Pages:
Author

Topic: Ülkemizde toplanan vergi nere gidiyor arkadaş. - page 9. (Read 2714 times)

member
Activity: 612
Merit: 10
Ulkede toplanan vergi yol, su, elektrik olarak sana geri dönüyor demek isterdim ama su an oyle bir sey yok maalesef. Yollar,  köprüler,  hastaneler yapiliyor ama vergilerle degil yap islet devret modeliyle ozel sirketlere yaptirilip 40 sene bunlara kiralaniyor. Su elektrik desen zaten onlara para verdigimiz gibi icinde yine vergi veriyoruz.
Ne kaldı geriye? Egitim, saglık en büyük para bunlara harcaniyor yine demek isterdim ama o da degil memur maaslari var ama o da butcenin yaninda devede kulak.
Vergiler en cok faizlere gidiyor. Yani bir nevi çöpe.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Nereye gidiyor bilmiyorum ama vatandaşın yararına olmadığı kesin.Yaktigimiz elektrik ten fazla vergisini veriyoruz,en basit örneği bu daha bunun gibi nice vergiler bindiriliyor insanlara
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
Şu anda yaşadığımız Ülkede gss diye bir şey bile var buda zorunlu sağlık sigortası diyebiliriz. Adam hiç hastaneye gitmese ve çalışmaz ise bunu ödetmek ve ödemek zorunda kalabiliyor kısacası vergilerin nereye gideceği ise belli bir şey dönüp dolaşıp yine bu vergileri yapan kişilere aynı şekilde.
newbie
Activity: 42
Merit: 0
Ülkede son 3 yılda en büyük sorun haline gelen ekonomik kriz aslında toplanan vergilerin ve kaynakların doğru kullanılmadığının en büyük kanıtı olsa gerek .
aslinda son 3 yil degil...yediler yediler yediler ancak patlak verdi.Toplanan vergilerin yarisindan fazlasi büyük baslara diger yarisinin yarisi kücük baslara geriye kalan ceyrek devlet borcuna hesap bu kadar basit.Bu ülke simdi ha deyip toparlanmaya baslayalim dese en az 20 sene sürer.1900 lu yillarin baslarina tekrar döndük
jr. member
Activity: 420
yap işlet devret olarak yandaşlara verilen ihalelerde garantiler verildi o garantileri de hazine karşılıyor. şaka gibi.
jr. member
Activity: 378
Ülkede son 3 yılda en büyük sorun haline gelen ekonomik kriz aslında toplanan vergilerin ve kaynakların doğru kullanılmadığının en büyük kanıtı olsa gerek .
jr. member
Activity: 462
geçenlerde gördüm.  bu hükümet döneminde toplanan vergi cumhuriyet tarihininde toplanan vergiden daha fazlaymış. cumhuriyet tarihinin en fazla dış borcunun da bu hükümetle oluştuğunu söylersek paraların nereye gittiği ortaya çıkmış olacak.
jr. member
Activity: 560
İş bilmezlik adam kayırmacılık nepotizm ne ararsan var, bu biraz da şuna benziyor kredi kartı harcaması yapıyorsun ama maaşın yetmiyor sürekli olarak başka bankalrdan faiz iel borç kapatıyorsun, açıkçası ayranımız yok içmeye tattıravalli ile gidiyoruz bilmem neye, hala hukumet inşaat firmalarını kurtarma derdinde, ülkeye üretim lazım beton değil.
jr. member
Activity: 406
Nereye gittiğini sormaya bile lüzüm yok ,bize vatandaşa geri dönmüyorsa bu vergilerin nereye gittiği bellidir ,son dönemde sebepsiz zenginleşen listesini açıklasalar belli olur nereye gittiği.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
verginin cari açığa falan gittiğine inanmak için çok iyi niyetli olmak gerekiyor. bizim siyasetçiler bizi o kadar sevmiyorlar.
member
Activity: 448
Merit: 10
Ülkemizde toplanan vergilerin nereye gittiği çok açık ve net ,yıllardır bir türlü kapatamadıkları cari açığa gidiyor ,cari açığı kapatmak içinde vergiye bile vergi koyuyorlar. Sad
newbie
Activity: 42
Merit: 0
Bu Sordugun Sorunun Cevabini Ekran Karsisinda veremeyecegimiz,verirsek bize ceza ustune ceza verecek insanlara gidiyor.bilmem anlatabildim mi
jr. member
Activity: 434
Ülkemizde toplanan vergiler, araç garantisi verilen köprü ve otoyollar,  yolcu garantisi verilenler işlemeyen havaalanlarına,  hasta garantisi verilen hastahanelere gidiyor olmasın
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
bizim devasa boyutlarda dış borcumuz var. bunun yanına yapılan israfları da koyunca nereye gittiği az çok belli olmuş oluyor.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
dünyada en fazla zengini olan ülkelerden birisi de biziz diyebilirim. bu zenginlerin kimin yanında olduğunu söylemeye çok gerek yok bence.
jr. member
Activity: 168
Tabii ki köprülere gidiyor Tabii ki otoyollara gidiyor Tabii ki hırsızlığa gidiyor. Tabii ki ihalelere gidiyor.Mesala Konya'da üst geçit yapılmıyor.Ama yandaş ihale şirketine 4 milyon TL gidiyor
member
Merit: 14
Valla savunma sanayine falan gidiyor artık.Bu yüzden ben bişi demiyorum.Bir çok teknolojide türk firmalarıyla çalışıyoruz.Tabi genede boşa harcanan masraflar olduğunu düşünüyorum.o kadar vergi vererek yaptırdığımız köprülerden geçerken gene vergi ödüyoruz.
Rdu
jr. member
Activity: 224
Vergi çok alınıyor ama israfın da ucu bucağı yok maşallah. Her yerde bir israf var her devlet kurumunda israfı adet haline getirmişler. Küçük adamlardan esnaflardan vergi alınıyor ama büyük iş adamlarının hepsi vergi kaçırıyor. Adamların kaçırdığı vergi diğer mükelleflerin yarısının toplamına yakındır. Malesef bunlara da göz yumuluyor.
jr. member
Activity: 420
israf gerçekten de çok fazla ve son yıllarda askeri operasyonlara ciddi bir kaynak da verildi. ha bunlar yeni çıkmadı ama savunma sanayisi için de az ürün alınmadı.
full member
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
Söylenecek konuşacak çok şey var ama artık insanlar konuşamıyor, konuşsa başına geleceklerden endişe ediyor. En basit bir röportaj yapılırken bile fikirlerini beyan edemiyor. "Mızrak çuvala sığmıyor" dese başaına geleceği biliyor ve sincan soğuk, silivri soğuk diyor. Aşağıdaki youtube kanalındaki videoyu zilerseniz bana hak vereceksiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Vi-u33FwSPI
Pages:
Jump to: