Pages:
Author

Topic: Tükenmişlik sendromundan nasıl kurtulabilirim ? - page 3. (Read 605 times)

jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Güzel bir tespit olmuş, Gözlerine baktığında içini ısıtacak bir ömürü geçireceğin birisi yoksa hayatında; çalışmalara başla  Smiley
member
Activity: 236
Merit: 75
Hocam bu dert ile gecem yıl bende uğraştım. Çok zor zamanlar yasadim. Hiç is yapasım gelmiyordu. Insan böyle durumlarda kendinden nefret ediyor. Sorumluluklar askıya alınınca iç huzurunuz da kalmıyor.

Bu dertten kendini maneviyata verip kurtulmuştum. Cevremde bir akıl hocası bunu tavsiye etmişti. Bir gününüz normal geçince diğer günler de ay ı geçecektir ve vu sendrom bitecektir
newbie
Activity: 31
Merit: 0
spor yap gerisini vücut kendisi düzenliyor zaten. ama yılmadan bırakmadan .
member
Activity: 113
Merit: 20
Ne diyeceğimi bilmiyorum ama aynı durumdan dönem dönem bende muzdarip oluyorum sana tavsiyem uykunu düzene oturt sonra magnezyum,çinko be b vitamini al ve kullan bu 3 'ün eksikliği vücudu savunmasız bırakıyor özellikle magnezyum eksikliği yapar düzenli kullanmada 1 hafta sonunda iyi hissetmeye başlarsın ve solgar 5-htp var seratoin eksikliğine çok iyi geliyor (mutluluk hormonu) azaldığında bu durumlar ortaya çıkıyor ve solgar 5-htp tavsiyemdir elimdeki kendi deneyimlerim çıkan sonuç bu bir dene derim.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
psikolojik bir sorun var ise psikiyatre gitmen gerekir o seni gerekli yerlere yönlendirir, gerekirse ilaç verir yada psikologa yönlendirir.Bunu yapman gerekiyor yani bitcoin forumunda çare bulamazsın, insanlık daha önce bu sorunu yaşamış ve çözmüş uzmanları var bu işin ve bahsettiğin duruma sahipsen zaten baya bilinen bir durum ilgilenirler.Devlet hastanesi olmaz ama özele gitmen lazım, burda belediyenin hastanesi vardı hem sakin hem ucuzdu öyle bir yer bulursan iyi, yoksa özelde biraz tuzlu bu işler.
sr. member
Activity: 686
Merit: 359
hobi bulmaniz lazim hocam. bende de ayni durum oldu malesef cikmak zor bu durumdan.
newbie
Activity: 131
Bağımlılıklardan kurtul yeni şeyler dene daha sık dışarı çık kendine vakit ayır Smiley
newbie
Activity: 34
ÖNCE KENDİNE HAYAT DOLU ARKADASLAR BUL.YASINDA KÜCÜK OLSUN.ONLARLA TAKIL.MUTSUZ HİSSETTİREN HERSEYDEN UZAK KAL.HAREKETLİ MÜZIKLER DİNLE Cheesy
jr. member
Activity: 98
Dostum psikolojik bi sorun olması yanında psikiyatr dan yardım almanı gerektirecek bir durumda olabilir. Seratonin hormonu eksikliginden böyle hissediyor olabilirsin. Ayrıca manevi yönünü bilmiyorum ama eğer inanıyorsan Allah ile arandaki bağı arttırmaya çalışmak, hakikati anlamaya çalışmak da sana iyi gelebilir.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Bu sadece ruhsal/psikolojik bir problem olmayabilir.

Hormonal ve Vitamin eksikliği kaynaklı olabiliyor ama çoğumuz bilmiyoruz.

Bazı vitamin eksiklikleri ruhsal çöküntü yaratabiliyor.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
Önce gidip bir kan tahlili yaptıracaksın vitaminlerine falan sonra kafanı toplayacağın doğanın içinde bir yere tatile çıkacaksın. Burada düşüneceksin geçmişini geleceğini potansiyelini mutlu olacağın hedefler belirleyeceksin gerisi gelecek Smiley
jr. member
Activity: 110
Merit: 3
Sosyal medyadan biraz uzaklaş işten güçten, gezip aklına gelen ilk şeyi yapıp eğlenip kafayı boşaltman gerekiyor işe yarıyor Smiley
newbie
kaldığın yerin düzenini değiştir, gittiğin yolları değiştir, zil sesini değiştir..değiştirebileceğin her şeyi değiştir
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
İnsanlar rutin hayattan sıkılıyor ister istemez, hocam size yeni heyecanlar lazım, eğer durumunuz varsa 1 hafta ukraynaya kafa dinlemeye çekin gidin, ama durumunuz yoksa elden birşey gelmiyor
newbie
Activity: 238
Spor benim için en iyisi . Spor yaptığım zaman öyle rahatlıyorum ki aynı zamanda haftada 3 gün yaptigim yürüyüşler. Yani farklı aktiviteler yap evde hapsolma gez dolaş kütüphanede kitap oku vb bı şekilde aktivitede bulun
jr. member
Yorumlara bakıyorum da kimse bu duruma farklı açıdan bakmamış,arkadaşım sen nasıl hasta olduğunda üşüttüğünde veya eklem vs ağrıları çektiğinde doktora gidip tedavi oluyorsan ruhunda hasta ise onuda tedavi etmen lazım.sen hiç eklem ağrısını sinemaya giderek çözüldüğünü gördün mü yada üşüttüğünde iğne vurulmak yerine arkadaşlarında gezip eğlenip denize dağa bayıra çıkarak düzeldiğini gördün mü göremezsin,manevi ruhi hastalıklarında tedavisi sadece gezip eğlenmek içip yemek değildir bunlar geçidir kalıcı bir ruh hali yaratmaz sana ,bazen ruhunun huzur bulması demek olduğun duruma yaşadıklarına şükür etmek demektir kendi halini diğer insanların halleri ile kıyaslayarak her şey için dimdik durabilmektir.unutma ki yanlış tedavi sadece seni oyalar ama asla doğru sonuca götürmez belkide aradığın kurtulma yolları yanlıştır bir düşün derim.
Anlattıklarım sana hitaben olabilir ama bizzat yaşadığım hallerime de örnektir.
newbie
Activity: 24
Spora başla , imkanın varsa yeni yerler görmeye çalış ( yurtdışı olabilir ) .
newbie
Activity: 32
Aynı durum bende de mevcut şu günlerde ya. Bir süredir böyle hatta bir iki ay oldu. Normalde öğrenciyim ama bazen çalışıyorum ara ara ama hiçbir şey yapmak istemiyorum. Hayattan zevk alamamaya başladım artık.
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
çabalayarak çıka bilirsin sevgili dostum pes etme meşguliyet bul kendine
newbie
Activity: 21
mutlu olmak istiyorsan birine asla sana geri ödeyemeyeceği bir iyilik yap demişler.
Pages:
Jump to: