Pages:
Author

Topic: Türkiye kanunlarına uygun şekilde bitcoinden zengin olmak mümkün mü? - page 5. (Read 32285 times)

newbie
Activity: 28
Merit: 0
Yurtdışında Coin Atmsinden para çekip, değerli taşlar alarak yurt içine sokulabilir gibime geliyor. Fazla abartmadan arada bir gidip alınıp, gelinebilir.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Gelir vergisi beyanı diye bir şey var. Kazandığını beyan edersen elbette ki yasal olarak kazanç sağlayabilirsin... Muhasebecilerin gelen Bitcoin ödemeleri için önerisi "nakit işlem" gibi kabul edip tahsilat makbuzu kesmek...
full member
Activity: 504
Merit: 102
PRIVATE FEDERATED BLOCKCHAIN
biraz bekle. zamanı geliyor, geldiğinde zaten bunları düşünmene gerek kalmıcak. devlet gerisini tatlı dille halledicek Grin
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
İnsanlar bitcoini öğrenmeye ve yavaş yavaş altcoin borsalarına bile yatırım yapmaya başladılar.
yakında insanlar elden ele btc lerini alıp satabilecektir.
yok bankaya girişmiş yok çıkışmış yok vergiymiş hiçbirini düşünmeye gerek kalmıyor.
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
Bilmiyorum daha önce yazan oldu mu ama, bu ülkede kara para aklamak kadar kolay bir şey yok.
Adamlar her sene "varlık barışı" diye bir şey çıkartıyorlar. Getiriyorsun parayı, veriyorsun %20-30'unu hooop temiz paran var hesabında.
newbie
Activity: 8
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Aynı ekosistemin içinde zengin olmak için ekosistemin diğer fertlerinin fakirleşmesi gerekir. Fakirleşmek için özel bir çaba gösteren biri olmadığını da varsayarsak, -üstüne basarak tekrar belirteyim- aynı ekosistem içinde zenginleşmek demek şans eseri veya bilerek bir pozisyon alıp, o pozisyonun pozitif değere taşınması ve sonrasında da farklı pozisyonlarda geliştirilmesi anlamına gelir.

Örnek vermek gerekirse,

* Şans eseri zenginleşen kişi: Bitcoin çıktığında CPU ile akşamdan sabaha 20-30 blok çözüp 3 yıl sonra aklına gelen kişi veya bilmem kaç 10K BTC ile pizza satan kişi, hufflepuff vs

* Doğru pozisyon alarak zenginleşen kişi: cex.io, forum admini (uzun zaman oldu foruma girmeyeli, ismini unuttum) vs

Gelelim Türkiye şartlarına. Üzgünüm ki bir pozisyon alarak, bu pozisyonu koruyarak burada zenginleşmek mümkün değil. Kanunlarımız bu konuda pozisyon almaya imkan vermiyor. Şans eseri zengineleşebilecek kişi sayısı ise 1-2 dir muhtemelen. 1/75000000 ihtimal demek sayısal lotoda kazanma ihtimalinin yaklaşık 1/6'sı demek. Sayısal lotonun her hafta oynandığını düşünürsek, bitcoinden zengin olma ihtimalinden daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Kısa cevap, bence hayır.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Aylardır bu konu tartışılıyor. Türkiye kanunlarına uygun şekilde bitcoinden zengin olmak nedir peki? Para ile bitcoin alıp, trade falan yaparak zengin olmak mı? Hiç sanmıyorum. Trade ile kısa sürede 50 katına falan çıkmaz para. Nedir peki bitcoinden zengin olmak?
10 dolarken 1000 dolarlık alıp unutup sonra 1000 dolarken satıp 100k dolara sahip olmak mıdır ki acaba. bu bile zenginlik sayılmaz.

Kesilikle zenginlik sayılmaz. Aynı şeyi 10 yıl önce dolar alarak da yapabilirdiniz. Ya da altın alarak. Zengin olmak için, düzenli bir şekilde, yüksek sayılabilecek kazançlar elde etmek gerekir diye düşünüyorum. Sayısal loto çıkarsa zengin olursun diyenler olacaktır. Kısmen evet. Ama o parayı düzenli gelire çeviremezseniz, bir kaç ay ve ya bir kaç yıl zengin olursunuz.
hero member
Activity: 882
Merit: 524
For Rent
Aylardır bu konu tartışılıyor. Türkiye kanunlarına uygun şekilde bitcoinden zengin olmak nedir peki? Para ile bitcoin alıp, trade falan yaparak zengin olmak mı? Hiç sanmıyorum. Trade ile kısa sürede 50 katına falan çıkmaz para. Nedir peki bitcoinden zengin olmak?
10 dolarken 1000 dolarlık alıp unutup sonra 1000 dolarken satıp 100k dolara sahip olmak mıdır ki acaba. bu bile zenginlik sayılmaz.
sr. member
aly
full member
Activity: 312
Merit: 103
Beşiktaş.
Bahsettiğin rakam 3.5M USD çok değil, ekstra bir durum olmaz. Devlet direkt seninle iletişime geçmez, işlem yaptığın banka önce ne ayaksın diye bir zemin yoklar, sonra 1-2 banka personeli ağzını arar. Dersin ki ABD deki amcam yolladı, yani yurtdışından gelen parada ticari işletme değilsen beyan esastır, gelsin. Ya şöyle düşün birde, ülkeye 3.5M USD cık girmiş, devlet yok sen bunu alma mı diyecek? En fazla 3-5 bizi de gör de yolumu bulalım der bir uyanık.
hero member
Activity: 784
Merit: 502
Nakde çevrilip 1. derece akraba üzerine mal mülk yat altın ev araba alınır devlet gelsin çöksün bakalım üçün birini alır anca. Bu devlete 1kuruş vergi vermem.
sr. member
Maliyenin gözüne batacak kadar para kazanalım bitcoinden de, vergisini de veririz seve seve. Hiç sorun olmaz. Onlar gelmeden ben kendim bizzat gidip başımı belaya sokarım hatta =)
hero member
Activity: 896
Merit: 519
O kadarcık bitcoin geldi de vereceğim hesabı düşünmeyi en sona bırakırım hatta düşünmem bile. Maliyeci arkadaşlara da bir kol ölçerim kimse benim paramı alamaz ister devlet olsun isterse başkası bugüne kadar devlet ne halimi sordu ne derdimi üç kuruş parayı görünce çökmeye kalkarsa haddim olsun olmasın bu şekilde davranırım.
hero member
Activity: 840
Merit: 1000
ulkenin durumu.

isi kolaylastiracagina, isleri her zaman ya yokusa surmesi ya da kokten yasaklamasi.
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
niye olmasın.
ne engel nedir onu çözemedim. Huh Huh Huh
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
En güzeli şahıs şirketi kur hocam. Elindekileri de kazanç gösterip gelir vergisini ödersin.

şirket kurması sorun değil o şirkette sürekli havadan para sokamazsın hiç alakası olmayan hesaplardan şirketine sürekli para girişi olursa gene incelemeye alırlar.

Aynen dediğin gibi karşılıklı faturalaşma söz konusu bu konuda sıkıntı kesinlikle yaşanır..  var mı başka fikri olan?  Cheesy

Firmaların naylon fatura ihtiyacı oluyor, kes faturanı hem ondan komisyon al hem de parayı hesaba aktar, %20 gelir vergisi ödersin %8 de fatura komisyonu alsan mis.
full member
Activity: 134
Merit: 100
Hocam o kadar yüklü bir bitcoini tl'ye çevirmeye kalktığınızda maliye bakanı tarafından denetlenir gibime geliyor eğer denetlenirse vergisini paşa paşa ödemek zorundasınız.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
once o 10.000 bitcoini nerede bozduracagini hesaplamalisin, bugun islem hacmi en yuksek borsada bile, o kadar bitcoini bozdurup, piyasaya verip nakit olarak cekmek neredeyse imkansizdir..

ha bitcoin ile vatandaslik satan ulke varsa bana da bildirin. 
newbie
Activity: 19
10 bin bitcoinim olsa 2 dk durmam türkiyede. 23 milyon dolara istediğiniz ülkeden vatandaşlık satın alırsınız.
Pages:
Jump to: