenmeden, imza, ticaret, tartışma vb. forumdaki aktivitelerine devam ediyorlar.

Allah allah, ne birine saldırdım ne adını andım. Ben birilerinin dün olmamışcasına politik davranışlar sergilediğinden, yerel forumdaki DT üyelerinin birbirini desteklemesi gerektiğinden bahsettim. Gocunman çok gereksiz, alıntılama bile yapmamıştım. Mesajimi silmen çok garip, niyeki? Yerel forum birbirini desteklesin, bu forumun çok değerleri üyeleri var ama birkaç çürük her şeyi bozabiliyor bunu biliyorsun. Bunları muhattap almayalım, dün olmamışcasına politik davraniyorlar.

Eğer 2-3 ay önceki tartışmalar hiç yapılmasaydı Türkçe bölümde, garanti veriyorum burası hala "Türk düşmanları, ırkçılar, bizi kıskananlar" falan diye Kurtlar Vadisi tadında retorik yapan arkadaşlarla dolu olacaktı Smiley

İşin bambaşka boyutları olduğu o zamanki tartışmalarla ortaya çıktı, daha entelektüel arkadaşlar DT oldu, umuyorum diğerleri de bazı şeyleri öğrenmiş oldular, bu bence net bir değerdir.

Sen kendi çizgini belli bir seviyenin üstüne çıkar, politika fln işlemez her yerde itibar görürsün, eğer bütün bunların sonunda hala Türkçe bölüme karşı organize hareket eden bir grup olduğunu düşünüyorsanız, bunu makul argümanlarla anlatan bir konu açarsınız meta'da reputation'da, İngilizce de destekleriz bunu tabiiki,

theymos da eminim adil ve etik bir karar verir konuyla ilgili buna şahsen kefilim.

Kimse bizi kiskanmiyor. Tartışma dediğin PHI ile merit ticareti yapıp sonra da PHI’yi şikayet etmen sanırım. Alan memnun, veren memnun beni ilgilendirmiyor, ben senin adını anmadım ya da seni alıntılamadım ama mesajimi silmen hiç etik olmadı. Ben sadece yerelde çok kaliteli üyeler olduğunu ama birkaç kişinin kişisel çıkarları uğruna onlara iftira attığını ve dün olmamışcasına şimdi politik davrandiğindan bahsediyorum. Theymos trust sistemine mudahale etmiyor ayrıca böyle şeylerle uğraşmaktan da çok yoruldum. Biz forum olarak güzel şeyler başardık artık biri dolandiricilik yaptiğinda ya da yapmadan önce negatif trust verebilecek ve mini faciaları önleyebilecek güvenilir üyelerimiz var. Bana niye gereksiz alinganlik yaparak mesajimi silme gereği duyuyorsun anlamıyorum. Senin adini andiğimi ya da seni alintiladiğimi sanmiyorum hatta tartışma da çıkarmadım, yereldeki DT üyelerinin birbirini desteklemesi gerektiğini söyledim. Yani davranışın biraz gereksiz dikta. Ben aramizdaki çürükler ya da politik davrananlar dediğimde senin üstüne alınman garibime gitti. Eğer böyle değilsen mesajimi silmene gerek yoktu çünkü ben seni alintilamadim. Neden tartışma yarattigini anlamadim, hoş olmadı.
legendary

Bazı doğru noktaları olan mesajın yine alınganlığına ve duygusallığına yenildiğin için "ad hominem"larla dolu, "açık vermemen" için mesajı siliyorum, fikirlerini sağa sola saldırmadan anlatmanı bekliyorum...

Sana distrust verenlere karşı sen rövanşist hareketler yapmak yerine, profesyonel ve etik duruş sergileseydin meta'da, emin ol alt account'çu forum kurdu dediğiniz tayfa elimine olurdu, samimi iyi niyetli adamlar DT olarak kalırdı.

Ki bunu hala yapabilirsin, ama bence DT falan önemli konular değil, zaten birçok aklı başında forum üyesi de öyle düşünüyor hiç sallamıyor bu monoton DT siyasetlerini,

forum işlerine kafayı takmış bir grup var doğru ara sıra böyle salvolar yapıyor, ama kaliteli duruş sergileyen adamlar bundan hiç etkilenmeden, imza, ticaret, tartışma vb. forumdaki aktivitelerine devam ediyorlar.

Allah allah, ne birine saldırdım ne adını andım. Ben birilerinin dün olmamışcasına politik davranışlar sergilediğinden, yerel forumdaki DT üyelerinin birbirini desteklemesi gerektiğinden bahsettim. Gocunman çok gereksiz, alıntılama bile yapmamıştım. Mesajimi silmen çok garip, niyeki? Yerel forum birbirini desteklesin, bu forumun çok değerleri üyeleri var ama birkaç çürük her şeyi bozabiliyor bunu biliyorsun. Bunları muhattap almayalım, dün olmamışcasına politik davraniyorlar.

Eğer 2-3 ay önceki tartışmalar hiç yapılmasaydı Türkçe bölümde, garanti veriyorum burası hala "Türk düşmanları, ırkçılar, bizi kıskananlar" falan diye Kurtlar Vadisi tadında retorik yapan arkadaşlarla dolu olacaktı Smiley

İşin bambaşka boyutları olduğu o zamanki tartışmalarla ortaya çıktı, daha entelektüel arkadaşlar DT oldu, umuyorum diğerleri de bazı şeyleri öğrenmiş oldular, bu bence net bir değerdir.

Sen kendi çizgini belli bir seviyenin üstüne çıkar, politika fln işlemez her yerde itibar görürsün, eğer bütün bunların sonunda hala Türkçe bölüme karşı organize hareket eden bir grup olduğunu düşünüyorsanız, bunu makul argümanlarla anlatan bir konu açarsınız meta'da reputation'da, İngilizce de destekleriz bunu tabiiki,

theymos da eminim adil ve etik bir karar verir konuyla ilgili buna şahsen kefilim.
legendary

Bu heriflerin Bitcoin’e en ufak katkisi yok kardeşim. Reputation’da girgir, şamata yapip forumda kim kime merit atiyor, kim kimin yan hesabi diye yazilim yapip site kurmaktan başka bir faydalari yok. Birbirlerini polise şikayet edip dava açani bile var, bütün gün lak lak. Soru sorarsin cevap veremezler. Bitcoin ve Blockchaine en ufak katkilari olmadiğina dahi kalibimi basarim. Bizden tek farklari 2013-2014 doneminde bu forumun potansiyelini keşfedip ‘açiği olmayan’ birden fazla multi hesap yaratip sistemin içine sizmalari.. Bu herifler 2013-2014’de bile imzadan kazandiklari parayi gizlemek için Bitcoin mixer kullanan tipler, daha ne diyim? Heriflerin hayati forum olmuş, sen DT olduğunda herif bunu hakaret kabul ediyor ve egosu sarsiliyor, hazmedemiyor, sana düşman oluyor. Yerelden çıkan DTlere desteğe devam, trust listenize insanlari eklemeye çekinmeyin.

legendary

Bu heriflerin Bitcoin’e en ufak katkisi yok kardeşim. Reputation’da girgir, şamata yapip forumda kim kime merit atiyor, kim kimin yan hesabi diye yazilim yapip site kurmaktan başka bir faydalari yok. Birbirlerini polise şikayet edip dava açani bile var, bütün gün lak lak. Soru sorarsin cevap veremezler. Bitcoin ve Blockchaine en ufak katkilari olmadiğina dahi kalibimi basarim. Bizden tek farklari 2013-2014 doneminde bu forumun potansiyelini keşfedip ‘açiği olmayan’ birden fazla multi hesap yaratip sistemin içine sizmalari.. Bu herifler 2013-2014’de bile imzadan kazandiklari parayi gizlemek için Bitcoin mixer kullanan tipler, daha ne diyim? Heriflerin hayati forum olmuş, sen DT olduğunda herif bunu hakaret kabul ediyor ve egosu sarsiliyor, hazmedemiyor, sana düşman oluyor. Yerelden çıkan DTlere desteğe devam, trust listenize insanlari eklemeye çekinmeyin.

forum işlerine kafayı takmış bir grup var doğru ara sıra böyle salvolar yapıyor, ama kaliteli duruş sergileyen adamlar bundan hiç etkilenmeden forumdaki faydalı aktivitelerine devam ediyorlar.
full member
Activity: 266
Merit: 214
Analist - Trader - Yazar
Bence bunu konuşacağımıza türkçe forumda aktif, güvenilir arkadaşlar nasıl merit kaynağı olur bunu tartışmalıyız.
Türkçe forumda üretilen faydalı içeriklere kimse merit veremiyor. Çünkü türkçe foruma merit girdisi nerdeyse yok. Bu kadar kıt bir kaynağın girdisi olmayınca, dağıtımı da yapılamıyor. Madem forum iskeleti bunun üzerine kurulmuş. İçeriklere teşvik amaçlı bu veriliyorsa yeterli girdinin de sağlanması gerekir.

Sadece @Vispilio mesajları okuyup verimli, başarılı bir şekilde dağıtabiliyor. 1 kişinin tüm mesajları değerlendirmesi, buna yetişmesi imkansız. Kaynakların artması gerekiyor ki içeriklerin sayısı artabilsin. Teşvik sistemi bunun üzerine kurulmuşsa bu ekonominin içerisine daha fazla girdi(arz) sağlanmalı.

Bahsi geçen güvenilir arkadaşlar (Matthias9515, Ekiller, wolwoo, AlyattesLydia, gospodin) DT olacağına, kaynak olursa daha faydalı olur foruma.

Yanlış anlaşılmasın, şahsi bir çıkar için demiyorum. Başka insanların da şevki kırılmadan orijinal güzel konular açmasını, fikirler paylaşmasını istiyorum. Fikir çeşitliliği ve bilgi nakit demek bizim için sonuçta.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
 Ben bu foruma ilk üye olduğumda,

Paypal ile BTC satın almak isteyip dolandırıcı muamelesi gördüğüm günleri özler oldum bu DT muhabbetlerinden sonra.
legendary
Merit: 1148
İşi bilen arkadaşlardan bir ricam var. Bir araya gelip (telegram whatsApp ya da burada self moderatör) bu konuda yapılması gereken temel hareketleri belirleyin ve bize bu konuda telkinde bulunun. Gerekiyorsa ortak bir bildiri yayınlayın, kafa karışıklığı ortadan kalksın. Böyle geniş çaplı bir konsensüs olursa herkes kabul edip kararları uygular sanırım...

Ehil olanların lokalin faydasına yönelik alacağı ortak kararları uygulamak daha güçlü bir hareket tarzı olacaktır. Ben karar alıcı değil de uygulayıcı olmayı seçiyorum çünkü bu konuda çok daha bilgili ve globali takip edecek seviyede İngilizce bilenler daha uygun olur kanaatindeyim.
Best regards  Wink
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
Güzel bir konu paylaşım için teşekkürler.

Ticaret olarak verilen trust değil, üyeye güvenip güvenmeme ile ilgili kısımdan bahsedeceğim. Aylık güncellenen bu listede sanırım 4 ay içinde 3 kere seçildim. DT1 olmanın üyeye direk olarak büyük bir faydası yok ama bizim DT1 olmamızdaki amaç özellikle Türk yerel formundaki üyelere karşı yapılabilecek haksızlıklarda onların yanında olmaktı. Üyelerin Türkçe olarak derdini anlatıp destek isteyebilecekleri kişiler olmak.

DT1 üyeleri; tamamen tarafsız olmak durumunda, bu nedenle hemen hemen hepsi bariz ispatlar olmadan trust vermeyeceklerdir.

Peki bu 3 aylık dönemde neler oldu?

Eğer size güvenen DT1 sayısından daha fazla güvenmeyen DT1 varsa DT1 üyeliğiniz düşüyor. İşte bu yöntemi şuan global forumdaki bir çok DT1 üyesi aktif olarak kullanıyor. Hemen örneklerle açıklayayım;

~AlyattesLydia is Distrusted by:
1. Foxpup (Trust: +1 / =0 / -0) (DT1! (6) 542 Merit earned) (Trust list) (BPIP)
2. klaaas (Trust: +11 / =0 / -0) (31 Merit earned) (Trust list) (BPIP)
3. suchmoon (Trust: +15 / =0 / -0) (DT1! (39) 2833 Merit earned) (Trust list) (BPIP)
4. NEW DireWolfM14 (Trust: +7 / =0 / -0) (DT1! (5) 662 Merit earned) (Trust list) (BPIP)

Şu 4 kişi beni distrust listesine eklemişler, inanın bunların adlarını bile beni listeye eklediklerinde fark ettim. Onlar benim nickimi biliyorlar mıydı? Hayır. Tamamen Türk yerel forumundaki DT1 üyeleri yok etmeyi güden amaçlarla bu kişiler direk olarak bizi Distrust listesine ekleyip, DT1 üyeliğini düşürmeye çalışıyorlar. Peki başarılı oluyorlar mı? Maalesef, evet.

Biz cevap olarak bizi distrust listesine ekleyenleri kendi distrust listemize ekliyoruz. Ancak burada altını çizmekte fayda var, her zaman ilk onlar ekliyor. Yani yerel forumda, "dur şu globaldeki çetelerle bir kavga edelim" şeklinde bir dava yok.

Bu kadar hengamenin döndüğü bir ortamda kendi adıma 3 ay içinde, trust hiç kullanmadım. Sadece ripplecanavari durumunda ihtiyaç olabilirdi, orada da ripplecanavari'nin da hataları olduğu için taraf olmayı tercih etmedim. Yerel forum moderatörü efs'yi baya bir distrust listesine ekleyen hatta negatif trust veren vardı. En azından biz trust listemize alarak bir nebze destek olmaya çalıştık. Özellikle yerel forumda haklı olduğunuz ispatlarla malum olan olaylarda, destek olmak için hepimiz buradayız. Bu görev yarın başka arkadaşlarda olabilir, eminim ki yerel forumdan seçilen herkes size yardım etmek için elinden geleni yapacaktır.
Pages:
Jump to: