Pages:
Author

Topic: Ülkemizde toplanan vergi nere gidiyor arkadaş. - page 11. (Read 2714 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Dünyanın vergisi toplanmasına karşı hala da vatandaşa biyerlerden vergi itelemesi yapılıyor.Bu nasıl ekonomi yönetimi anlamış değilim,ama böyle giderse ülke karanlık sulara doğru hızla ilerliyor.Musluman bir ülkede güvenilen insan daha doğrusu dürüst devlet erkanina hasret kalmışız.
member
Activity: 378
Merit: 55
Suriyeli mültecilere gidiyor vergilerimiz. Biz zaten fakir bir ülkeyiz ve üzerine 5 milyon eğitimsiz ve vasıfsız mültecimiz var. Bunun şimdilik ekonomik boyutu ağır fakat ileride büyük bir sosyal sorun haline gelecek bu durum hali hazırda ki sorunlara ek olarak.

Söylediklerine göre 40 milyar dolara yakın para gitmiş Suriyelilere. Ben bunları tanıyorsam bu paranın yarısı kendi ceplerine gitmiştir
full member
Activity: 742
Merit: 140
Suriyeli mültecilere gidiyor vergilerimiz. Biz zaten fakir bir ülkeyiz ve üzerine 5 milyon eğitimsiz ve vasıfsız mültecimiz var. Bunun şimdilik ekonomik boyutu ağır fakat ileride büyük bir sosyal sorun haline gelecek bu durum hali hazırda ki sorunlara ek olarak.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Şimdi ben esnafım ülkemizde neredeyse nefes alan her canlı dolaylı yollarla da olsa bir şekilde az çok vergi alıyor geçenlerde okuyorum toplanan vergileri yemin ediyorum o kadar sıfır var ki benim bilgiğim para biriminden öteye bir  dünya sıfır var ve sonra düşünüyorum da lan o kadar vergi alınıyor ki neden bu bu ülke kemal sunalın yıllar önce  çektiği filmlerde olan olaylardan öte gidemiyor.

adamın filmleri çekeli 30 yıl geçti hala aynı düzen arkadaş.

Biri de demiyor ki noluyor bu ülkeye israf israf tamam da bir aklı başında adam da mı yok buna dur diyecek

Mesela fındık mahsül açıkalı olmuş 2 ay satmayan kalmamış 2 tl zam getiriyor tonda 2000 tlk yapar ee iyi de kimsede fındık yokki toptancıyı biz tüccar deriz tüccarı zengin etmekten başka ne boka yaradı bu olay
bunu ben görüyorum bu ülkedeki proflar bu fiyatları belirleyenler görmüyor mu?

Bütçe kalemlerine bakmak lazım. Yakında meclis plan bütçe komisyonu 2019 yılında vergiler nereye gidecek yayınlar. Oradan bakabilirsiniz Smiley

Brüt olarak nereye kaç para gittiği belli zaten önemli olan o bütçeler nerelerde harcanıyor
member
Activity: 713
Merit: 31
Şimdi ben esnafım ülkemizde neredeyse nefes alan her canlı dolaylı yollarla da olsa bir şekilde az çok vergi alıyor geçenlerde okuyorum toplanan vergileri yemin ediyorum o kadar sıfır var ki benim bilgiğim para biriminden öteye bir  dünya sıfır var ve sonra düşünüyorum da lan o kadar vergi alınıyor ki neden bu bu ülke kemal sunalın yıllar önce  çektiği filmlerde olan olaylardan öte gidemiyor.

adamın filmleri çekeli 30 yıl geçti hala aynı düzen arkadaş.

Biri de demiyor ki noluyor bu ülkeye israf israf tamam da bir aklı başında adam da mı yok buna dur diyecek

Mesela fındık mahsül açıkalı olmuş 2 ay satmayan kalmamış 2 tl zam getiriyor tonda 2000 tlk yapar ee iyi de kimsede fındık yokki toptancıyı biz tüccar deriz tüccarı zengin etmekten başka ne boka yaradı bu olay
bunu ben görüyorum bu ülkedeki proflar bu fiyatları belirleyenler görmüyor mu?

Bütçe kalemlerine bakmak lazım. Yakında meclis plan bütçe komisyonu 2019 yılında vergiler nereye gidecek yayınlar. Oradan bakabilirsiniz Smiley
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
Gittiği yerleri az çok sizde tahmin edersiniz, bakarsınız ülkenin geldiği noktaya neler yapılmış nelerde başarı sağlanmış bunlara dikkat ederek nereye gittiğini anlamak zor değil. Ben enerji konusunda bağımlılığımızın bitmediği sürece yapılan adımları çokta takip etmiyorum.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
Son zamanlarda halkın alım gücünün epey düşmesi ile daha fazla ve daha çok kesim tarafından sorgulanmaya başlayan vergilerin nerelere ve kimlere aktarıldığını bilmemek için saf olmak lazım sanırım. Seçimlerden sonra koyduk mu diye halkın yarısı aşağılayan kesimin ağlaması bundandır.
full member
Activity: 223
Merit: 100
son mali durum bilançolarına  göre vergi ödeyen sayısı azaldı verginin nereye gittiği kadar verginin toplanamaması sorun oldu. yılardır para harcanan yatırımları dikkate aldığımızda vergilerin boşa harcandığını tespit etmek gerekir.
member
Activity: 146
Merit: 10
saray yazlık kışlık saraylara yeni başkanlık uçağına yandaş müteahhitlere gider emekliye işçiye gideceğini bekleyen şaşırmış derim. ben ödediğim vergileri helal etmiyorum çalana çırpana hortumlayana yazıklar olsun.
legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
devlet vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapmaktan vazgeçtiği zaman toplanan vergiler olması gereken yere gider hakkaniyetli bölüşüm olması adına vergilerin tabana eşit olarak yayılması beklenir. tüketimden büyük oranda vergi toplayan devlet kriz zamanı vergi toplayamaz.
member
Activity: 112
Merit: 31
Fikret Orman duymasın, çok kızıyor mu muhabbete Smiley
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Bak buralara gidiyor. http://t24.com.tr/haber/yavuz-bingol-sanat-merkezi-okullara-84-bin-290-baglama-yapacak,746437  herkes bu adamlar gibi yolunu bulduğu için ortada para kalmıyor.
member
Activity: 574
Merit: 14
vergiler, gider kalemlerine ayrılır. bakanlıklara gider oradan da alt kalemlere doğru. yeni yılda cumhurbaşkanının alacağı zam ve maaşını haberde duyduktan sonra bu seneki maaşını da öğrenmiş oldum. aksaray zaten gideri oldukça fazla. ben israf yapıldığını düşünenlerdenim.
member
Activity: 633
Merit: 15
Sarayımız var, yazlık sarayda inşaat halinde, ek olarak 3. sarayı düşünüyorlardı en son Smiley Bu millete pek çok şey mustahak ama yaşın yanında kuru da yanıyor. Sırf tefe tüfe yıl sonu enflasyonu düşük çıksın diye doları düşürdüler. Yoksa halkını düşünen yok. Çok yazık.
member
Activity: 196
Merit: 10
Bütçe görüşmeleri, dağıtımları vs hepsini izliyorum. Nereye ne gidiyor biliyoruz fakat neden gittiğini ve ne yapıldığını bilmiyoruz. bir dünya ssk pirimi ödeyip hastahanede saçma bir muameleye maruz kalan milletiz.
member
Activity: 322
Merit: 15
dur şimdi ben nereye gittiğini sayayım. saraylara, uçaklara, örtülü ödeneklere, koruma ordusuna, tepeden tırnağa hepsine tahsis edilen araçlara, eşini dostunu mutlu etmek için 10 katına verilen ihalelere, alınan borçların faizlerine, tekrar seçimi kazanabilmek için verilenlere, yapılmış olmak için yapılan binalar, yollar, hava alanları ve demir yollarına, hiç bir boka yaramayan müdürlerin 5 yıldızlı otel masraflarına vb.

Hangisine ne kadar gidiyor bilmem ama gidenler bunlar.
jr. member
Activity: 65
W12 – Blockchain protocol
Bu soruyu ben de zaman zaman soruyorum en basitinden tütün ürünlerinden alınan vergi nerede harcanıyor
jr. member
Activity: 266
devletlerin tek gelir kaynağı vergidir diye ünlü söz vardır. yüksek oranda vergi ile tüm bütçeyi döndürürler. ama halkın cebinde doğru düzgün para kalmadığı zaman yani vergi vermede zorluk yaşandığında ne yapacaklar.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
İşte yandaşlara dağıtılıyor. Kendi seçmenlerine yardım olarak dönüyor. Sanmayın ki sadece bunlar yapıyor ülke neredeyse kurulduğundan beri böyle işliyor. Biz cumhuriyeti hakkı adaleti sindiremiyoruz maalesef.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
örtülü ödeneğe gidiyor, yazlık-kışlık saraylara gidiyor, adını söylemeye dilimin dönmediği yemeklerle ziyafetlere gidiyor...
her şey açık, her şey ortada zaten.
Pages:
Jump to: