Pages:
Author

Topic: Tükenmişlik sendromundan nasıl kurtulabilirim ? - page 2. (Read 605 times)

member
Activity: 322
Merit: 12
Hareketli sarkilar dinlemek bence oldukca yararli olacaktir. Birde bitki caylarini icmeyi dene.
newbie
Activity: 6
Merit: 0
Ağır nazar olabilir.
member
Activity: 308
Merit: 10
iyi beslenmek gerekiyor kan tahlili ile vitamin mineral değerlerinize baktırmak gerekiyor zira onlardan olması muhtemel
newbie
Activity: 266
Hocam sağlık kontrollerini yaptırmadıysan yaptırmanı tavsiye ederim. Farkına varmadığımız ama hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımızı etkileyen birçok hastalık mevcut günümüzde.Bende tiroid çıktı. İlaçları kullanmaya başladığımdan beri kendimi çok daha zinde hissediyorum.
newbie
Activity: 14
Spor beslenme ve düzenli bir uyku. Bunlar çok önemli ayrıca kan değerlerini ölcdurup ona göre bir diyet programı hazirlamani tavsiye ederim. Vücudun daha düzgün işleyebilmesi için.
member
Activity: 210
Daha hareketli sarkilar dinleyip ara sira yuruyus yapmalisin. Iyi gelecektir.
newbie
Activity: 135
Bu durumun en büyük sebeplerinden birisi kış yorgunluğu olarak bildigimiz vucudumuzdaki melatonin hormonu fazlalığı. Asıl sebebi ise gün içinde çok fazla ışık alamama. Uyku saatlerinin gece çok geç saatlerde uyuyup öğlene doğru uyanmak. Bunun için fototerapi uygulamak lazım ki vücudumuzdaki melatonin hormonu azalsin. Ayrıca yine beslenmek önemli bir etken
full member
Activity: 286
Merit: 100
Hocam seni korkutmak istemem ama hala bu durumdaysan ve bu böyle giderse bir sonraki durumun bunalım veya depresyon olacak. O yüzden bir amaç yada kafanı birseyle meşgul etmelisin. Bazı arkadaşlarda yazmış. Beslenme, uyku ve gün içerisinde harcadığınız enerji bu üçü önemli. Ayrıca çık gez. Park olur, köy olur, sahil kenarı olur Temiz hava alabileceğiniz bir yer olsun. Aynı şeyleri düsünmek canını sıkabilir.canını sıkan ortamlardan uzak durmalıdır.
newbie
Activity: 168
Ot caylarini tavsiye ederim. Birde sigara alkol gibi aliskanliklarin varsa ara vermelisin firsat buldukca temiz havada yuruyus yap iyi gelecektir.
member
Activity: 196
Mutlu olduğun şeyleri keşfetmek gerekiyor bence en önemli nokta bu. Kendi mutluluğumuzu mutlaka yakalamamız gerekiyor ki bir şeyler üretip sağlıklı insanlar olabilelim.. Minik bir hareketlenme kıvılcım olabilir.
newbie
Activity: 14
Hocam sanırım sizde ben gibi bilgisayar başında çok vakit geçiriyorsunuz. Bence sosyal aktivitelere yönelin kendinize daha fazla vakit ayırın spor yapın ve en önemlisi uzman bir kişiye danışın. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız.
member
Activity: 140
müzik spor aile desteği işe yarar kendini salma
jr. member
Activity: 146
Merit: 1
bu ara bende bu tükenmişlik sendromuna tutuldum hiç bitmeyen bir bıkkınlık hissi hiç geçmiyor .. Sad
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
kendine vakit ayır, sendrom zamanlarının geçici olduğunu unutma profesyonel destek al ve en önemlisi kendini sev.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Bunun sebepleri arasında beslenme düzeninin bozulması ve uyku da bozukluk olabilir. Etkileyenler arasında melatonin hormonunun önemli bir etkisi var. Gün içinde yetersiz ışık alımı ve karanlık dönemde yetersiz uyku ciddi manada etkiler.
member
Activity: 364
Tükenmişliğin anahtarı üretmek bence. İlla çok büyük şeyler olmasına gerek yok bir yemek bile olabilir. Önemli olan tek bir adım atmayı başarabilmek.
Tabi kan değerlerine de baktırmakta fayda var özellikle b12 ciddi bir şekilde etkiliyor ruh halini.
newbie
Activity: 12
meditasyona başlamanı tavsiye ederim ,uyumadan önce de bilinçaltı temizliğiyle ilgili bir kaç çalışma yapabilirsin
jr. member
Activity: 125
Merit: 1
B12 ve demir değerlerinizi ölçtürünüz, günlük zihinsel faaliyetleri üst düzeyde tutmak ve dinç kalmak içinse hergün 1 çay kaşığı zencefil için, halsizliğinizi 1 haftada alır
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
İşi bırak. istifanı ver.  

Kendine bir teleskop al. Paran varsa iyi bir teleskop al.  Nasıl bir yerde yaşadığını bilmiyorum, kalabalık ise kalabalıktan kaç.

Ormana git. Sessiz, motor sesi olmayan, insan sesi olmayan ve sana dışarıdan etki olmayacak bir yer.

Gökyüzü gören bir yerde teleskobunu kur evreni izle.  

Yanında keskin bir bıçak ve ateş yakacak malzemen olsun.

Bu planı uzun süreli yapmayı düşünürsen  hayatta kalmak için günlük sadece 2000 Cal ( Kalori) enerji ve yeter miktarda suya ihtiyacın var.
Yaşamak için başka da hiç bir şeye ihtiyacın yok.

2000 Cal  ı ister etten ister ottan edin orası sana kalmış.  

Özüne dön, mutlu ol.   Ben arada yapıyorum, teori değil gerçek deneyimden tavsiyedir.
newbie
Activity: 126
Bende de var böyle bir duygu.. Nedendir acaba bilemedim ama herşeyden bıkmış durumdayım..
Pages:
Jump to: