Pages:
Author

Topic: Türkiyede Bitcoin Kazanç Vergilendirilmesi - page 5. (Read 1103 times)

member
Activity: 364
Merit: 20
ortada herhangi bir vergi yok. olursa nasıl bir şey olacağı da belli değil. o yüzden çok düşünmemek gerekli. vergiyi çıkarttıktan sonra düşünürüz ne yaparız nasıl yaparız diye.
jr. member
Activity: 90
Merit: 1
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada.

Devlet sanırım bu konuda hala yeterli bilgiye sahip bir adamı bulamadı ya da umursamıyor.
Beklemek lazım sanırım.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Vergilendirme olacaktır diye düşünüyorum ben de yani az buz bir rakam değil bu. en temizi şu, btc yi mal olarak kabul edip bir mal gibi vergilendirmek. ama o zamanda bizim hükümen bokunu çıkarır bu işin %200 vergi getirir. normal arabadan %160 vergi alan adam bunlar.
jr. member
Almanya çoktan bu vergilendirme işlemlerine başlamış bile. Başka bir başlıktada bulabilirsiniz.
Mesela yine örnek gösteriyorum şu kanunu koymuşlar.
1 yıldan fazla yatırımınız varsa ve trade etmediysen tüm vergilerden muaf sayılıyorsunuz.
full member
Activity: 182
Merit: 100
eHarvestHub
Eninde sonunda bu vergilendirmeyi getirecekler ve muhtemelen özel bir vergi türü olacak bu gibi durumlar için. Yüksek de bir miktar olması muhtemel.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Belirli limitleri geçmezseniz sıkıntı olmaz diye biliyorum. (20.000 TL olması lazım) Kalkıpta 1 milyon TL'yi hesabınıza çektiğinizde bu nereden geliyor diye soracaklar ve kdv + gelir vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. (kdv + gelir vergisi kısmı konuşuluyor daha. kesin bir bilgi yok.) Ben Bitcoin'i zaten TL'ye çevirmem çok acil bir durum olmadığı sürece.

"Yurt dışında Btc alıp paribuya transfer edip tl ye çevirirsek bunun da bir hukuki yönü var mıdır ?" Neden olsun? Başka birisinin adına işlem vb yapmadıysan ve Tl'ye çevirdiğinde vergi verirsen hukuki bir sorun çıkmaz. Vergi vermeden yaparsan bu işlemi seni keşfetmelerine kalmış bir durum.

vergi verirsen demişsin de neyin vergisini vereceksin?
işletmen olur gelir vergisi verirsin. ev alır satarsın vergisini verirsin. araba alır satar vergisini verirsin.
kriptoparalarda şu anda bi vergilendirme yok. vergilendirme sadece borsalarda
bireysel bir vergilendirme söz konusu değil.
member
Activity: 322
Merit: 16
ilk soru. şu anda herhangi bir vergilendirme yok.
maliyeden birkaç kişiye mektup gitmiş sonra görüştükleri zaman öğrenmişler ki türkiye'de ki borsaları denetlemek için olduğu öğrenilmiş.

en fazla nereden geldi bu para hayırdır gardaş dedikleri zaman sende işlem dökümlerini gösterirsin.
jr. member
Activity: 74
Merit: 3
babacoin.online
Belirli limitleri geçmezseniz sıkıntı olmaz diye biliyorum. (20.000 TL olması lazım) Kalkıpta 1 milyon TL'yi hesabınıza çektiğinizde bu nereden geliyor diye soracaklar ve kdv + gelir vergisi ödemek zorunda kalacaksınız. (kdv + gelir vergisi kısmı konuşuluyor daha. kesin bir bilgi yok.) Ben Bitcoin'i zaten TL'ye çevirmem çok acil bir durum olmadığı sürece.

"Yurt dışında Btc alıp paribuya transfer edip tl ye çevirirsek bunun da bir hukuki yönü var mıdır ?" Neden olsun? Başka birisinin adına işlem vb yapmadıysan ve Tl'ye çevirdiğinde vergi verirsen hukuki bir sorun çıkmaz. Vergi vermeden yaparsan bu işlemi seni keşfetmelerine kalmış bir durum.
jr. member
Ayrıca şunu da sormak istiyorum. Diyelim ki Almanya ile türkiye arasında BTC fiyat farkı çok büyük. Ve benim almanyada bir Banka hesabım var. Almanyada btc alıp - paribuya btc transferi gerçekleştirip. Paribudan tl ye geçip ve bu Türk lirasını tekrar almanyadaki hesabıma göndermek istesem legal nasıl yapabilirim. Devlet yine nereden geldi bu para demez mi ? Sınırı nedir bunun ? Olabildiğince tüm hukuksal yönlerini öğrenmek istiyorum.
jr. member
Selamlar arkadaşlar , sormak istediğim şu. Ağır hodlerim fakat diyelim ki 1 milyon Dolar gibi bir para kazandım ve türkiyede kalmak istiyorum. Doğrudan btcturk Paribu gibi sitelere btc aktarıp bankama çekebilir miyim. Banka bana nerden geldi bu para ya da devlet bunun vergisini ödedin mi demez mi ? Bu işlemi nasıl legalleştirebiliriz.

Ek: Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum. Yurt dışında Btc alıp paribuya transfer edip tl ye çevirirsek bunun da bir hukuki yönü var mıdır ? Lütfen Ciddi olalım.

Teşekkür ederim herkese.
Pages:
Jump to: