Pages:
Author

Topic: Türkiyede Bitcoin Kazanç Vergilendirilmesi - page 2. (Read 1097 times)

legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Bana göre parayı elden bozdurup daha sonrasında o para ile onu mala çevirip saklamak daha mantıklı mesela elden parayı alıp altına çevirip banka kasasında saklayabilir ya da o para ile gayrimenkul satın alabilirsiniz.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
Vergi durumu ciddi bir sacmalık.. Gelmesi halinde de zaten çogu insan borsa dan elini ayagını ceker…
newbie
Activity: 4
Merit: 0
güzel para kazanmışsın.helal olsun darısı başımıza
newbie
Activity: 280
February 20, 2018, 01:20:58 AM
Bence bizim devlet bunu bir para olarak değil de bir mal olarak görecek ve öyle vergilendirecek. o zaman işte ülkenin s.çtığının resmidir, bu teknolojiden de geri kalacağız.
newbie
Activity: 5
February 19, 2018, 01:47:18 AM
Peki bitcoin ile altın alıp, bankadaki altın hesabına gönderilse veya yatırılısa yine vergi durumu olur mu?

Vergilendirme ile b söylediğiniz arasında bir bağlantı kurabilmiş değilim  Huh
newbie
Activity: 100
February 18, 2018, 12:49:26 PM
Bu gün olmasa bile ilerde sanırım bütün ülkelerde vergilendirme başlayacak. Emtia mı yoksa para olarak mı kabul edilecek uzun süredir pekçok ülkede bunun tartışması yapılıyor. Para olarak kabul edilirse tabii ki vergi alınamayacağı için emtia olması neredeyse kesin gibi. Crypto nun devletler tarafından kabulü anlamına geleceği için vergilendirme olmasında esasında bir sıkıntı yok ama ne kadar vergi alınmalı,bu çok önem taşıyor. Yüzde 30 - 40 ların konuşulduğu söyleniyor. Açıkçası bu işi tam soyguna çevirir ve insanların da maalesef yasa dışı yollara başvurmasına sebep olur.
Yasadışı yollara gerek yok elden alır elden satarım. Hiç de %40 karla uğraşılmaz zaten ne kazanıyoruz
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
February 17, 2018, 08:56:03 PM
Bu gün olmasa bile ilerde sanırım bütün ülkelerde vergilendirme başlayacak. Emtia mı yoksa para olarak mı kabul edilecek uzun süredir pekçok ülkede bunun tartışması yapılıyor. Para olarak kabul edilirse tabii ki vergi alınamayacağı için emtia olması neredeyse kesin gibi. Crypto nun devletler tarafından kabulü anlamına geleceği için vergilendirme olmasında esasında bir sıkıntı yok ama ne kadar vergi alınmalı,bu çok önem taşıyor. Yüzde 30 - 40 ların konuşulduğu söyleniyor. Açıkçası bu işi tam soyguna çevirir ve insanların da maalesef yasa dışı yollara başvurmasına sebep olur.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
February 16, 2018, 08:19:07 PM
su an - yaniliyorsam düzeltin - banka hesabimiza gelen her para, gelir niteligindedir ve gelir vergisine tabidir.
normal bir calisan, iyerinden aldigi ücret üzerinden gelir vergisi ödüyor zaten. sigortali olmayan, diger kazanclari beyan etme zorunlulugu vardir diye tahmin ediyorum. kimse yapmiyordur, kimse denetlemiyordur o baska. ama normal sartlarda, sahir kendisi gidip, ben kripto paralardan su kadar kazanc elde ettim demeli diye tahmin ediyorum. bu konulara tam hakim degilim, muhasebeci degilim.

o yüzden, su ana kadar hesabimiza gelen her kurusun, o her yerde belirtilen 24bin lira üst limiti gectigi sürece, vergisini devlet istedigi zaman alabilir (5 yil icinde). yani hepimiz yakinda maliyeden cagirilirsak, sasmayin:)

iki farklı durum oluşacak vergilendirmeden sonra.

ya diyecek geçmişe dönük vergilendirme olmayacak ama bundan sonra bu şekilde vergi alınacak.
veya geçmişe dönük güzel bir denetime girecek hesaplarımız ve hepimize teker teker tebligatlar gönderilecek.

En garantisi yavaş yavaş satışları borsa yerine elden geçmek ki başımız ağrımasın.
member
Activity: 280
Merit: 71
February 16, 2018, 06:51:10 PM
su an - yaniliyorsam düzeltin - banka hesabimiza gelen her para, gelir niteligindedir ve gelir vergisine tabidir.
normal bir calisan, iyerinden aldigi ücret üzerinden gelir vergisi ödüyor zaten. sigortali olmayan, diger kazanclari beyan etme zorunlulugu vardir diye tahmin ediyorum. kimse yapmiyordur, kimse denetlemiyordur o baska. ama normal sartlarda, sahir kendisi gidip, ben kripto paralardan su kadar kazanc elde ettim demeli diye tahmin ediyorum. bu konulara tam hakim degilim, muhasebeci degilim.

o yüzden, su ana kadar hesabimiza gelen her kurusun, o her yerde belirtilen 24bin lira üst limiti gectigi sürece, vergisini devlet istedigi zaman alabilir (5 yil icinde). yani hepimiz yakinda maliyeden cagirilirsak, sasmayin:)

Evet bunu ben de beklemiypr değilim. Ama bi diğer tez de devletin geriye dönük vergilendirememesi. Yani şuan kripto borsalarına yönelik bir yasa olmadığı için geçmişe yönelik bi vergilendirme de saçma olur.
newbie
Activity: 15
February 16, 2018, 06:21:20 PM
emanet olarak aldığım bitcoini yakında bozdurucam umarım başıma bela olmaz  Undecided
jr. member
Activity: 39
Merit: 2
February 16, 2018, 02:14:18 PM
Bence mantıksız çünkü bitcoinin bu kadar değerli olma sebeplerinden biride vergisi olmaması .
member
Activity: 182
Merit: 11
February 15, 2018, 02:48:22 PM
Büyük ihtimalle vergi dairenisine çağrılıp kazancınız miktarında size pek de makul gelmeyecek bir vergilendirme teklifin de bulunacaklardır. Ödediğiniz takdir de Tr de istediğiniz gibi harcayabilirsiniz tabi bu legal olanı illegal olan kısmına ben girmiyorum.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
February 14, 2018, 02:33:33 PM

jr. member
Activity: 98
Merit: 1
WWW.OAX.ORG - MARKET INTEGRATION PLATFORM
February 13, 2018, 04:28:24 PM
Şuanda vergilendirme yok. Ama istenir ise kanun ile beş yıla kadar yapılan tüm işlemler incelenir ve vergi alınabilir. Bu işin suyunu çıkarmak olur. Şuanda vergilendirme olmamasının sebebi ise bilmek veya bilmemek değil. Önemsememek de değil. BTC daha doğrusu Kripto paralara yönlenme, ülke de dövize olan yönlenmenin önüne geçiyor. Buda doğal olarak Döviz de olması gereken yükselmeleri daha kabul edilebilir yerde tutuyor. Şuanda beklemenin en büyük sebeplerinden birisi bu. Yakından vergi gelme ihtimali yüksek. Ama henüz daha çözülmemiş konular olduğu için bu iş uzadı.
full member
Activity: 434
Merit: 112
February 13, 2018, 04:07:51 PM
Vergi gelir gelmez, ne kadar gelir onu kestiremiyoruz zaten... Gelecek olan vergiyi geriye dönük almalari da normal sartlarda mümkün degil diye biliyorum. Vergi gelirse de, coinlari yurtdisinda bozdurup ülkeye swift yoluyla sokma imkani var - ki bu durumda vergi islemez gibi geliyor bana: umarim yanilmiyorumdur. Sonucta ülkeye döviz sokuyor olacagiz bu durumda. Belki yöneticiler bunu da düsünüyordur...

Simdiden kraken gibi swift yoluyla Türkiye'ye transfer imkani sunan sitelerden üyeliklerimizi garantiye alalim:)

geçmişe dönük vergilendirme konusunda benim kafamda soru işaretleri var. Sırf bu hükümetin bütün sorunları KHK ile çözmesinden dolayı.

işin içine ohal KHK'sı girince anayasayı işletmiyorlar. işletecek adamları da zaten ellerinin altında. Reis nasıl buyurursa. Vergi durumuna göre eğer yüksek bir oran getirirlerse benim ilk yolum escrow olur daha sonrada swift ile çözmeye çalışırım. olmadı artık yapacak bir şey yok paşa paşa vergi ödenir.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
February 13, 2018, 01:20:47 PM
Vergi gelir gelmez, ne kadar gelir onu kestiremiyoruz zaten... Gelecek olan vergiyi geriye dönük almalari da normal sartlarda mümkün degil diye biliyorum. Vergi gelirse de, coinlari yurtdisinda bozdurup ülkeye swift yoluyla sokma imkani var - ki bu durumda vergi islemez gibi geliyor bana: umarim yanilmiyorumdur. Sonucta ülkeye döviz sokuyor olacagiz bu durumda. Belki yöneticiler bunu da düsünüyordur...

Simdiden kraken gibi swift yoluyla Türkiye'ye transfer imkani sunan sitelerden üyeliklerimizi garantiye alalim:)
jr. member
Activity: 238
Merit: 2
February 13, 2018, 06:47:01 AM
Bu konularda donanımlı türkiyede çok insan var sakın adam bulamadılar gibi düşünce olmasın sadece hükümet şu anda bu konuya uzak bakıyor önceliği değil. ama mercek altına almaya başladığında vergilerde gelecektir. ve kesinlikle düşük oranda değil.

güzel açıklama olmuş.genelde vergiye tabi olmadığını düşündüğümüzden gelir vergisini atlıyoruz.
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
February 11, 2018, 04:29:25 AM
Eğer elimde yüklü miktarda para olsaydı elden alışveriş yapmayı tercih ederdim, bizimkilerin güncel olarak bu forumu ve diğer bitcoin forumlarını takip ettiğini düşünüyorum. Şu an insanları vergilendirmek için 2019 seçiminin geçmesini bekliyorlar çünkü kriptoparalara yatırım yapan büyük bir kitle olduğunun farkındalar.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
February 11, 2018, 04:27:40 AM
Bu sorun sadece bizde değil bütün Dünya'da böyle ne yapılacağı tam manasıyla belli değil, bizdeki durumda muhtemelen diğer ülkeler ne yapıyor onlara göre hareket etmek olacaktır.

İşte bende buna uyuz oluyorum.. Biz neden kendi beynimizi çalıştırıp bu veya şu mevzuya dünya çapında bir o su bu getiremiyoruz Sad Hep mi başkalarına bağımlı olmak zorundayız…
member
Activity: 116
Merit: 13
Sürekli araştırmacı
February 09, 2018, 11:39:32 AM
Selamlar arkadaşlar , sormak istediğim şu. Ağır hodlerim fakat diyelim ki 1 milyon Dolar gibi bir para kazandım ve türkiyede kalmak istiyorum. Doğrudan btcturk Paribu gibi sitelere btc aktarıp bankama çekebilir miyim. Banka bana nerden geldi bu para ya da devlet bunun vergisini ödedin mi demez mi ? Bu işlemi nasıl legalleştirebiliriz.

Ek: Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum. Yurt dışında Btc alıp paribuya transfer edip tl ye çevirirsek bunun da bir hukuki yönü var mıdır ? Lütfen Ciddi olalım.

Teşekkür ederim herkese.

Ben sana söyliyim öyle bir durumda hiç bankalarla uğraşma 100 milyarlık malı 95 milyara ver elden ver bell olmaz malum götümüzdeki dona kadar alacaklar vergiler o boyuta geldi

he asıl olarak fikrimi soracak olursan geçmiş işlemler için bişey yapamazlar yeni bi düzenleme yaparlarsa yeni kaznaç saglayanlara yaparlar fakat hiç belli olmaz bunların işi malum vergi açgözlülüğü hat safhada şuanda
Pages:
Jump to: