Pages:
Author

Topic: Türkiye kanunlarına uygun şekilde bitcoinden zengin olmak mümkün mü? - page 6. (Read 32285 times)

member
Activity: 140
Merit: 10
Valla en mantıklısı 3-5 tane adam bulucaksın bunlara banka hesabı açtırıcaksın ve belli bir para ödiyceksin ya tek seferlik yada aylık olarak da olabilir. Onların hesabından parayı aklıycaksın yani zengin olsam öyle yapardım. Onlarda senin kimligini bilmiycek sadece paraya bakıcak. Sıkıntılı bir durumda da senin başın ağrımamış olucak bu şekilde Smiley
newbie
Activity: 35
Merit: 0
Devlete çok yakın holdinglerden biri, çok bilinen ve Avrupa'da kalan son mining firmalarından birinin yüklü bir ortağı. Türkiye'de de farmları var. Muhtemelen biz büyükşehirlerde 42 kuruşa varan elektrik ücreti verirken bunlar, özel anlaşmalı 0.05-0.1 kuruş arası elektrikle mining yapıyorlar. Bu ülkede zengin olmak için kanuna uydurmak değil, iktidara yakın olmak yeterli. Grin

Rusyanın bi memleketiydi sanırım elektirik bi yerde ucuz sogutmaya gerek yok hep hava soguk adamlar mis gibi fabrika kurmuş miming yapıyolardı, dedigin gibi ya kimse ellemiyecek tek başına takılacaksın yada arkayı saglama alıcaksın belli bir süre ayıcıklara dayı diyeceksin (:
legendary
Activity: 952
Merit: 1006
Devlete çok yakın holdinglerden biri, çok bilinen ve Avrupa'da kalan son mining firmalarından birinin yüklü bir ortağı. Türkiye'de de farmları var. Muhtemelen biz büyükşehirlerde 42 kuruşa varan elektrik ücreti verirken bunlar, özel anlaşmalı 0.05-0.1 kuruş arası elektrikle mining yapıyorlar. Bu ülkede zengin olmak için kanuna uydurmak değil, iktidara yakın olmak yeterli. Grin
newbie
Activity: 35
Güncel olarak türkiye de btc kanunu "gri" bölgede yani türkiyede BTC diye birşey yok kanunlara göre en azından benim bildigim bu.Devlet açıkca kabul ettik BTC budur hükmüde budur demedigi sürece normalde bu paraya karışmaması gerekir.Ancak maliye parayı isterse, ister çünkü arkasındaki devleti mafya olarak kullanmaktan çekinmez.
newbie
Activity: 56
yurtiçi tüm bankalar 10.000 TL havale eft geçilen hesapları düzenli olarak maliyeye bildiriyor. maliye hesapları inceliyor. türk bankaları olmaz, isviçre UBS banktan hesap açın. tüm işlemlerinizi ordan yaparsınız kendinize de limitsiz credi debit kartınızı alın.

kısaca isviçreye tatile gidin, UBS hesap açtırın bitstamptan UBS ye çekin. Türkiyede debit cardla harcayın.

Güzel fikir bence. Btc zengini olursam direk bunu yapacam Smiley
newbie
Activity: 6
Bu konuya bir katki da ben yapayim.

BTC ve BTCTURK'den hesabima giren son 1 yilda para miktari = 188.000 TL (188bin TL)
Calismiyorum ayni zamanda. Ancak vergi konusunda hic bir sorun cikmadi. Cikacagini da sanmiyorum.
Ayrica burda vergi ovuculugu yapan arkadaslari da kiniyorum.

Yilda 188 bin tl nasil kazandiniz trade ile mi
hero member
Activity: 714
Merit: 503
www.mesutcandemir.com.tr
Adresin Türkiyeden olduğunu bilemeyiz , Ayrıca vergi kanunları btc'ye bir yaptırım uygulamadığından Sıkıntısız işlem yapabilirsiniz.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
Bu adresin Türkiye'de yaşayan birine ait olduğunu nereden biliyorsunuz ?
Öyle olsa bile yasal yollardan kazandığını nereden biliyorsunuz ?
newbie
Activity: 24

BTC ve BTCTURK'den hesabima giren son 1 yilda para miktari = 188.000 TL (188bin TL)
Calismiyorum ayni zamanda. Ancak vergi konusunda hic bir sorun cikmadi. Cikacagini da sanmiyorum.

Kaç yıldır bu şekilde devam ediyorsunuz peki? 1 yılı henüz doldurduysanız sorun çıkmaması normal olabilir. O yüzden merak ettim sürenizi.

Henuz 1 yil oldu. Belki hic sorun cikmaz belki cikabilir ilerde bilemiyorum ancak bugune kadar cikmadi. Ayrica su an vergi odemek istesek odeyemiyoruz. Devletin bu konuda bizi magdur edecegini sanmiyorum.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250

Kaç yıldır bu şekilde devam ediyorsunuz peki? 1 yılı henüz doldurduysanız sorun çıkmaması normal olabilir. O yüzden merak ettim sürenizi.
newbie
Activity: 24

hero member
Activity: 616
@coaex - LBMA certified Gold & Silver
mümkün

Konuyu biraz daha açmanızı merakla bekleyenler vardır sanırım =)

herkesin bildiği şey, sorulması esas abes aslında.
ürün satışıyla, ticaretle uğraşıyorsanız, şirket açın, gelirinizin vergisini ödeyin.
arbitraj ya da trading geliniz varsa gelirinizi atm'den çekin (bu şekilde kart sağlayan borsalar var). ana paranızı banka hesabından çekin.
mining ile uğraşıyorsanız, zaten mining cihazı ve elektrik faturası için belgelendirilmiş gideriniz var, onu beyan edersiniz. gelirinizi vergilendirirsiniz.
her biri ayrı ayrı karmaşık konular gibi gözükebilir ama gözünüz korkmasın. mevzuat elbet bir şekilde oturur ama oturana kadar serbest olduğunuzu düşünebilirsiniz.
vergi nasıl ödenir diyenler
https://bitcointalksearch.org/topic/satilik-100-btc-elden-teslimat-btcturk-al-kuru-1-garanti-kazanc-1492231
bu konuya kafa yorabilir.

orada elden transfer yapmak istememizin sebebi limitlere takılıyor olmamız, altında bir şey aramaya gerek yok.
orada da belirttiğimiz gibi limitlerin arttırılmasını btctürk'ten talep ettik ancak kabul görmedi. eğer limitler arttırılmış olsaydı, böyle bir yönteme gerek duymazdık. çözüm arayışımız devam etmekte.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
mümkün

ürün satışıyla, ticaretle uğraşıyorsanız, şirket açın, gelirinizin vergisini ödeyin.
arbitraj ya da trading geliniz varsa gelirinizi atm'den çekin (bu şekilde kart sağlayan borsalar var). ana paranızı banka hesabından çekin.
mining ile uğraşıyorsanız, zaten mining cihazı ve elektrik faturası için belgelendirilmiş gideriniz var, onu beyan edersiniz. gelirinizi vergilendirirsiniz.
her biri ayrı ayrı karmaşık konular gibi gözükebilir ama gözünüz korkmasın. mevzuat elbet bir şekilde oturur ama oturana kadar serbest olduğunuzu düşünebilirsiniz.
vergi nasıl ödenir diyenler
https://bitcointalksearch.org/topic/satilik-100-btc-elden-teslimat-btcturk-al-kuru-1-garanti-kazanc-1492231
bu konuya kafa yorabilir.
hero member
mümkün

hero member
Activity: 625
Merit: 500
yurtiçi tüm bankalar 10.000 TL havale eft geçilen hesapları düzenli olarak maliyeye bildiriyor. maliye hesapları inceliyor. türk bankaları olmaz, isviçre UBS banktan hesap açın. tüm işlemlerinizi ordan yaparsınız kendinize de limitsiz credi debit kartınızı alın.

kısaca isviçreye tatile gidin, UBS hesap açtırın bitstamptan UBS ye çekin. Türkiyede debit cardla harcayın.
sr. member
mümkün

hero member
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
Türkiye'de çok zor.

Paypal'ı kapatan adamlardan bitcoin'i anlamalarını beklemek de baya baya polyannacılık. Hele hele %100 yasal diyorsun. %100 yasal demek %100 batış demek. Ayrıca neye göre yasal, bana sorarsan bu vergi oranları yasal olabilir ama adil değil. Biri verip, diğeri vermiyorken, bunu da düzeltemedikleri için bütün lüks tüketime hayvani oranlarda vergi koyuyorlarken millet de ona göre önlemini alıyor. Diyeceksin ki millet ödemiyor devlet ne yapsın... Devlet yapamayacaksa bu işi ben ne yapayım o zaman?
sr. member
Elden satış mantıklı ama, çok uğraş ister sanırım. Önceki konularda farklı kişiler üzerinden hesaplarla tl ye çevirmek gibi bir öneri vardı. Eş, dost, akraba gibi güvenebileceğiniz ve bu işlerle alakası olmayan, hesaplarını yıllık 25000 tl ye kadar kullanabileceğiniz kişiler. Bilmiyorum kullanışlı olur mu?
sr. member
Activity: 655
Merit: 258
En güzeli elden satabileceğin insanlar bulup hiç bankaları araya katmadan satmak, paraları da ayakkabı kutusunda saklamak. Devlet buna birşey yapmıyor, tamamen yasal.
Pages:
Jump to: